Само за нощ заловиха 10 пияни и 5 дрогирани шофьори

Проверени са били 1436 автомобила и 1737 души в Пловдивско
19 яну 2020 15:16,
13
Само за нощ заловиха 10 пияни и 5 дрогирани шофьори
Снимка: БГНЕС

19 бързи производства са образувани срещу пияни и дрогирани шофьори след нощна операция на полицията в Пловдивска област, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Във връзка със зачестилите случаи на катастрофи от шофиране в нетрезво състояние и употреба на наркотици със заповед на окръжния прокурор Румен Попов е била предприета акцията на 18-и срещу 19-и. В нея са участвали екипи от всички управления на МВР в региона.

Проверени са били 1436 автомобила и 1737 души. В резултат са започнати 19 бързи производства.

Двама са се опитали да предложат подкуп на полицаите. 10 са били заловени да шофират пияни, а петима - надрусани, в резултат на които са били задържани. Съставени са 120 акта и 126 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.

От полицията уточниха, че в три от районните на Пловдив, както и в Карлово и Труд, са задържани водачи, употребили наркотици. Справката сочи, че най-много пияни карат коли в областта.

В Пловдив  на територията на Второ районно е установен и задържан шофьор с над 2.53 промила. В Първомай пък нарушителите са трима, като при двама от проверените дрегерът е отчел 1.43. Двама пияни са заловени в с. Труд. В Стамболийски и и Раковски пробите показали над 1,8 промила, а в Хисаря - над 2.

На 26 шофрьори  са съставени актове за неизползване на колан, констатирани са 5-ма неправоспособни, а 6 моторни превозни средства са били без застраховка гражданска отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея с наркотиците са най-опасни.Боцкат се с марихуана и карат като луди.
11
1
 
6
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
Представям си колко ще бъдат без ГО ако успеят да прокарат бокос-фалос.
10
1
 
5
 
! Отговори
Катаджията преди 4 години
Това огледало е от лада ! От къде я намерихте тази руска машина ? Хи хи хи хи хи...Пият и карат няма ли полиция в тази държава.
9
2
 
6
 
! Отговори
ss преди 4 години
трепане и плитко заравяне ! И кво като ги вкарат в затвора? Пак да им плащаме ! Един 9мм зад ухото и сметката за патрона на родителите !
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест от всички проверени 1% са били надрусани и 3% пияни. Нещо не звучи много убедително тезата " масово карат пияни и дрогирани"
7
5
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
"10 пияни и 5 дрогирани шофьори"Вие сериозно ли? ШофьорИ?
6
2
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
докато не започнат да се вкарват директно в затвора паралелнос товаяка глоба нещата ще си продължават посъщия начинганю разбира езика единственно на яка тояга и вилата на вратъ
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е новина, а битието на вечно полупияните балкански человекоподбни криводзурлатти субекти, които за закуска изпиват литър и половина джибрица!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дедо неска е в системата ятаци наблюдават да не му земем евтината работна ръка нали дедо.После дедо да не се чуди що става по пътищата епопея на забравените
3
1
 
15
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Ефективни присъди за пияни и надруса и е решението, да метат и да събират *** в центъра на населеното място.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доказано е че само крумовите закони внасят ред на рази територия.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карай да е весело!