Папата не позволи на свещениците в Амазония да се женят

Латиноамериканските епископи поискаха изключение за района
12 фев 2020 19:24,
22
Папата не позволи на свещениците в Амазония да се женят
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск взе едно от най-важните решения в рамките на своя понтификат, като отхвърли предложението да се разреши на женени мъже да бъдат ръкоположени в района на Амазонка, за да се облекчи острият недостиг на свещеници, предаде Reuters.

Още по темата


Препоръката, предложена от латиноамериканските епископи миналата година, притесни консерваторите в дълбоко поляризираната Римо-католическа църква с 1,3 милиарда последователи, които се опасяват, че това може да доведе до промяна на вековния обет за безбрачие сред свещениците, допълва Агенция „Фокус“.

Франциск представи позицията си три месеца след като предложението беше прието със 128 гласа „за“ и 41 "против" на спорен ватикански синод на римокатолически епископи от района на Амазонка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Сотеро преди 4 години
Тоя ли ще решава кои да се не женят,къв е тоя и кой го бръсне за кайсия,имали образование,сигур до 3-ти кл.незавършен
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До edinНикога православната църква не е забранявала на някого да се ожени,това е измишльотина на католиците!В православната винаги сме имали попадии,т.е. жена на попа.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Църквата никога не е забранявала семейство и деца,дори православната църква,която е първата християнска църква,католиците трябва да разрешат на хората да се женят и имат семейства,това да не са евнуси?Свобода за свещениците и право на семейства!
16
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Маммка му и папа - Бог даде Жената на Мъжа...
15
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Обаче католиците са страшни лицемери!Правят се на много набожни,а същевременно налитат на хорските деца!Ами да им разрешат да се женят,та мир да има.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Католичесата секта трябва да отмени целибата ако иска да се пребори с тази гадост педофилията.Дори за свещеници от католическите епархии трябва да е задължително да са женени.
13
1
 
6
 
! Отговори
edin преди 4 години
Доколкото знам в Православието има два клона - Черно и Бяло духовенство.черното духовенство са задължително неженени и са монаси, като могат да станат и архиеререи (митрополити, патриарси). Бялото духовенство са редови свещеници и е задължително да са женени, като също има възможност за издигане в йерархията, но мисля, че е до ниво ръководител на духовна околия. Отделно мисля, че има напредък по отношение на титлите.
12
0
 
10
 
! Отговори
Набожен Атеист преди 4 години
То затова свещеници стават само пед*офили и хомобандити . Щото няма нужда да се женят . А тоя целувач на крака - папата не иска психически нормални хетеросексуални да стават свещеници за да не се наруши традицията . Тея хетеросексуалните могат да ги издадат какво правят монасите нощем зад заключените врати на манастирите .
11
1
 
2
 
! Отговори
Амазон преди 4 години
Има някаква грешка. Ние не искаме да се женим, а да се омъжваме. Всъщност разбрах, благодаря много. Значи няма никаква пречка.
10
0
 
4
 
! Отговори
The new pope преди 4 години
Аз съм Пий 13-ти и позволявам на поповете да се женят! Всяка неделя по нбо ме гледайте!
9
0
 
10
 
! Отговори
До 8: преди 4 години
Нищо подобно.Не препоръчвам на никого. Хващат отчаяни хора и с благи думи ги вкарват в техния кръг. След това искат процент от доходите им и ги карат да преписват имоти.В САЩ има протестански църкви където "демонстрират" вярата си като дават на отровни змии да ги хапят.
8
4
 
3
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Най-правилно тълкуват библиятя протестантите,аз съм наследствен правосвавен,запознат съм с трите деноминации
7
0
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Аз съм мъж на 29 години и още не съм женен. Значе ли, че ставам за свещеник?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1В Бразилия има много случай на сексуални посегателства към деца от католическите свещеници. Хомосексуализма в Бразилия ще продължи да се развива с пълна пара за съжаление.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ви светна. Доколкото си спомням в Библията не е написано, че свещенниците не могат да се женят.Това правило е въведено от католическата църква за да може наследстото на свещенниците да остава за църквата, а не за децата им.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе папата одобрява гей браковете.
3
3
 
0
 
! Отговори
ами сега? преди 4 години
"Папата не позволи да се женят" - като Ватикана им е препоръчал да следват примера на българските монаси и гордо да развеят знамето с цветовете на дъргата, той Христос всичко прощава роби божии, молети ся.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За папа признавам само Джъд Лоу
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Амазония могат да джаскат млади индианки и без да се женят за тях. Щом папата не дава, ще я карат извънбрачната.