Агресивен пациент обижда лекар: Пияница, наркоман!

Мъжът се нахвърлил на екип на Спешна помощ
21
Агресивен пациент обижда лекар: Пияница, наркоман!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден случай на агресия срещу екип на Спешна помощ. Пациент с болки в сърцето се нахвърлил с обиди към кардиолог, след което е изгонил екипа.

Инцидентът стана късно снощи в столичен квартал.

Според първоначалната информация, след като са пристигнали на място, лекарите са установили, че  59-годишният мъж има прищипан нерв.

"Той скочи, хвана ме за раменете, започва да ме псува, да ме нарича наркоман, пияница и т.н., което не отговаря на истината", сподели потърпевшият д-р Пламен Миланов пред Нова тв.

"Аз му казвам не мога да дишам човек. Той вика: "О, нищо ти няма!". Аз ги дръпнах и им казах: "Ставайте и изчезвайте! Не ми трябвате!", разказа пациентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
2
 
! Отговори
Галина Бочева преди 4 години
Като инспектор от Изпълнителна Агенция Медицински Одит , позовавайки се на огромния ми проф. опит и солидни мед. познания и образованието ми като психолог като довод считам , че е нужно да се наложи санкция на лицето лекар от Бърза помощ Пламен Миланов в пълен размер - 3000 лв. поради това , че е законо и правонарушител на ЗЗ , ЗАНН извършил е деяние което е обществено опасно не извършил служебните си задължения в резултат на което животът на болният е бил реално застрашен .
17
1
 
5
 
! Отговори
Има начин. преди 4 години
В белите държави като викнеш линейка, няма преглед - на носилката, режат ти дрехите с една голяма ножица и те връзват с едни кожени каиши да не паднеш. Няма не искам. После изследвания, процедури, консулти и т.н. Ако наистина си зле - всичко е ОК, лекуват те. Ако се окаже обаче, че състоянието ти не е спешно, ти връчват сметката, която може да достигне и няколко хиляди евро. Ако си осигурен, застрахователят плаща. Ако не си - съдия изпълнител ти праща писъмце
16
0
 
0
 
! Отговори
д-р Уйт преди 4 години
Като имаш бъбречна криза, Байно, не викаш линейка, а се обаждаш на личния си лекар, той да те прегледа, да ти сложи инжекция и ако има нужда, да те насочи към специалист.Не се научихте, че нещата си имат ред и процедура. Е, ако ти стърчи нож от гърдите, викай бърза помощ, ако намериш човек в безсъзнание или очевидно неадекватен, бърза помощ, но за всяка болежка не е редно. Има хора, които наистина се нуждаят, но линейката е ангажирана при някой хипохондрик. Тогава кво прайм? А?
15
0
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
И какво ни казваш? Казваш ни, че там, както и в други държави, действа система за докарването на пациента в болница, а медиците в линейката имат за задача да го закарат жив в болницата. В България и много други държави, не е така.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години се наложи да викнем линейка в Западна Европа. Дойдоха шофьора и още 2ма. И тримата имаха телосложение на охранители. Не беше проблем да качат пострадалия в линейката много бързо. Оказа се че проблемът не бил толкова сериозен но след като е извикана линейка задължително пациента се носи до болница за консултация със специалист и изследвания
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Често срещано - докторе, боли ме еди-какво си. Нищо ти няма, отговаря доктора. Въпросът е какво да правим с такива доктори, защото сега всичко е насочено в защита на тяхната некадърност и дебелокожие. Разбира се не всички доктори са такива.
12
9
 
3
 
! Отговори
чичо преди 4 години
За бъбречна криза, Спешна помощ не идва.Посъветваха ме, да си отида с такси !Наистина нЕма такава държава.
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глоба на всички агресори по 1000 лв.
10
4
 
6
 
! Отговори
Hxhcjcu преди 4 години
Е па с прищипан нерв е нормално да е по нервен. Да му беха боцнали нещо успокоително
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Докторите в спешна помощ взимат колкото една продавачка на пазара"В спешна помощ масово работят на ротационен принцип разни доктори, които иначе работят на смяна и някаква специалност. Или пък даже и общопрактикуващи. Само в разни големи градове има някакви центрове за спешна помощ където медицинският персонал е постоянен. И то относително. Та следователно ако искаш да ми кажеш, че продавачка на пазара взима 3000-5000 лв, хайде всички да станем продавачки на пазара тогава.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Линейката е безплатна и ви идва на крака, нали, ГАДОВЕ!Мързи ги да отидат на лекар и да си платят мизерната потребителска таксичка. Много добре знаят, че нищо им няма, но се правят на важни да викат линейка."Хайде моля ти се, обаждал съм се на линейка, защото бях в абсолютна неподвижност (само ръцете ми се движиха) и една "любезна" госпожа оператор на 112 ми обясняваше как не съм имал нужда от линейка. А за какво си плащам осигуровките????!!!! Изнесоха ме съседите после.
7
10
 
6
 
! Отговори
Росен Юлианов преди 4 години
Лошото е, че в медицината не може да има черен списък! Идват ми много епитети на устата! :( Докторите в спешна помощ взимат колкото една продавачка на пазара, а са длъжни да търпят такова отношение! Още 5 нерва да му се прищипят!
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде да сме сигурни,че не отговаря на истината? "наркоман,пияница и т.н"
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Линейката е безплатна и ви идва на крака, нали, ГАДОВЕ!Мързи ги да отидат на лекар и да си платят мизерната потребителска таксичка. Много добре знаят, че нищо им няма, но се правят на важни да викат линейка.
4
9
 
9
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Щом буйства, значи случаят не е спешен. За такива трябва солена глоба. 500-1000 лв например отговаря на тежестта на деянието. Може и повече. Друг може да е умрял, докато чака линейка, заради капризите на тоя тпнар.
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските лекари не могат да поставят диагноза за апендицит, бъркат го с настинка, грип и ОВИ на горни дихателни пътища. Не се сещат да вземат кръв да прегледат левкоцити. Изписват за същото нещо, мечо грозде. Въобщеееее... пълна трагедия са. Затова някак си, вече вярвам повече на човечеца, вместо на докторите. Отива им в болница за съвсем различно нещо, развива пневмония там и си умира под тяхно "набюдение". Май вярно само са гледали... без да мислят и без да действат.
2
3
 
17
 
! Отговори
Патил преди 4 години
Абе не е съвсем ясно! С това ниво на образованието Преди 2 години навръх Нова година лекарка ми постави диагноза прищипан нерв и след няколко дена щях да умра от задух от пневмонияС което не оправдавам физическа разправа разбира се
1
5
 
12
 
! Отговори
Гюнбадън преди 4 години
За "наркоман" добре, но "пияница" не е обидно.