Частните лотарии: Плащали сме по закон, променен от Горанов

Бизнесът изтъкна в позиция, че се готви монопол от държавата
35
Частните лотарии: Плащали сме по закон, променен от Горанов
Снимка: Dnes.bg

От частните лотарийни компании заявиха в официална позиция, че са изплатили всички дължими данъци и такси и спазват Закона за хазарта.

Още по темата
Те посочват, че сега действащият закон е изменен по предложение на финансовия министър Владислав Горанов през декември 2014 г.

Промяната е аргументирана от Министерството на финансите с “необходимостта от избягване на възможности за отклонения на данъчно облагане”. Вчера от АДФИ обявиха, че законът дава възможност да се събират такси, формирани на различна основа и именно от там са дошли пропуснатите вземания за държавата. 

"По повод Законопроекта за хазарта на Валери Симеонов, премиерът едновременно заяви, че не става дума за “одържавяване” и “национализация”, но обвърза евентуална подкрепа от ГЕРБ при евентуално гласуване в НС под условие (дословен цитат): че “изрично трябва да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, да се аутсорсва и преотдава и трябва да бъде в забранителния списък за приватизация, да е сигурно, че абсолютно никой друг, освен държавата, няма да се занимава с тази дейност”. Така направената от премиера дефиниция описва безусловен монопол и присвояване на основните активи на всички лотарии", пише в позицията и се допълва, че Конституцията изрично урежда с изчерпателен списък обектите, върху които може да бъде установяван държавен монопол.

"Г-н Борисов заяви още, че предлагания от Валери Симеонов проектозакон за хазарта не е свързан с бъдещето и развитието на ПФК "Левски". Само че предвижда спиране на дейността на компаниите, основни спонсори и дарители на клуба", изтъкват от частните лотарии.

Те посочват още, че приемат поканата за среща на премиера, който обяви готовност за дебат с всички, за да представят позицията си.

В нея се изтъква още, че "противоконституционно отнемане на действащ лиценз носи своите правни последствия и потенциални финансови обезщетения в размер на милиарди".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Национализирали Националната лотария!! Помоощ!!!!
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частникът лъже всеки ден, че лотарията е "Национална". Сега стана национална.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27 Teoне само лотарията а всичко "приватизирано" отседерасткитеотрепки след 1989 година и конфискуване на имуществото им до девето поколение което никога няма да стане в пропадналата територия носеща още името българия
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахааааааааааааа.. а Валерката обясняваше, че Орешарски бил направил промяната ппък то .. неговия кумир ББ
26
1
 
13
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Истинана е, че олигарсите и управляващите са неразривно свързани помежду си. Да го дух***т и едните и другите! Мутренска държава, управлявана от пребоядисания комунист и треторазрядна мутра - Боко *** от Банкя!
25
0
 
18
 
! Отговори
Teo преди 4 години
По- добре късно отколкото никога. Аз съм твърдо за национализация на лотариите
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре да ги забранят лотариите, че народа изтрещя от *** на билети.ТОТО-то стига за да има надежда за тези които имат нужда да имат надежда:)Все пак джакпота на ТОТО 6/49 е мин. 2 000 000лв. Много повече от максималната награда от Националната лотария, а днес някой е взел 6М. !
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да е вярно, Костов, Станишев и Орешарски са виновни !
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Менда?
21
1
 
27
 
! Отговори
Sd преди 4 години
Против лотарий и такива измами съм, но управляващите са знаели много добре какво се случва в хазарта, не можаха ли да се сетят и загрижат за хората преди да влезе тоя в левски. От къде така изведнъж се сетиха, че черепа не е честен.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ganjoпреди 46 минути 5 6Когато българите се научим какво искаме,тогава всичко ще си дойде на мястото.Искаме ли чист въздух,искаме ли законност,искаме ли борба с корупцията,искаме ли бързо правосъдие,искаме ли да сме в Европейския съюзKоктомври ги иска тия неща- Терминал Nr2
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради тия няма ни футбол ни нищо а баце симпатизирал на отбора на народа бил болен хаха баце винаги верни само ЦСКА и сектор г а това трябваше да излезе че са зле преди нова година ни футбол ни стадион ни трансфери що бе баце гледаи реално ЦСКА колко трансфера има Ганчев колко бази има тия какво имат нищо от сърце както и дае само Левски все така и футбол след сто години няма да има
18
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, Горанов - Нено е. Чакам те в моята квартира, не е много широка и луксозна, но ще свикнеш
17
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влади Червенобузестия Горанов не случайно живее в апартамент 350-400 м2 "на кума", който много благородно го у пуснал без наем вече години наред.. Само наема на свободния пазар би струвал поне 1000 евро на месец. Но нашият човек се страхувал от земетресения и така....Да си вдигне ръката тоя ,който вярва на тази история
16
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май, май нещата станаха сериозни, щом старата хитра лисица Божков излезе на светло. Пуснаха му димка в хралупата.
15
1
 
14
 
! Отговори
Бурж Халифа преди 4 години
Било му високо да живеел в апартамента , та се наложило приятел да го настани в Следствието по заръка на Хехака Пак Винету
14
2
 
15
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Ся Валери вижда края на политическата си кариера и предложи нещо смислено и доста важно за бг ,но ще се по лае малко и ще напаснат нещата Божков да плати данаците на расочено плащане, ще му остане бизнеса и кервана ще си минава кучетата ще си лаят.И спрямо Божков дали са му един от най печелившите бизнеси и пак да не си плащаш данаците и да ги укриваш тва си е престъпление.
13
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащали сте по закона на Орешарски дето влезна преди 5 години. Закон специално направен за божков
12
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко ще посегне ли на американските тецове, които ощетяват държавата?
11
1
 
26
 
! Отговори
III преди 4 години
....."противоконституционно отнемане на действащ лиценз носи своите правни последствия и потенциални финансови обезщетения в размер на милиарди"......След като сте сигурни, че ще Ви обезщетят с милиарди - какъв Ви е проблема?