Сорос с $1 млрд. за университети – най-важния му проект

Той помоли и други филантропи да го подкрепят в начинанието
Обновена: 24 яну 2020 14:26 | 24 яну 2020 14:15,
78
Сорос с $1 млрд. за университети – най-важния му проект
Снимка: БГНЕС

Милиардерът филантроп Джордж Сорос заяви, че ще инвестира 1 млрд. долара за финансиране на свободна мрежа от университети по света, за да подпомогне образованието на младите хора и да насърчи „личната независимост“, съобщава The Wall Street Journal.

89-годишният Сорос използва традиционната вечеря, която дава всяка година в кулуарите на Световният икономически форум в Давос, за да обяви инициативата си, която самият той определя за най-важната в неговия живот, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Представители на Сорос описаха плана, наречен Университетската мрежа за отворено общество, като сътрудничество между университетите по света, които ще работят за насърчаване на традиционното либерално образование за студентите, като същевременно ще подкрепят желанието и стремежа им към живот в отворено общество.

Дарението е "най-важният проект в моя живот", коментира Сорос. Той помоли други филантропи да дадат своя принос.

Сорос, който е известен със залагането си срещу британския паунд в началото на 90-те години на миналия век, посвети голяма част от времето и богатството си в борба с деспотичните режими, както самия той ги определя, по целия свят. Той е отявлен критик на китайското правителство и американския президент Доналд Тръмп. По време на вечерята в Давос Сорос говори още за големите технологични компании като Facebook и Google.

Създаването на университетската мрежа ще бъде ръководено от Леон Ботщайн, президент на Bard College.

Неправителствените фондация "Отворено общество" на Сорос заяви в прессъобщение, че ще „интегрират преподаването и научните изследвания във висшите училища по целия свят“. Те допълват, че това ще предостави мрежа от курсове и съвместни образователни програми, като регулярно студенти и преподаватели от различни страни ще провеждат дискусии, включително онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Разбира се , че е най-важният. Който плаща, той поръчва програмите по които ще се промиват младите мозъчета. А младежта-това е бъдещето
53
0
 
8
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
Сатаната пак е намислил нещо.
52
0
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Ако Чебурашка е прав, че в БГ още няма американофили, то поне се понапълни с атланици и ***. Сорос и похватите му, обаче, са вече ясни на всички по света, така че само си харчи парите. Все пак ако има някой, който да го е яд повече от покойния Маккейн, че Америка не успя да стане пълновластен световен господар и хегемон, това е имено той - Сорос!
51
1
 
18
 
! Отговори
Св. Петър преди 4 години
Няма да го чакам дълго !
50
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя гад е Мефистофел бе, какво пенсиониране???Дяволът е вечно жив.Това е олицетворение на световната подлост (евреин е) и оживялото зло.В родината му - Унгария го обявиха за персона нон грата, паради безбройните гадости, които е организирал по света.
49
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Университетите са му слабост.Да мъти главите на неукрапналите организми, да си готви пета колона по света.После с лек хонорар да излизат да свалят избран премиер, та да си сложи своите прислужници - пример "протестите" за да сложат тиквата пак на власт.Също "кой не скача е червен..." а сега скачащите са в киреча и на бунището.Този търси и намира продажни личности, кукли на конци, които лесно се управляват после. Вижте му кадрите във властта, отгледани от университетите.
48
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сорос свърши отлична работа. Двамата руски шпиони трябва да напуснат България до 48 часа. Макаров е като попикано мушкато, ще трябва да огорчи началника Путин.
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя няма ли да се пенсионира вече? На 89 години е и още търси кой да измами.
46
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да даде малко и насам, в България няма нито един университет в топ 1000, то и по коментарите се вижда, че нивото е дъно, ама важното е, че пр**т народ, лесно се управлява.
45
12
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До турчинаТи проблеми с разбиране на обикновен текст ли имаш русоид? Нали ти писах, че като видиш д ебили да се намятат с американски знамена, да носят тениски с лика на Тръмп и да разнасят портрети с Линкълн и Вашингтон може да говориш за американофили. Засега има единствено русофили!
44
6
 
5
 
! Отговори
турчина преди 4 години
чебурашке ти си била много умна ***,направо ти завиждам на острия ум.
43
21
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Русофилчета, да ви обясня с думи прости. Русия не спазва елементарни морални норми и международни договорености. Напада свои съседи, избива ги и им отнема територии. Води пропагандни войни срещу цивилизования свят и се стреми да отслаби и разруши ЕС и НАТО, организации, на които България е член. С една дума води война срещу тях. Т.е. води война и срещу България. На *** език - Русия е враг на България. И вие, подкрепяйки руските интереси сте врагове на България и национални предатели.
42
9
 
21
 
! Отговори
турчина преди 4 години
по прости хора от американофилчетата няма!!!!!!!!!
41
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-жалки хора от русофилите няма. За да не обидим обекта им на обожание Русия спряха коментарите под статията за новия руски шпионски скандал у нас. И тръгнали те да ми пишат за дже.ндъри и гей-паради и да ми възхваляват величието на руските политически пpocтитутки. Вече убедихте и най-благоразположените хора към вашето предателство че вие участвате в хибридната война на Русия срещу България, т.е. че сте същите врагове на България каквито са и руснацие.
40
4
 
12
 
! Отговори
Калигула преди 4 години
Важно е да помниш заради коя държава не се казваш Мюмюн и не продаваш дюнери в Германия.
39
6
 
6
 
! Отговори
чичо-дядко преди 4 години
До Чебурашкаами виждал съм, на тениски, якета, сутчери
38
17
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До чичо-дядкоЕдва ли си виждал американския флаг. NY е нещо съвсем друго. Не е като например подобно на чичо Венци да се развяваш с тениска с лика на Путин по стадиона. Когато видиш нещо подобно с Тръмп или американофилско сборище край някой язовир, където да се горят знамена и да се кълне Русия, тогава можеш да говориш за американофили.
37
10
 
11
 
! Отговори
чичо-дядко преди 4 години
До Чебурашка:ами... в София има доста хора, които носят фланелки с американският флаг, шапки с надпис NY и т.н. Тез какви са
36
13
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Анонимен..... доколкото знам във България работят над 3200 служители за американското разнузнаване, това са думи на бивш военен разнузнавач води се от запаса. От такива отпадъци като теб изплезили език по сащ сме изгубили независимостта..... Там ти е проблема, че всичките си познания черпиш от бивши военни от запаса.
35
18
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До турчинаРусофилче, и друг път съм ти писал, че американофили няма. Има само русофили. Когато видиш де били да развяват и да се намятат с американски знамена, да носят тениски с лика на Тръмп и да разнасят портрети на Линкълн и Рузвелт, тогава можеш да говориш за американофили. Засега има единствено русофили.