7 растителни храни срещу висок холестерол

Помагат и при висока кръвна захар
0
7 растителни храни срещу висок холестерол
Снимка: istock

Зеленчуците и ядките са едни от най-здравословните продукти, които задължително трябва да се включват в по-големи количества в ежедневния режим. Те са източници на важни витамини и минерали, антиоксиданти, полезни мазнини, растителни протеини и фибри.

Ако добавите допълнителна порция зеленчуци на ден, няма да сгрешите. Те със сигурност ще ви донесат много ползи за здравето и стройната ви фигура. Някои от тях заслужават особено внимание. Вижте кои са растителните храни, на които е добре да наблягате по-често всеки ден.

Орехи

Орехите са изключително богати на омега-3 мастни киселини. В тях се съдържа и завидно количество растителни протеини и фибри. Ежедневната им консумация намалява лошия холестерол и сърдечносъдовия риск, като същевременно повишава енергийните запаси в тялото.

Картофи

Въпреки че картофите са сочени за враг на тънката талия заради наличието на нишесте в тях, те са по-скоро приятел, отколкото враг. Чудесни са за активни хора, които тренират редовно, защото дават енергия и хидратират добре тялото. Източник са на калий, който е важен електролит, необходим за работата на сърцето и транспорта на течности в организма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари