Фалшивите болнични: Проблемът се преекспонира!

Правителството предлага конкретни мерки за справяне
Обновена: 17 яну 2020 22:46 | 17 яну 2020 22:44, Боряна Павлова
19

2921 гледания   |  Още видео
Личните лекари да дават до 7 дни болничен, предлага правителството като мярка за справяне с фалшивите болнични.

Освен това по границите ще ни проверяват дали когато излизаме от страната дали не се водим в болнични.

Предлаганите мерки са част от приетия от правителството анализ за причините за увеличаване на броя на болничните и неизплащаните средства.

Още по темата

"Ако трябва да сме честни, хубаво е, че вече говорим за конкретни мерки. Тепърва предстои да се запознаем с всички 40 мерки и да направим оценка на въздействието, защото това е отговорното решение", коментира икономистът от КНСБ Любослав Костов в "Денят ON AIR".

По думите му няма ясни доказателства, че масово българите взимат болнични, за да слеят новогодишните си празници и съдейки по доклада, мнозинството не лъже, че е болно.

Костов категорично заяви, че фалшиви болнични има и е безспорен факт, но техният брой се преекспонира и за да бъдат контролирани, трябва да се включат всички отговорни за това институции.

"В началото тръгнахме да наказваме цялото общество заради една шепа хора. Вменяваш колективна вина във всички работещи при положение, че те създават БВП на страната. Мисля, че имаме напредък", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Костов коментира и това, че Европейската комисия планира започването на консултации по предложението минималното възнаграждение да е 60% от средната заплата във всяка страна от ЕС.

"България може би ще бъде много удовлетворена от тази идея на ЕК, защото първото изречение, с което тя започна, беше, че икономическият растеж не трябва да бъде самоцел, а функция от едно подобрено обществено благосъстояние", обясни икономистът.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Управляват ни алчни безмозъчни същества, без скрупули, без ценности! С едничка цел - личният интерес! Ако това, което пиша не беше вярно, щяха да започнат от ремонта на здравеопазването, от условията на труд, от заплащането и т. н. Така - с един куршум два заека! Спестяват пари от здраве и от пенсия...Ще дойде ден и ще се молят за народен съд....Господ бави, но не забравя! Истината е под небето, драги ми овчедушни сънародници!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 37 години трудов стаж, не знам за нито един фалшив болничен. Теоретично фалшив болничен около празниците би могло да си пуснат само тези от частния сектор, когато дебеловратите не ги пускат в отпуск. В държавния сектор просто си пускат отпуск - там обикновено няма проблем с отпуските. Другият вариант е пак в частния сектор, когато няма работа - тогава дебеловратите натискат работниците за фалшив болничен и затова през 2009 работодателите започнаха да плащат първите три дни от болничните.
15
0
 
8
 
! Отговори
бач катор насмени преди 2 месеца
Поддържайте нормални условия на труд и ще си плащаме болничните.
Ама в цеховете веят ветрове и е по студено тъмно от колкото на открито.
14
0
 
8
 
! Отговори
Стойчо преди 2 месеца
Не са проблем болничните а това че няма реална икономика. И затова хора и капитали продължават да изтичат от нашата африканска република.
13
1
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 2 месеца
Пробвай веднъж, със сигурност ще ти хареса..
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имам един колега всяка година е в болнични между 14 и 30 дни.Връща се в крепко здраве с леко червен от лекарствата нос.Страшна е тая пневмония.Винаги го удря януари.Трябва да си взема отпуск да видя болницата в Банско,Боровец или Австрия.
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е че тия мерки са идеални точно за тези които мамят. Отива на почивка - 3-4 дни са му предостатъчни. А тези 7 дни ако се изключат събота и неделя остават 5, от които 3 плаща работодателя. Плащаш осигуровки, а обезщетение ако може да не получаваш. С малко дете често една седмица не стига. Това означава да допълваш с отпуск, а чиновника, който си пази отпуска ще си пусне един болничен. Е да - ще отиде на слънчака - и за родния бизнес е помислил законодателя.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В болничния трябва да се пише:

"Почивка в курортно-санаториален комплекс, най-добре в европейска страна от Шенген и Еврозоната, далече от боклукка в България, мръсния въздух и липсата на вода в Перник."
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Болните отиват в Гърция и Турция да си купуват по-евтини лекарства, защото са бедни.

Това е причината и правителството пречи на болните да се лекуват.

Това вече е диктатура от арабски тип.

Връщат робството и крепостното право на работоподарителите.
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Принципно фалшиви болнични има само в частния сектор, когато работодателя накара работниците си да си пускат болнични при липса на работа, за да не им плаща. Това обикновено го правят, при криза.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи, ако човек отива на лечение в чужбина, на границата ще го спрат. Това ли измъдриха ГЕРБ?
6
6
 
0
 
! Отговори
SS преди 2 месеца
Имам малък бизнес и при мен проблема съм го решил така който има някаква работа да ми се обади ден ,два предварително.Няма надница обаче.Имам 3ма работника досега за Х год само един ми е донесал болничен.И той защото му махнаха апендикса (оперираха го)Ако ми донесе фалшив болничен как да разбера че е такъв.Той е издаден по надлежния ред но е с невярно съдържание.Как да разбера,че човека не е болен в деиствителност.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Проблемът се преекспонира!" !?!?!

Ама разбира се че се преекспонира.
Не закачайтИ елекТУРАта на Тиквата.
Дзржавните служители са основните схемаджии в тоъи бизнес.
Да, това е БИЗНЕС или по/точно КРАЖБА на публични средства.
И вместо да има арести както на докторя така и на схемаджии тук в порзчковото сайтче се неглижира това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ...
Защо плащате данзци след като Сулю и Пулю ги крадът––
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой би ли ми обяснил, как банкянския хипертоник е спестил пет бона от болнични за миналата година? Щом не ги е похарчил за лечението си, явно е симулирал заболявания. Мошеник голям ще дойде.
3
0
 
19
 
! Отговори
Хохохо преди 2 месеца
Най-болен е Пеевски, той въобще не ходи на работа. А Киро Гела, като се смени властта ше има да припада като му гледат мярката за неотклонение
2
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Къде са синдикатите? Защо пак спят?Докога ще търпим безумия?
1
4
 
17
 
! Отговори
человек преди 2 месеца
*** веднага всичко на работника отнемат а ония търтей по администрациите всичко е заради техните болнични не е като да те болят ръцете и гърба от гърбене За 10 години тежък физически труд имам само 45 дни най дълъг болничен И това след хипотония на работното място и викане на бърза помощ Като 30 дни са били от лекърски грешки и некъдърност не по моя вина Боледува се дълго защот не се лекува правилно или от алчност ако нямаш пари да си платиш лечението