Берлин затвори City Hostel – оперирал в сградата на КНДР

Да се плаща наем на КНДР било в нарушение на директива на ЕС
29 яну 2020 16:00,
4
Берлин затвори City Hostel – оперирал в сградата на КНДР
Снимка: Facebook

Административният съд в Берлин реши в полза на решение да се затвори известния в германската столица City Hostel и потвърди решението на столичните власти.

Според Берлин наемът, който плаща хостела на сградата, в която се помещава, е в нарушение на санкции наложени от ООН.

Това е така, защото City Hostel Berlin се помещава в сграда, собственост на Пхенян.

Операторите на хостела от турската компания EGI заявиха, че са спрели да плащат наем през 2017 г. и оспориха решението на градската управа на Берлин, пише ДВ.

Съдът се позова на директива на ЕС от 2017 г., с която се забранява използването на каквато и да е територия на Северна Корея в членките на съюза за всички цели, различни от дипломатични и консулски.

Съдиите заявиха, че не са имали друг избор освен да затворят хостела, тъй като Северна Корея "представлява заплаха за световния мир заради програмата си за придобиване на ядрено оръжие".

Хостелът предлагаше настаняване срещу около 13 евро на нощ в споделени стаи и беше предпочитано място за отсядане на ученически групи и студенти, посещаващи германската столица.

Сградата е откупена от Пхенян през 1960 г. и е приютявала роднини на севернокорейски дипломати в бившата Източна Германия. Посолството е затворено след падането на Берлинската стена, но през 2001 г. отваря отново врати. От тогава стаи и паркоместа на сградата се отдават под наем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
1
 
! Отговори
Pepi преди 4 години
Да, ама по стар ислямски обичай, шмурците искали да го ползват без да плащат. Така им бил казал Пророка - Хидролог от Сараите в Бояна.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хостелът още си работи, макар че явно има достатъчно причини да го затворят. Доста от рецензиите му се оплакват от мръсни бани, воня и преди всичко легла, заразени с дървеници.
1
6
 
17
 
! Отговори
Стоян Трендафилов. преди 4 години
Северна Корея не представлява заплаха за световния мир! Тя просто се грижи за своята безопасност. Тъй като нейните врагове(С.А.Щ. и Израел я бойкотират на международната арена. Защото е независима от тях!