Над 2 хил. нови случая на коронавирус в Китай

От посолството: Да се обединим по-тясно срещу "дявола на болестта"
Обновена: 1 фев 2020 23:05 | 1 фев 2020 23:00, Веселина Йорданова
38
Над 2 хил. нови случая на коронавирус в Китай
Снимка: БГНЕС

За 2102 нови потвърдени случая на коронавирус в Китай съобщават 31 провинции (автономни региони, общини) и Корпусът за производство и строителство на Синдзян. Това обявиха от посолството на Китай у нас.

От тях 268 нови случая в тежко състояние, 46 нови смъртни случая (45 в провинция Хубей, Чунцин и 1 случай в Чунцин), 72 нови случая излекувани и освободени, а 5019 съмнителни случая са добавени.

Към 24:00 часа на 31 януари Националната комисия по здравеопазване е получила информация за общо 11 791 потвърдени случая от 31 провинции (автономни региони, градове) и Корпуса за производство и строителство в Синдзян (с по 1 случай се намалява бройката в провинциите Дзянси, Шаанси и Гансу). Има данни за общо 1795 случая в тежко състояние, общо 259 смъртни случая, общо 243 излекувани и изписани пациенти и общо 17 988 съмнителни случая.

В момента са проследени (намерени) общо 136 987 случая, които са имали близки контакти със заразени. От тях 6509 души са освободени от медицинско наблюдение в същия ден, а общо 118 478 души са под медицинско наблюдение.

Общо 30 потвърдени случая са докладвани в Хонконг, Макао и Тайван: 13 в специалния административен регион Хонконг, 7 в специалния административен регион Макао и 10 в Тайван.

От самото начало китайското централно правителство, както и местни власти на всички нива, отдадоха голямо значение на новата епидемия от пневмония. Китай мобилизира националните сили за борба с епидемията и осъществи навременно, активно и непрекъснато осведомяване за епидемията и напредъка в превенцията и контрола, пише в съобщението.

Основният приоритет при превенцията и контрола на епидемията е винаги да се поставя на първо място безопасността и здравето на хората, включително всички чуждестранни граждани в Китай и персонала на дипломатическите мисии.

Китайските власти апелират да не се изпада в паника и уверяват, че ще спечелят борбата срещу епидемията.

Пред лицето на епидемията от коронавируса трябва да се обединим по-тясно и да работим заедно, да засилваме международното сътрудничество, за да победим "дявола на болестта", пише в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако умре някой от Европа ще почна да се тревожа.
26
4
 
7
 
! Отговори
2000 преди 4 години
Ако са 2000 регистрирани ..вероятно 200 000 на ден има нерегистрирани. И още нещо ...болеста се разпространява много бързо и мутира също много бързо така че е вероятно вече всеки българин да е заразен с някаква пермутация или вариянт на коронавирус в слаба или пълна версия ще разберем след 14 дни. Избягвайте публични места и носете маски.
25
3
 
5
 
! Отговори
до Ваксина преди 4 години
Ако трябва ще се намери и ваксина, та ако вирусът не се справя със зададените бройки тръшнати, да му се помогне мъничко.
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2 хиляди от 1 милиард и 200 милиона какъв процент е? 0000000000000
23
2
 
15
 
! Отговори
Ваксина преди 4 години
Ваксина няма да се намери скоро. Това на практика е трета световна в която намаляш населението без да хабиш ресурси и най -важното - няма виновен което е изгодно на всяка държава. На практика болеста унищожава вече болните не засвга деца под 14 години и най- вероятно чисти китайските пенсионери. Всяка държава тайничко се радва защото от това само ще спечели. Банките имат изгода от това и се радват също. Фармацефтиката е в разцвет. Всичко е бизнес.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп такъв вирус им пусна,че ще ги изтреби половината китайци.Дойде ли обаче в БГ тоя вирус ще ни изтреби всичките!Дано открият ваксина...
21
9
 
11
 
! Отговори
sid преди 4 години
Учудвам се ,че корона вирусът не е тръгнал от БГ,при тази мръсотия и мизерия,в която се живее в по-бедните квартали и райони в страната.Довършването на всеки болен става в самите болници.Там пък кръстосват вътрешно-болнични бактерии,които тотално ще намалят населението на БГ.Какво се правят,че са подготвени за корона вирус.Да се молят да ни подмине,че иначе става страшно.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали блатная съобщи за ваксина онзи ден.......
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами оризарите имат нулева здравна култура и са повечето хомеоПАТКИ. В аптеките им нямат елементарни имуностимуланти. Всички лекарства се дават само на ръка от лекар. Какво очаквате да се случи след грипна епидемия?
18
6
 
17
 
! Отговори
ym преди 4 години
Животът в Китай е толкова брутално отровен на всички нива, че за мен беше мистерия как не падат в несвяст по улиците. Може би само дълбоките основи на традиционната медицина ги спасява от масов мор.
17
4
 
12
 
! Отговори
Дн преди 4 години
Има над 90 000 заразени смъртните случаи на вирална пневмония са хиляди. Офицалната стакмистика е за да не всява паника. Над 1 милион китайци са напуснали заразената провинция последният месец. Болеста няма симптоми. Просто падат в безсъзнание хората. Няма симптоми. Пренася се също от животно на човек и от човек на животно. В нсй добрият случей има симптоми на грип. 14 дни има латентен период и е вече е пандемуя не е епидемия. Води се вирална пневмония. Има вирусна и бактериална тази е като чума
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоалетни-води, мокри кърпички, храни и други много евтини продукти ми идват от китай, после ходиме по площадите дето ми тропате хора, и лекичко пръс пръс китайски ароматен парфюм. И не съм сам, с други като мен се уговаряме и го правим заедно. Аз обичам да го правя, нещо като хоби ми е това с пръскане на вирусите, имам си мои вярвания за естествения подбор в еволюцията. Но другите с които го правиме не им знам мотивите, а и ми е неудобно да ги питам лични въпроси, просто се радвам че го правиме
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биологичното оръжие е много по-опасно от химическото оръжие или от атомната бомба!!Ще разберете......................но ще бъде късно!!!
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарство или ваксина няма да има, пригответе се да ***..............това е глобализацията , не може само позитиви като интернет и технологии, трябват и вируси за контрол на полупацията, явно е!!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биологично оръжие..................специалистите в генетичните лаборатории не спят.......................те пускат все по-нови и все по-опасни вируси!!
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пренебрегвайте този вирус - причина за обявяване на световна здравна заплаха и затваряне на граници и градове. Прочете повече и ако има нещо, в което се съмняване, особено за хора и товари идващи от Китай, подхождайте внимателно. Вирусът се различава от SARS като заразява изклйчиелно бързо особено възрастни и хора със съпътстващи заболявания.
11
2
 
10
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Да се обединим???Логиката не изисква ли по-скоро противоположното,СЕГРЕГАЦИЯ при епидемия.Или просто едни и същи ***,но корекно звучащи лозунги се натрапват за всяка ситуация.
10
0
 
4
 
! Отговори
Апокалипсис Сега преди 4 години
а може и Утре!
9
14
 
3
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Ако вече Кащляте Кръв няма да се плашите! Брюксел, ще се погрижи за Вас... на бъдете погребан достойно!! Да Живее Комунизъмът!!!
8
10
 
15
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Абе, хора! Това си е обикновен грип, нищо повече! Грип, за който няма ваксина и покосява пагубно хората с нарушена имунна система. За това и смъртността е висока. В България от грип всяка година след усложнения умират десетина човека. От тоя вирус за заминали стотина, което за размера на Китай си е нищо!