Гневният Еманюел Макрон се развика на израелски полицаи

Те се опитали да влязат с него във френска църква в Ерусалим
Обновена: 23 яну 2020 14:21 | 23 яну 2020 13:12, Нели Христова
31
Гневният Еманюел Макрон се развика на израелски полицаи
Снимка: БГНЕС

"Всички знаем правилата. Не ми харесва това, което направихте пред очите ми." Така френският президент Еманюел Макрон гневно се обърна към израелската полиция, която поиска да влезе заедно с него в църквата "Света Ана" в Ерусалим и му препречи пътя към входа й.

Святото място, построено от кръстоносците през 12 век, е собственост на Франция от 1856 година, когато османския султан Абдул Меджив I го подарява на Наполеон. Храмът не само принадлежи на френското правителство, но и се счита за френска територия.

"Няма нужда от провокации", добави Макрон и призова да се спазват съществуващите от векове правила.

От изявление на Елисейския дворец става ясно, че президентът на Франция просто просто се е опитал да сложи край на проблем, възникнал, след като израелски сили за сигурност се опитали да влязат в църквата, но нищо сериозно не се е случило. Намесата на Макрон е била предшествана от  спор между охраната на френския лидер и местните сили за сигурност. Израелски полицай влязъл в църквата сутринта, а когато заедно със свой колега по-късно отново се опитал да го направи, там вече били хората от охраната на Макрон. Стигнало се до лек сблъсък между мъжете.

По-късно самият Макрон каза пред журналисти, че инцидентът е приключил приятелски и той е стиснал ръцете на представители на израелските сили за сигурност.

Френският президент бе в Ерусалим заради чествания в памет на загиналите по време на Холокоста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наполеон не е един, а правилната година е 1856г
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя Наполео на колко почина и кога, а от кога няма османска империя, репсективно султан? 1956? Баща ми не, но дядо ми трябваше да е помнил тези събития.
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ония кръстоносци, които Калоян унижава ли, те ли са направили храма, значи трябва да е наш
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво са 100 години за писарушките тук. Всичко трябва да се сверява и да се потвърждава!
2
6
 
40
 
! Отговори
gfhfhfghh преди 4 години
Брей този Наполеон много скорошен бе - 1956 султана му направил подарък. То тогава и султан не е имало вече, ама да не издребняваме
1
5
 
10
 
! Отговори
ЛЯВ преди 4 години
18 реда за разговор между 2 човека пън нека и единия да е президент, но на чужда държава и 1 ред, косвено споменаване на събитието.Защо България е на мястото на което е по журналистика и свобода на словото