Китай е готов за по-сериозно сътрудничество с НАТО

Между Китай и членовете на НАТО няма геополитически конфликти и конкуренция
16 фев 2020 13:00,
17
Китай е готов за по-сериозно сътрудничество с НАТО
Снимка: БГНЕС

Държавният съветник и министър на външните работи на Китай Уан И каза в петък, че Китай е готов непрекъснато да задълбочава диалога и сътрудничеството с НАТО, базирани на равноправието и взаимното уважение. Той заяви това по време на срещата с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в кулоарите на 56-та Конференция по сигурността в Мюнхен, предаде bulgarian.cri.cn.

Още по темата

Китай се застъпва за мира и следва различен път от този на предишните големи държави, т.е. стреми се към собственото си мирно разивите, както и печелившо сътрудничество с останалата част от света, каза Уан И.

Китай следва национална отбранителна политика, която има отбранителен характер, и разходите за отбрана на глава от населението са далеч по-ниски от тези на другите големи държави, каза още Уан И, добавяйки, че в отоговр на новата ситуаия със сигурността Китай също предлага нови концепции за съмвестна, всеобхватна и устойчива сигурност.

Между Китай и членовете на НАТО няма геополитически конфликти и конкуренция, а различните гледни точки по някои въпроси не трябва да са пречка за обмена и сътрудничеството между двете страни, каза още Уан И. Той изрази надежда, че Алиансът ще продължи да насърчава правилния възглед спрямо Китай и да го счита за приятел и партньор.

Столтенберг заяви, че НАТО е готов да си сътрудничи с Китай по въпросите свързани с Афганистан, Близкия изток, Ирак и контрола върху въоръжението. Той е уверен, че това сътрудничество ще бъде от полза за двете страни, както и поддържането на световния мир и сигурност. Столтенберг също изрази съчувствие и подкрепа към засегнатите от епидемията от новия коронавирус и увереност, че китайското правителство и народ час по-скоро ще се справят с нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ха ха!..-Типичната азиатска лукавост!Чайнизите много добре знаят,че натовците се нуждаят от някакъв "ВРАГ",който да легитимира съществуването им.За сега "врагът" е Русия и другарите от Пекин ще се възползват от това,че вниманието на Столтенберг и Ко. е насочено към Москва , за да доизградят армията си /докато Отанците се заяждат с ***/ ...После,като надуят мускули, ще запеят друга песен.Чайна ще стане световен господар!..След тяхното господство ще дойде края на света.Така пише в едн
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО държи под контрол и терор Европа,а не я пази от нищо,напротив пази европейските държави да не се освободят от оковите на световните господари!НАТО е агресор.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ганюАми какво ще кажеш за много убийства над европейци от НАТОвците,хмммм?Ами Р2,хмм?НАТО налага контрол и репресии над всички държави,включително и над европейските ако не слушат какво ги командват,НАТО е агресор и масов убиец,включително и на европейци!НАТО няма работа в държави,които не искат натовци в държавите си!НАТО не помогна и на Гърция във войната с Турция,напротив смаза я!Да не говорим за черните полковници,причинили смърт и мъчения на много гърци.Ами избитите в Италия?***
11
9
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ако нато не съществуваше тези от изток до сега да ни бяха подложили на робствомосква продължава да тормози съседни страни и региони дори при съществуващо нато а какво остава ако го нямаше? щеше да заграбва безцеремонно и контролно китай щяха да са се развили като окупационна мощ без да им мигне окото ако нямаха силен противник като натонато не заграбва и не окупира а възпира агресивни режими да не се разпространят като тумор
10
1
 
4
 
! Отговори
Фейк Нюз преди 4 години
Чуйте речта му тубата. Казва че ще развива стратегическите отношения с Русия.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаааааааааа,после пак кажете,че НАТО не са агресори,те убиват дори европейци, убиваха и украинци,па какво ли за някакви си други нации на други континенти,сега са набелязали Китай.
8
2
 
6
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Искат да зарязяват с вируси не ходете на китайски ресторант
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее професор Лъчезар Филипов - научните му възгледи дават реална обосновка на множество въпрос предимно от квантовата корелация и същността на нещата разгледани от гледна точка на квантовата теория за сътворението на света.
6
14
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
НАТО е най-брутално експолатирано в полза и в интерес единствено на САЩ. Вместо да пази мира и благоденствието на членовете и, тя най - безцеремонно го "подхвърля" в лапите на озверелия медвед. Крайно време е Китай да влезе в пакта и да поеме функцията на балансьор.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4НАТО не е създаден за да се бори срещу диктаторски режими,пакта съществува само и единствено да пази западните демокрации и интереси по света, всичко друго са приказки за наивници!Ако НАТО е създаден да се бори с тоталитарни и диктаторски режими ,то отдавна да е изхвърлило Турция от НАТО!
4
13
 
5
 
! Отговори
Абе жълтурчета преди 4 години
Ако нямаше авторитарни държави като Китай и диктаторските страни,нямаше да има нужда и от НАТО. НАТО е за да бие през ръцете тия които потъпкват човешките права и демокрацията.На Китай нито ще му минат шпионските номера, нито някой ще си затвори очите за потъпкването на човешката свобода на китайците от комунистическата партия.Отнемането на свободната воля на човекът и комунизмът са неща които не кореспондират със вселената.Затова и им се роди коронавирус.Както и за пренаписване на Библията.
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак искат да краднат технология и ноу хау жълтурите.
2
18
 
13
 
! Отговори
Репичка преди 4 години
Дори каскетлийски Китай бега към НАТО,а Руската Пeдеpaцuя се дърви с всички и затова й навряха шушоните още 90-та година и сега все още пъшка и шушне със късия Пу
1
16
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
За съжаление Путин не мисли като китаеца.