Сърбин тръгва пеша към Москва за парада за Деня на победата

Милован се надява да види и Владимир Путин
17 фев 2020 09:23,
98
Сърбин тръгва пеша към Москва за парада за Деня на победата
Снимка: БГНЕС

72-годишен сърбин тръгва пеш към Москва, за да присъства на парада за Деня на победата на 9 май, съобщава РИА Новости.

Пътят на сърбинът ще мине през Унгария, Полша и Беларус, а той се надява да види и Владимир Путин.

Милован Милутинович, 72-годишен жител на град Ужице в Западна Сърбия, е носител на черен колан по карате (пети дан), победител в национални състезания по културизъм и е завършил Факултета по физическа култура в Нови Сад, в който планира да напише научна статия.

До 9 май той смята да измине 2 640 километра от родния си град до Червения площад, за което се готви шест месеца, предава БГНЕС.

"Планирам да ходя по 40 километра на ден. Маршрут: Ужице-Валево-Белград-Будапеща-Краков-Минск-Москва. Готов съм и не се страхувам от нищо, освен от студа", цитира B92 Милутинович.

"Ще се опитам в Деня на победата над фашизма на 9 май да бъда в Москва и да се ръкувам с президента Владимир Путин, когото много уважавам", казва сърбинът. Той потегли от Ужице в събота.

По-рано друг сърбин счупи рекорд на Гинес като отиде пеш на Олимпиадата в Лондон през 2012 г., изминавайки 2 500 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До A"Които няма да получи и на чертежи". Жалко, че няма да разберем кой неадекватник го е написал това. Преполагам че ще си от първите (ако не и първия) който ще пише под статиите за приемането им на въоръжение опорната точка за "старите" изтребители.
44
7
 
13
 
! Отговори
123 преди 4 години
Химията яко му е повредила мозъка. Как пък едни нормален не се намери дето да хвали Путин.
43
12
 
5
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 43А Б-я дава за стари изтребители (който няма да получи и на чертежи) милиарди (като за същия брой космически кораби) за да подпомогне американската военна индустрия.
42
5
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Bravo be...... taka treba..... Putin e mnogu zasluzen i za BEGETO .Koj e pameten znae da ne bese PUTIN nemase da ima clenstvo vo EU na BEGETO SO GARANCIJA
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да внимава когато преминава през Полша.
40
2
 
20
 
! Отговори
Жо преди 4 години
Годината е 1924, мястото олимпиадата в Париж.Полицията заловила едно 12 годишно момче, което се опитвало да прескочи оградата на Олимпийския стадион. С преводач разбрали, че детето е дошло пеша от Финландия за да гледа бяганията на легендарния финландец Пааво Нурми.Не посмяли да му кажат, че Нурми вече е бягал и е спечелил 5 златни олимпийски медала.На другия ден Нурми събрал всички бегачи на стадиона и повторили бягането.На трибуните имало само един зрител- 12-годишното хлапе от Финландия.
39
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормалните държави правят компютри, смартфони, автомобили, камиони, медицинска техника, самолети........Кретенясалите -паради.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност, щом е за Деня на победата (тия така победиха, че после Сталин им е** ******) и щом е фен на Путин, ще го изтипосат по всички руски телевизии и ще проглушат ушите на хората за "братските" руски и сръбски народи. Само гледайте.
37
7
 
11
 
! Отговори
случаен минувач преди 4 години
Бадева дават пари за тоя парад, но това им е гордостта. Не правят айфони или мерцедеси.
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен АлкохоликВиждам че на русофилите честния труд ви е омразен, поради което брането на ягоди не се вписва в представите ви за достойно изкарани пари. ЧЕкай да ти кажа нещо: по Комунизма имаше тъй наречените "ученически/студентски бригади". Вършеха СЪЩИТЕ неща които сега русофилите громите, само дето на децата/студентите не им се плащаше нищо. Безплатна експлоатация, за да се наваксват недостатъците на системата.
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 72 години му е простено да е изкукал русофил ...Смешното е, че повечето сърби са на неговия акъл , обаче кандидатстват за ЕС ...
34
5
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Жужето ше го поглади по темето.
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охххх, олекна ми! Рекох, че няма да публикуват тази световна новина от която всички се интересуват ама сайта си е на мястото , както винаги.:)))))))))))))
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ще се среща с Путин значи е най корумпирания сърбин и Мустафата да му бие черен печат и никога да не стъпва в Кравария!)))
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата ни ходят и берат демократични ягоди наведени цял де Това е защото отрочетата на бившата номенклатура + други некадърници проведоха прехода.Да, преходът можеше да мине 100 пъти по-добре ако беше минал по-контролирано. След като още в началото разпръснаха земеделските площи и източиха и фалираха банките, какво точно очакваш след това да се случи? Демокрацията трябваше да се подготви с преходен тоталитаризъм.
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- добрият лидер на БКП/БСП е този зад решетките, с доживотна присъда.
29
15
 
6
 
! Отговори
- преди 4 години
Браво на сърбина!Бай *** да *** мухи!
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да взима и самальотчика да му дадат и на него един медал докато чака конституциония съд да се произнесе
27
9
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Пътем да мине през Бузлуджа и яз.Копринка ... ще събере и други поклонници, товарищ путин може и ордени, като на Малинов да им даде, а като мине парада нека останат в Матушката си и да не се прибират повече ... А дано, ама надали ... !!!
26
10
 
21
 
! Отговори
Ниш е България преди 4 години
Каква победа?СССР е големият губещ и вече дори го няма.Най-вероятно ще пречукат сърбина по път.Никой не обича сърбите, дори руснаците.