Гневният Еманюел Макрон се развика на израелски полицаи

Те се опитали да влязат с него във френска църква в Ерусалим
Обновена: 23 яну 2020 14:21 | 23 яну 2020 13:12, Нели Христова
31
Гневният Еманюел Макрон се развика на израелски полицаи
Снимка: БГНЕС

"Всички знаем правилата. Не ми харесва това, което направихте пред очите ми." Така френският президент Еманюел Макрон гневно се обърна към израелската полиция, която поиска да влезе заедно с него в църквата "Света Ана" в Ерусалим и му препречи пътя към входа й.

Святото място, построено от кръстоносците през 12 век, е собственост на Франция от 1856 година, когато османския султан Абдул Меджив I го подарява на Наполеон. Храмът не само принадлежи на френското правителство, но и се счита за френска територия.

"Няма нужда от провокации", добави Макрон и призова да се спазват съществуващите от векове правила.

От изявление на Елисейския дворец става ясно, че президентът на Франция просто просто се е опитал да сложи край на проблем, възникнал, след като израелски сили за сигурност се опитали да влязат в църквата, но нищо сериозно не се е случило. Намесата на Макрон е била предшествана от  спор между охраната на френския лидер и местните сили за сигурност. Израелски полицай влязъл в църквата сутринта, а когато заедно със свой колега по-късно отново се опитал да го направи, там вече били хората от охраната на Макрон. Стигнало се до лек сблъсък между мъжете.

По-късно самият Макрон каза пред журналисти, че инцидентът е приключил приятелски и той е стиснал ръцете на представители на израелските сили за сигурност.

Френският президент бе в Ерусалим заради чествания в памет на загиналите по време на Холокоста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велика е Франция! Винаги защитава интересите си. Майка на цивилизацията. Vive la France! Vive la Republique!
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние пък си искаме България на три морета,ама няма,искаме си старите имоти от Беломорска и Одринска Тракия,Солун,Македония,земите от днешна централна Гърция,ама няма.А защо евреите са влезли с него,един Господ знае,надали е случайно и без причина.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
макрон показа нагледно че някои политици са по малки от топките му ЕВАЛА
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Astarot 23Наполеон III си е съвсем жив по това време и е президент на Втората френска република.
22
11
 
3
 
! Отговори
Astarot преди 4 години
И как го подарява на Наполеон през 1856, като той умира през 1821? :)Предполагам, посмъртно?
21
4
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Нещастни робски народе - и годината в статията е 1856 и османския е написано с малка буква, но така и никой не се сеща че Макарон, тоя на снимката, е азербайджано-тюрк - племето което в днешно време носи името на бандата "евреи". Само един пробутва нещо за Ротшилд, но не е достатъчно.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продавам прасе. Има вариант като го купите да остане за гледане при мен и да му плащате издръжката. На коледа 2020 го получавате опаковано на порции, готово за готвене.
19
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква тотална излагация на "световния лидер". Всеки който флиртува с Москва става за смях рано или късно. Неадекватността на франсето е "чутовна".
18
2
 
3
 
! Отговори
Така забавно с Нели преди 4 години
Отново!
17
2
 
11
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Пропускате нещо много важно в тази статия, не ги е пуснал, понеже практически тази църква от входа си се намира реално на палестинска територия и официално полицията на Израел няма право да влиза там.Някой смятат, че е направил добре понеже е предотвратил конфликт между Ирзаел и Палестина, други смятат, че по този начин иска да блесне пред мюсюлманите във Франция които не са малко, а той се нуждае от всяка подкрепа там. Не е ясно какво го е продиктувало, но вие го представяте като клюка....
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше Бойко, щеше да ги разсмее и толкова :)
15
4
 
9
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Първо вземете и попрочетете малко за социалиста банкер Макрон, че е от кръгът Rothschild. Ротшийлд е най-влиятелната династия евреи!
14
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щеше да е смешно, ако в днешни дни нямаше отново султани и царе - вижте какво става в Турция и Русия и после пак се смейте, докато още имате зъби, щото от руската радиация и от турската анализация може и скоро да изпадат...
13
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бабата му да не го е ядосала нещо?!?
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пррзидентът на Франция "просто просто"?Какво ни казват,че сутринта е имало в храма ушка,а после с негов колега ушките се опитали да влязат.Нещо за правилата по протокола ,какво е съгласувано.Или ,да унижат бабин.Принас ядат банички, та има пропуск. Знам ,че франсетата няма да забравяттази обида.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"от 1956 година, когато Османски султан го подарява на Наполеон"Естествено, годината е пълна глyпoст, имайки предвид кога са живели Наполеон и последните султани. Също така, османски не се пише с главна буква. Османската империя - да, понеже е име на държава. Но иначе е обикновено прилагателно. Хайде да си пооправим правописа и фактологията, а?
10
7
 
17
 
! Отговори
Чичо Долфи преди 4 години
Евреите чий го дирят в християнски храм? Да си седят в синагогите и там да се правят на мъже, Макрон не им е отишъл там.
9
9
 
12
 
! Отговори
ръкомахащия преди 4 години
Дайте му една багета на тоя диригент, предателя на Европа - Макарон крив!
8
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Святото място, построено от кръстоносците през 12 век, е собственост на Франция от 1956 година, когато Османски султан го подарява на Наполеон."Вие изобщо четете ли си глупостите, които пишете. Как не ви е срам да се наричате журналисти. *** Христова бегом в 5 клас.
7
3
 
29
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Тук Макрон показа мъжество... Иначе на еврейн , никой не смее да каже нищо напреко.