Китайка избегнала проверките за температура, летяла до Франция

Пила хапче и лесно минала през границата
24 яну 2020 13:58,
28
Китайка избегнала проверките за температура, летяла до Франция
Снимка: БГНЕС

Китайското посолство във Франция призова гражданите на страната си да се съобразяват с мерките срещу разпространение на коронавируса, след като китайка от Ухан публикува във социалните мрежи, че е успяла да избегне проверките на летището.

Жената обяснила, че е искала да пропусне проверките за висока температура, за да лети до Франция и да опита местната кухня.

Още по темата

В социалната мрежа жената обяснила, че е взела лекарство против висока температура, за да прикрие симптомите си на грип и да пропусне проверките за треска, пише Guardian.

Град Ухан временно е под карантина, за да се възпре разпространението на смъртоносния вирус.

"Имах висока температура и кашлях преди да тръгна и се уплаших. Пих някакво лекарство и си измерих температурата. За щастие беше спаднала и минах безпроблемно през границата", писала китайката.

Властите са били уведомени за поста й от потребители в социалната мрежа и китайското посолство във Франция публикува съобщение на сайта си, в което призовава китайците да се съобразяват с проверките по границата.

"Посолството получи много телефонни обаждания и имейли от китайски граждани за жена от Ухан, която е публикувала в социалните мрежи за целенасочен прием на лекарство с цел да се избегне проверка на летището", пише в съобщението.

От дипломатическото представителство са се свързали с жената и са я помолили да се прегледа във френска болница.

Въпреки че Франция още не е обявила кога жената е пристигнала или на кое летище е кацнала, властите обявиха мерки за контрол на пристигащите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: вирусУхан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Тенгрианин преди 4 години
Самор - годината на мишката по българския календар. В Ухан 11 млн ще я посрещнат утре, блокирани от армия. Хайде малко за хелектората, може да има 1-2% които да схванат за какво иде реч;Сказание на Чулман;"(151) Тук си ти, зная, Улят,<br>на мнозина си заклет враг.<br>Сееш ти навсякъде смърт<br>и всичко превръщаш в прах!"
18
2
 
6
 
! Отговори
Кефф преди 4 години
И откъде пари че пали за Франция все едно от София да ходи у Враца.
17
0
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Голям професор се извъди, та дори не си наясно с механизма на предаване на вирусите.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страшното е, че вируса пътува към Европа бавно с контейнерите, Алибаба, дх и т.н.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е гаранцията по принцип. Възможно е заразил се човек да тръгне от там преди симптомите да започнат и развие болеста после. Как се контролира това нещо
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чай с коняк що не са й предложили?!? и да посети безплатно лувъра?!? слагаш я веднага под карантина, не я каниш!!! кой знае колко хора вече е заразила тая кр***ва!!! но нали това е целта на тайните общества - да намалят драстично популацията от няколко милиарда до няколко милиона, та учтиво ги канят и оставят да си разпространяват болестите по целия свят...
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свиквайте. Антибиотиците започват да не действат. Нови се откриват все по-трудно. До 20-тина години ще се върнат болести, които бяха изчезнали от 100 години. Границите ще се затворят яко.
12
1
 
10
 
! Отговори
Лаик преди 4 години
За любителите на научната фантастика, ситуацията доста наподобява на описаната в "Денят на възраждането" от Сакьо Комацу. Само една вметка, новината за новия вирус постепенно се настанява от последните към началните страници на новините. Дано аналогията приключи дотук.
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** китайка заради която цял континент може да пламне. Човешкото его край няма.
10
7
 
13
 
! Отговори
444 преди 4 години
То голямо престъпление направила- пила хапче, щото имала температура?! Вие не пиете ли хапче в такива случаи. А и ако си болен, това не значи, че е точно този коронавирус, може да е просто настинка. А извинението за кухнята е наистина нелепо, но някой може просто да трябва да се върне на работа или при детето си. И каква е гаранцията, че няма и други като нея дето са пили хапчета, но не са се похвалили в мрежата?!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-скоро тази хитруша е добър пример за дребните тарикатлъци на които сме способни, когато иде реч за собствените ни интереси. Но персонално, не е страшна и лоша, тъй като е имала глупостта да сподели. Ще я изолират и наблюдават. По-опасни са ония от нас, които не само са извън контрол, но и за които не знаем, кога и къде са били. Така или иначе, разпространението на болестта предстои, тъй като от известно време насам светът се отвори и смали. Дано не го докара до нещо по-сериозно от епидемия!
8
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
100 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЩЕ СТРУВА НА КИТАЙ ДА ИМУНИЗИРА 2 МИЛИАРДА ДУШИ!!! ТЕ ВАКСИНА ВЕЧЕ ИМАТ!СЪЩОТО ЗАЯВИХА И ОТ ГЕРБ!! НИЕ УМЪРТВЯВАМЕ ЩОТО ТОВА НИ СЕ ПЛАЩА ОТ ЕС!! АКО ИЗРАБОТИМ ВАКСИНА ТОВА ЗНАЧИ ДА ИМУНИЗИРАМЕ ЗА НАША СМЕТКА А ТОВА БИ СТРУВАЛО МНОГО НА ДЪРЖАВАТА!!!
7
6
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВИДЯЛА Е, ЧЕ В КИТАЙ ПРОСТО ЩЕ Я СЛОЖАТ В ЧУВАЛ И ЩЕ ДРЪПНАТ ЦИПА !! ТАМ СЕ РАБОТИ ТОЧНО ПО БОРИСОВСКИ !! УМЪРТВЯВАМЕ ВМЕСТО ДА ИМУНИЗИРАМЕ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО ЗА ДЪРЖАВАТА!И ЗА ТОВА БЯГА ВЪВ ФРАНЦИЯ БЕЛКИМ Я СПАСЯТ БЕЗ ГРАМ ДА СПАЗВА КАРАНТИНИ И ТОВА, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАРАЗИ ДРУГИ А И НАЙ-ЛОШОТО Е ХВАЛИ СЕ В ИНТЕРНЕТ С ПОСТЪПКАТА СИ!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До KiroКолегата ти не идва от карантиниран град нали?
5
0
 
40
 
! Отговори
Гуангдонг преди 4 години
Е те тва е номерът на китайката...
4
4
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До 3 до 1КАКТО 3 ПИШЕ ТОВА ОБЯСНЕНИЕ Е СМЕШНО!!СЪВСЕМ НАРОЧНО Е ОТИШЛА В ЕВРОПА ДА Я ЗАРАЗИ САМО ДЕТО Е БИЛА БОЛНА САМО ОТ ОБИКНОВЕНА НАСТИНКА ЗА КЪСМЕТ НА ЕС!
3
13
 
17
 
! Отговори
Kiro преди 4 години
И кво токова е направила? При нас колегата буха и смърча цяла седмица в офиса и никой нищо не се е притеснил.
2
4
 
21
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
що мислиш, че не може да е нарочно??? а да ти се дава това като обяснение, а?
1
8
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия ще затрият света - искала да ходи до Франция да опита местната кухня... wtf!! то бива малоумщина, но чак пък толкоз...