Спецакция против кражби във Варненско, заловиха 34 души

Проверени са 1824 шофьори, нарушители са 1116 от тях
3 фев 2020 15:23,
8
Спецакция против кражби във Варненско, заловиха 34 души
Снимка: БГНЕС

Задържаха 34 души при специализирана полицейска операция във Варненско. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Варна . От там допълниха, че са повдигнати обвинения на шестима от тях, оказвали въздействие върху криминогенната обстановка в региона.

Още по темата

При специализирана операция по линия противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта, провела се през почивните дни в област Варна, под надзора на прокуратурата, бяха реализирани масирани полицейски проверки, бяха изградени 6 контролно – пропускателни пункта и са задържани 34 души. При проверките са задържани и две лица, обявени за издирване.

Във връзка с операцията са образувани 12 бързи полицейски производства и 1 досъдебно производство, като петима души са задържани с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа във връзка с повдигнатите им обвинения.

Едно непълнолетно лице, срещу което с водят четири досъдебни производства, е под задзора на инспектор „Детска педагогическа стая”. Всички те са оказвали сериозно влияние върху криминогенната обстановка в малките населени места в района на Варна, като с. Синдел и Белослав, и са добре познати на органите на реда с различни противообществени прояви.

Извършени са проверки в 59 заведения и 5 игрални зали във Варна, като при проверките не са установени непълнолетни лица в самите тях. Такива са били установени в райони близки до проверените места, като по случая са изготвени 12 протокола за предупреждение, съставени са 6 АУАН на родителите на 12-те, установени непълнолетни лица, а едно от тях е било върнато в кризисен център, от където е избягало по-рано.

Общият брой на проверени водачи на автомобили е 1824, установени са 1116 нарушения, сред които 5 неправоспособни водачи, 5 управлявали автомобил след употреба на алкохол или наркотични вещества. Засечени са 273 нарушения на скоростните режими в града и областта. Съставени са 258 АУАН и са издадени 554 фиша, спрени от движение са 2 автомобила, прекратена е регистрацията на други 2 МПС.

На срещата с медиите беше акцентирано върху това, че такива действия ще се провеждат и за напред, като целта е да се постигне спокойствие и сигурност на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
моанголоидите от варна са налазили балите с боклюка да търсят нещо за смъркане и сега им натягат гайките малко. честа на изнасилените, пребити и ограбени бабички по селата ше я върнете ли или бой само по тея де пипат в скъпарските квартали?
7
1
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
Масови арести на граждани, които са я разхищавали. Също така нехайни домоуправители ще влизат зад решетките, защото водозагубите са над 70% и се оказва, че редица панелки не са си ремонтирали водопроводите. Отговорни са етажните собствености, които ще положат обществено полезен труд като наказание. Мерките ще започнат да се взимат много скоро. Под лупа се следят и автомивки, както и тетки, които се къпят под над час.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с водата в Перник?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русофиилистик-путинофиилскатаа измееет пак ще квичиии срещу прокуратураттаа :) Контингента им е на колене!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проверени водачи на автомобили е 1824, установени са 1116 нарушения
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво !!!! не ме интересува на кой са и от коя партия са ...... престъпника си е престъпник .... крадеца крадец .....да се приберат в затворите .... или да се пратят да извършват социялен труд някъде....е само заради тези акций Гешев заслужава да бъде похвален !
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на полицията и прокуратурата - подгониха русофилския престъпен контингент !
1
5
 
17
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Браво! Това по принцип са избирателите на БСП и те ги пазеха!