"Карт бланш" за спорната пенсионна реформа във Франция

Синдикатите имат 3 месеца за преговори
7
"Карт бланш" за спорната пенсионна реформа във Франция
Снимка: БГНЕС

Френското правителство подписа спорния закон за пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон и даде на синдикатите три месеца за преговори по възрастта за пенсиониране, предаде ДПА.

Сега текстът отива в парламента.

Преговорите между синдикатите и работодателите по предложеното повишаване на базовата възраст за пенсиониране ще започнат на 30 януари, съобщи държавният секретар за пенсионната реформа Лоран Пиетрашевски след правителственото заседание. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 4 години
Vive la Republique, Vive la France!
6
1
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
До 4"Общественият сектор" не можел да издържи. Какви са тия глупости бе. То частниците и самонаетите ви пълнят бюджета. Вие само папате и агате. Я да намалим този сектор 2-3 пъти.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Франция си пазят социалните придобивки, а при нас режимът на демократите унищожи всички форми на организация на работниците и сега няма кой да ни организира в защита на правата ни. При режимът на демократите пенсиите са ниски заради мизерните заплати, заради частния сектор и огромното укриване на доходи там и трето заради частните пенсинни фондове и вноските за пенсия в тях, които съществено намаляват парите за пенсионерите. След време тези фондове едва ли ще изплащат значими пенсии.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция ще се оправят, но ние в България не. Масовото укриване на доходи води до мизерни пенсии, както за сегашните пенсионери, така и за бъдещите, то сега укриват доходи. Сега осигуровки се плащат само в общественият сектор, а в частния сектор почти винаги по минимума, но общесвеният сектор вече има малък дял и не може да издържа цялата осигурителна система.
3
0
 
5
 
! Отговори
Козела преди 4 години
В Америка е 67 години пылна пенсия.НО можеш след 62 години да се пенсионираш и да работиш така двоини доходи.
2
2
 
21
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Бе, не зная какво са подписали, знам, че днес над един милион да били по улиците на протестите
1
5
 
25
 
! Отговори
Дискриминация преди 4 години
И при нас цъка бомба с така наречените държавни служители и чиновници който не плащат данъци и осигуровки в НОИ а ползват всички блага на системата,за който плащат обикновените хора.Заради тези търтеи и дупката в НОИ хората не могат да получават нормални пенсии...!?