Facebook се позиционира между медиите и телекомите

Платформата изтрива по 1 милион фалшиви профила на ден
19 фев 2020 13:02, Ния Христова
8
Facebook се позиционира между медиите и телекомите

Марк Зукърбърг, който е главен изпълнителен директор на Facebook, работи върху идеята платформата да се позиционира между медиите и контрола, който се осъществява спрямо мобилните оператори. Той се стреми да издейства по-благоприятни правила за съдържанието, което се поднася, от страна Европейската комисия (ЕК). Темата коментира Любомир Тулев, експерт по киберсигурност в AMATAS, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Посещението на Зукърбърг в Брюксел беше своеобразна, свързана визита. През уикенда той участва и в Конференцията по сигурността в Германия, където говореше какви действия предприема Facebook по отношение на политиките на ЕС относно регулациите на съдържанието. Очаква се ЕК да излезе с пакет от мерки, които да ограничат антитръстово големите гиганти и бързото сваляне и разпространение на реч на омразата и фалшиви новини".

"Той е там и за да обясни, че прекалено многото мерки, които смятат да се въведат, ще попречат на бизнес модела на социалната мрежа", уточни Тулев.

"Facebook премахва по 1 милион фалшиви профила на ден и половин милион фалшиви новини".

Сътрудничеството с Facebook за продотвратяване на детско порнографско съдържание е протичало на високо ниво, според бившия служител на ГДБОП.

"Facebook блокира съдържание при опит да се изпрати такъв материал, който вече съвпада с база данни на платформата, и се идентифицира човекът, който се опитва да изпрати информацията", поясни експертът.

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колега не са разбрали че гладното време в тая държава иде да са благодарни че им плащаме толкова питам кои ще върне парите на макс спорт за 2 седмици оня а друго *** иначе говори место да привлича клиенти оставяи го
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз си плащам ако спра да плащам ще си нося отговорноста в Ловеч
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С пълното си право съм плащам 40 лева всеки месец сопната подръжка в Ловеч какво е това место да се радва ще ми скача по нервите тая не става аз съм с парите си
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало булсат ако тоя се интересува маи от мен окма да не сбърка адреса
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли кои да закрие едно радио 11 години лапане и никаква работа в Ловеч закриваи
3
0
 
2
 
! Отговори
Цензура преди 4 години
Да живее най-великата и демократична цензура. Алелуя братя и сестри.
2
2
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 4 години
Изтрива 1 милион 'фалшиви' профила на ден - или може би "неудобни"? ФБ винаги е готов да помогне на 'Началниците'!
1
1
 
4
 
! Отговори
балама преди 4 години
Робството е свобода.Войната е "миропазваща мисия".Истината е "фейкнюз".Цензурата е "регулация на съдържанието".Пък т.нар. "демокрация" е власт на народа, ама друг път