Нов скандал в автоиндустрията: Разследват Mitsubishi в Германия

Проверката е за манипулиране на тестовете за емисиите
21 яну 2020 23:15, Красимир Ангелов
13
Нов скандал в автоиндустрията: Разследват Mitsubishi в Германия
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата във Франкфурт e провела обиск на обекти на автомобилния концерн Mitsubishi заради твърдения, че два от нейните дизелови двигателя може да са били оборудвани с устройства, които манипулират тестовете за вредните емисии, съобщава германското издание Faz.net, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.

В рамките на разследване на предполагаема измама прокуратурата във Франкфурт във вторник следобед е осъществила претърсване на няколко бизнес сгради на автомобилни концерни и доставчици в няколко германски провинции. По информация на Bloomberg става въпрос за 10 обекта.

Три от проверяваните обекта принадлежат на доставчика на авточасти Continental.

Касае се за съмнения за случаи на модели автомобили с марката Mitsubishi с 1.6-литрови и 2.2-литрови 4-цилиндрови дизелови двигатели със стандарт евро 5 и 6.

Лицата, закупили съответните модели автомобили от 2014 г. насам, са били призовани да се свържат с местното полицейско управление.

Автомобилната индустрия е разтревожена от твърденията, че е използван софтуер за манипулиране на тестовете за емисиите. Скандалът води началото си отпреди почти пет години, когато американските регулатори обявахи, че разследват Volkswagen по въпроса.

Оттогава разследванията се разпростряха по целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
9
0
 
3
 
! Отговори
До Генчо преди 4 години
Очевидно си много навътре в нещата :) Не са фалирали, а Рено-Нисан продпбиха 30% от марката. И мога да ти гарантирам, че в моделите, които се предлагат в момента, за щастие, няма нищо от Рено или Нисан. Нито двигатели, нито платформи, нито задвижване, нищо. По скоро Рено и Нисан взимат от Mitsubishi, по простата причина, че те правят ширпотреба. Да, нямат най-голямата гама от двигатели и модели, но тези, които предлагат в момента със сигурност са качествени.
8
4
 
2
 
! Отговори
Генчо преди 4 години
Mitsubishi фалираха на скоро. Сега са под шапката на Рено-Нисан. Новите модели са на базата на модели на Нисан и с двигатели от концерна Рено-Нисан. Митсубишитата не са това което бяха. Сега са само бранд.Преди за мен бяха най-добрите Японски коли!
7
1
 
3
 
! Отговори
РазСледващ преди 4 години
Когото не са започнали да разследват - него не са открили че манипулира емисии . Очаквам шокиращи разкрития за манипулации на емисии при Трабант, Жигули, Майбах ,МакЛарън ....
6
2
 
17
 
! Отговори
L. преди 4 години
То малко стана - Крадецът вика, дръжте крадеца.
5
3
 
18
 
! Отговори
Evo преди 4 години
Всеки германец, който не кара автомобил произведен в Германия, от време на време ще бъде привикван в полицията.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-хубавата кола на света.
3
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали е фолксваген, дали е мерцедес, дали е БМВ, дали е мицубиши - това е производителя на тенекиите и двигателя. Софтуерът и хардуерът за управление на този двигател се правят от БОШ, КОНТИНЕНТАЛ, ДЕЛФИ или ДЕНСО.Щом при фолксваген е манипулиран, значи е манипулиран при всички.
2
15
 
24
 
! Отговори
Ей! преди 4 години
Няма да пипате Мицубишките, ей! Едни от малкото останали истински автомобили на пазара, а не днешните еднодневки.
1
33
 
16
 
! Отговори
anon преди 4 години
митсубиши- тия още ли ги има като автомобилен производител... направиха едно ево преди 100 години и ... на него си останаха...