След промяната в закона: Доживотен затвор за убиеца от Сотиря!

Мартин Трифонов осъзнавал какво върши, според психолози
52
След промяната в закона: Доживотен затвор за убиеца от Сотиря!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Доживотен затвор без право на замяна получи 21-годишният Мартин Трифонов. Той беше признат за виновен за убийството на седемгодишната Кристин от сливенското село Сотиря.

Още по темата
Сливенският окръжен съд му наложи още присъда от двайсет години затвор за опит за изнасилване и десет години за блудство с малолетно дете.

На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лева за нанесени неимуществени вреди, предаде БТА.

Наказанието ще бъде изтърпявано при първоначален специален режим. В петнайсетдневен срок присъдата може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд.

Адвокат Сиво Сивов, който представлява частните ищци - роднините на детето, заяви, че това е първата присъда след промяната в закона за съкратено съдебно следствие. По думите му това ще бъде назидание за престъпниците и те ще имат пример за тежестта на закона.

Милка Георгиева, която е баба на убитата Кристин, благодари на хората, които подкрепиха с подписки и мирни протести промените в закона и посочи, че ако получи пари от обезщетението, ще ги дари на деца в нужда.

Съдът прие заключението на патолога д-р Тома Чаушев, извършил огледа на тялото и аутопсията. Според него смъртта е била неизбежна и неминуема, причинена от съчетана травма от удари с тъпи предмети.

Според прокурора обвиняемият, макар и млад, е обществено опасен, а деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

По думите му, той няма ценностна система, а задоволява първичните си потребности. Психологичната експертиза е показала, че страда от личностно разстройство, но е съзнавал какво извършва. Обвинението посочи, че не открива смекчаващи обстоятелства, освен самопризнанията му.

Престъплението бе извършено на 15 август, като Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен, след като оказал съпротива.

Случаят доби широк обществен отзвук, като на няколко протеста и бдения граждани поискаха отмяна на съкратеното съдебно следствие и успяха да променят закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Unknown преди 4 години
Не доживотен а смъртна присъда за това ***.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** трябваше да бъде осъден на до живот още преди да убие детето, а не сега след дъжд качулка. Ако беше осъден на доживотна за предишните му престъпления, детето сега щеше да е живо. Такива опасни престъпници или трябва да бъдат за постоянно в затвора и да не излизат оттам никога или трябва да бъдат убивани.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този заслужава смъртна присъда, а не доживотна. Ако беше в някоя азиатска държава този ненормалник щеше да бъде обесен още за предишните му престъпления, нямаше да го чакат да убие някой и чак тогава да го съдят, детето щеше да бъде спасено и сега да си е живо, но в България само за убийство осъждат за съжаление. Ужас!
37
1
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
За разстрела съм малко резервиран. Просто си представи казуса как след 10 години хващат друг престъпник и той си признава и това деяние и примерно оръжието на престъплението.Ще се окаже, че невинен човек е убит. Какво правим в този случай ?Просто пример давам защото е напълно възможно да се случи подобно нещо дори и да е 1 на 10000 :)
36
2
 
10
 
! Отговори
ha преди 4 години
Още трябваше да пипнат закона. Сега трябваше да четем не доживотна присъда, ами разстрел. Или обесване на площада. Или нещо такова. Са тоя ша го раним и поим а той ще си лежи докато пукне. Не съм доволен. Още трябва да се преразгледа закона.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Анонимен 39Ти видя ли сумата? 600 000 лева.Ако тоя прекара в пандиза примерно 60 години, това прави 10 000 лева заработване на година, около 900 на месец. Не знам как им излизат сметките.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28Е как кой ги плаща обещетенията? Филанкишията....Мога да ти кажа и кой ще го храни *** в пандиза цял живот - аз, ти и всички данъкоплатци!
33
0
 
17
 
! Отговори
До Анонимен преди 4 години
От задължително полагания труд в затвора всеки месец се отделя определен процент, който отива като обезщетение.В конкретния случай, осъденият никога няма да може да изплати пълната сума.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смях в залата...осъден да заплати...Ще вземете на босия цървулите. Сега ще го хрантутите до живот.Курщум и за свините в Белене, така беше по Бай Тошово време, сега съд и прокуратура са за посмешище.
31
0
 
22
 
! Отговори
Sashev преди 4 години
До Анонимен 34Училището не е възпитателница. Децата са там да се обучават и да учат и да трупат емпирични познания за света около тях. Учителите не са нито майки, нито бащи и в никакъв случай не са длъжни да се съобразяват с разглезените дечурля на никого. И преди съм го казвал, и пак ще го кажа - биологичното ти допринасяне към създаването на човешко същество не те прави родител.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМИ КАКВО СТАВА С ПРИСЪДАТА НА УБИЙЦАТА- АКУШЕРКА? КОГА И ЗА НЕЯ!!??
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е следствието, а не виждаме причината. Забелязвате ли, колко млади хора са тотално неадекватни с диво поведение. Освен семейната среда, училището трябва да култивира а соц. служби да извеждат такива деца, защото ризултата го виждате. Смееме се на млад меринджей, но не е никак смешно. Хора, които дори не могат да говорят, способни на всичко, гета пълни с неграмотни пр имат и.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го пускат ли отпуска за добро поведение и да работи извън общежитието?Затворниците са на свобода цял ден и се връщат да лежат присъдата само вечер.
27
1
 
27
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
Защо не хубава, продължителна каторга? Да работи за обществото, за да си заслужи храната и въздуха, който диша. Не, че така ще върнем момичето, дано почива в мир.
26
2
 
40
 
! Отговори
12 преди 4 години
Трябва да има смъртно наказание за убийците на деца!!! Какво ще го храним доживот този, айде нема нужда.
25
2
 
24
 
! Отговори
БФС преди 4 години
Предлагам на почивката на мача ЦСКА-Левски да се хвърли ези/тура и да го пуснат съответно в Г или Б сектор. За разтуха на тълпите.
24
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само един въпрос имам - Как се плащат тези обезщетения които съда присъжда?
23
10
 
16
 
! Отговори
Сливенските присъди преди 4 години
кога ще ги излежи, след доживотната ли? Кога ще имаме свестни журналисти? Младите не можели да разберат какво четат, но и журналистите не могат да напишат нищо разумно!
22
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки фукнята на Борисов за ниска безработица ето го резултата от пагубната политика на ГЕРБ. Затворите са пълни с отчаяни и озлобени хора от демокрацията.
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Линч!Какви са тия перверзии - "доживотен затвор", дайте го на хората, те ще му осигурят затвора!А сега и ще обжалва, а може и да спечели обжалването - закона не може да действа със задна дата! Ще се намерят адвокати да го измъкнат!