Най-малко 20 души са убити при масовата стрелба в Тайланд

Има ранени и заложници, мотивите на нападателя са неясни
Обновена: 8 фев 2020 21:10 | 8 фев 2020 19:55, Анисия Иванова
11

Най-малко 20 души бяха убити, а най-малко 31 са ранени в нападението, извършено от тайландски военнослужещ в град Накхон Рачасима, предаде Асошиейтед.

Мотивите на нападателя остават неизвестни. Има данни, че той е бил разгневен във връзка с имотна сделка. В социалните медии нападатeлят отправил и неясни обвинения в корупция, предаде Ройтерс.

Още по темата

По-рано беше съобщено и за 16 души, взети за заложници. Според агенцията "полицаи и военни служители обединиха сили и помогнаха за евакуирането на стотици хора от търговския център". Говорител на Министерството на отбраната добави, че "не се знае колко хора са останали вътре". Според агенцията хората излизали на групи, някои носели деца, други помагали на възрастни хора.

Тайландската информационна агенция съобщи, че приземният етаж на търговския център е взет под контрол от силите за сигурност. Хората са помолени да се подчиняват на служителите на реда.

Според вестник Khaosod войникът изпратил няколко съобщения преди нападението, критикувайки корумпираните служители, припомня "Фокус".

Премиерът на Тайланд е информиран за стрелбата. Според Тайландската информационна агенция той е възложил на заместник-министъра на отбраната и главнокомандващия да наблюдават ситуацията, както и да разследват причините за инцидента и да се погрижат за ранените и семействата на жертвите. Министърът на здравеопазването на своята страница във Facebook заяви, че болниците в провинциите Нахон Ратчасима, Бурирам, Сурин и Хаяфум се нуждаят от даряване на кръв за преливане.

По-рано беше съобщено, че нападателят е войник на тайландската армия, ефрейтор Чакрапант Тхома. Той застреля командира си и двама души във военен лагер, след което избяга в крадена кола. Напът за търговския център нападателят стрелял по цивилни. Той излъчил действията си чрез Facebook и след известно време страницата му е била блокирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бенбенистанец
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таздикистанец
7
1
 
0
 
! Отговори
Ммммм... не преди 4 години
Патагонец
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тайландец
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филипинец.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците ?
3
2
 
6
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Само тпнари стават военни и полицаи, а именно на тях даваме законно да носят оръжие. Сбъркан свят
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой каквото му е писано от Съдбата.Един си отива от коронавирус, друг - от *** на магистралата, трети - от откачалници с оръжие!
1
4
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Ти ходил/а ли си в Банкок, бе. Такива суперлативи може да блее само няиой който е гледал Тайланд на картинка.