Жена изпадна в кома след четвърта бременност и второ раждане

Военен хеликоптер е отвел родилката от Силистра във Варна
22 яну 2020 15:22, Павел Гълъбов
10
Жена изпадна в кома след четвърта бременност и второ раждане
Снимка: БГНЕС

От Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) в УМБАЛ "Света Марина"- Варна съобщиха, че са приели на 20 януари 35 годишна жена от УМБАЛ „Силистра“ с  диагноза - HELLP синдром, мозъчен инфаркт, кома, множествена органна недостатъчност. Състоянието на жената следствие на 4-та бременност и второ преждевременно раждане.

Още по темата

Пациентката е постъпила в УМБАЛ"Слистра" няколко дни след раждането, след като се е почувствала зле, станала объркана и унесена, пожълтяла, започнали гърчове, откъдето е преведена в КАИЛ на УМБАЛ "Света Марина"-Варна. 

В момента е в тежко състояние, дълбока кома, Глазгоускакома скала - 3 т, чернодробна недостатъчност, дихателна недостатъчност. От лечебното заведение поясняват, че лечението й продължава, съгласно работните диагнози и динамичните изменения в състоянието.

Припомняме, че родилка е била транспортирана с вертолет AS 565MB Panther от състава на Военноморските сили (ВМС). Използването на въздушен транспорт е било наложено от спешността на състоянието ѝ.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 2 месеца
Глазгоу кома скала 3 точки значи умряла за съжаление. Има сърдечна дейност и я обдишва апарат, и до там.
8
4
 
13
 
! Отговори
До 5 преди 2 месеца
Може да са и казали, но някои са толкова фиксирани върху това да имат деца, че са страшни за гледане. Една роднина прави сума спонтанни заради Хашимото, накрая я натъпкаха с хормони до гушата и износи. Детето с порок на сърцето и други проблеми едвам си го изпорязаха хирурзите и не се знае докога ще е. Обаче има дете нали... Горкото.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 6 мозъчен,защото и от там се получава.т.н. исхемичен инфаркт
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мозъчен инфаркт?
Не съ медик, но за пръв път чувам за подобна диагноза!

Може би, става дума за Инсулт!?
5
6
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 2 месеца
Тази я пиши "бегала"! В подобни случаи връщането от кома е невъзможно.

Въпроса е къде са били специалистите, след като и на лаик е ясно, че жената е имала рискова бремнost и никой не и е казал, за подобна опасност..
4
3
 
19
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 2 месеца
Тази я пиши "бегала"! В подобни случаи връщането от кома е невъзможно. Дали ще стане донор е въпрос на благородство, но при богатите хора, почти винаги, то липсва.

Все пак Бог дано се смили над нея и стане чудо!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо не разбрах.
2
0
 
39
 
! Отговори
expert преди 2 месеца
Трябва д отбележим че хеликоптери не се пращат така лесно в белите държави в които всекти втори емигрира, за това решение казвам БРАВО и ЕВАЛА!!
1
17
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
интересно,дали,слънцето е изпратил хеликоптера.