Лондон въвежда точкова система за чуждестранни работници

Системата трябва да сложи край на зависимостта от работна ръка
19 фев 2020 07:55,
35
Лондон въвежда точкова система за чуждестранни работници
Снимка: БГНЕС

Великобритания ще постави приоритет върху привличането на висококвалифицирани работници от цял свят след Брекзит чрез нова точкова система, съобщи британското правителство, предаде Ройтерс.

Според плановете на правителството, обявени във вторник, системата ще сложи край на зависимостта от "евтин труд от Европа", предава БНР.

Още по темата


Безпокойството от високата имиграция от страните на Европейския съюз беше един от основните мотиви на британските гласоподаватели да гласуват за излизане от Съюза през 2016 г.

Сега работни визи ще бъдат предоставяни само на тези, които имат необходимия брой точки. Системата ще влезе в сила от 1 януари 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
29
 
! Отговори
Синема Гугу преди 4 години
Много претенции от тия британци. Да ги видим кой ще им бере ягодите, кой ще им чисти, кой ще им кара камионите, градския транспорт. Защото те самите са изнежнени и не стават за такава работа.
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой иска да взима чужди работници, нека да бяга към Турция и Африка... Щом си в БЪлгария, трябва да даваш пари и работа- САМО на българи.. Иначе, си ПРЕДАТЕЛ, като поп Кръстьо и Стефан Стамболов.... СЪщо така, НЕ ни трябва чужди фирми в БЪлгария, щото тия ОТКРАДВАТ бизнеса и работата на българските фирми и тия фалират...
3
3
 
36
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Парадокса в цялата работа е че на страни като Великобритания, Германия, Холандия и др им трябват хора за мръсната работа, а не толкова висококвалифицирани така че идеята им ще се скапе и скоро ще мрънкат че няма кой да им бере ягодите!
2
3
 
33
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Е кой ще работи на нивата в калта? Пакита или араби ли ?Те са на соцял!
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
''ГЕРБ са виновни ''