Лондон въвежда точкова система за чуждестранни работници

Системата трябва да сложи край на зависимостта от работна ръка
19 фев 2020 07:55,
35
Лондон въвежда точкова система за чуждестранни работници
Снимка: БГНЕС

Великобритания ще постави приоритет върху привличането на висококвалифицирани работници от цял свят след Брекзит чрез нова точкова система, съобщи британското правителство, предаде Ройтерс.

Според плановете на правителството, обявени във вторник, системата ще сложи край на зависимостта от "евтин труд от Европа", предава БНР.

Още по темата


Безпокойството от високата имиграция от страните на Европейския съюз беше един от основните мотиви на британските гласоподаватели да гласуват за излизане от Съюза през 2016 г.

Сега работни визи ще бъдат предоставяни само на тези, които имат необходимия брой точки. Системата ще влезе в сила от 1 януари 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук плюещите ви е широко около врата. Нали виждаме от 70 години едни и същи хора се въртят по разни кабелки, а на запад.. Ставаш в 8 и се пребираш в 22 часа. 4 часа плюс 4 часа, и понякога 10 часа, пътуваш.. Нали сте ок в бг, не мислете за чуждото, старите за това са, да си мислят за чедата си. Добре, че бог е добър и ни помага, а и са търсени, защото не са простовати, а и за работа унижение няма, нищо че са математици. Дръжте си пенсионерите и не мислете за Лондон, там хората не са като вас
24
4
 
0
 
! Отговори
, (нерегистриран) преди 4 години
Лошо нема. Нима в България бизнесмените не си подбират хората и не българи, а работарите а5омаци. Болгария само името и ще остане след 10 години. Българин е *** дума. Лично мнение. Не искам да подвеждам, но тук са те, които работят яко, а в лондон са ***. Издражливи и едните в България и другите в Лондон. Бай Тошо уж за хубаво от селата в града, построи предприятия, планова, но се сгромоляса...за едни рай днес, а за други болести и шепа стотинки. Некъдърници. Но вина имат и политицибг
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българин 6Стефан Стамболов не е предател , *** ! Предател е Георги Димитров (Тарабата ) , на когото ти се кланяш !Викали са му Джоро Джибрата или Жоре Винарката! :)))))))) Типичен съветски лайняркоо!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост 19Само високо квалифицирани кадри ще вземат.Чудно ,кой ще е на полето.Надявам се да успеят да накарат мързеливите си граждани да ходят да се занимават с полска работа.......А кой пък те кара да режеш на чужд "гроб"?:))))Типичен български лайнюр и още нещо! :)))))))))
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Тия показват че не са в час това време отмина алооо сабудете се......Тия показаха среден пръст на българския лайняярр като го заставят да си стои в гюбрето-държава и да се самокендза без да осмърдява останалите държави.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските шитаристанците от държавата Гуввнярияяя - само в Гуввнняриия акъл да дават! :))))))))Никой не ги бръсне дори за дарадонки! :)))))))
19
3
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Само високо квалифицирани кадри ще вземат.Чудно ,кой ще е на полето.Надявам се да успеят да накарат мързеливите си граждани да ходят да се занимават с полска работа.
18
2
 
0
 
! Отговори
Империалист преди 4 години
За тези, които не разбират ще кажа, че Великобритания е една малка и много пренаселена държава, тук живеят 65 милиона души и положението става все по зле, огромен прираст на населението без никакво подобрение на инфраструктурата, училища, болници и прочие. Ако не спрат тази емиграция, просто ще потънат в океана.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британия ще стане една офшорка край Европа, където само ще се перат европейски мръсни пари. Като другите острови - Остров Ман, Малта или планински пустини като Швейцария.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли че в UK не еостанала нито една корабостроителница? В империята която преди ВСВ държеше 80% от световни тонаж на кораби.Единственото на което се държи сега страната е световния финансов център - ситито в Лондон.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А точкова система за нискоквалифицираните няма ли да има? Май там ще има недостиг?
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия показват че не са в час това време отмина алооо сабудете се.
13
6
 
6
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Имперско мислене , какво дави кажа. Най голямото им притеснение са европейците, изглежда комично но е самата истина. Като бивша империя влизането им в ЕС един вид обезкърви империята. В смисъл вече се говореше за ЕС, законодателство на ЕС. Самия смисъл на империята се обезличи. Сега се отдръпват, ще въведат точкова система, подобно на Канада. Ще станат още по голям притегателен център за иновации и финанси. А индийците и пакистанците да част от империята. Т. Е нашите роми все едно.
12
4
 
17
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
Няма промяна. Закона ПАК си е за источно европейските граждани и никой друг .В Индия и Пакистан има фиктивни университети и "професионални центрове" които могат да ти издадат каквато си искаш диплома на разумна / или неразумна цена и които са напълно валидни в УК . Никой не ги проверява дали са действителни защото обикновенно тия които трябва да ги проверчт в УК са също такива индийци и пакита с взети по същия начин дипломи.*** си влизат по квотата за антирасизъм и толерантност .
11
2
 
3
 
! Отговори
Вай Вай преди 4 години
Mandalo oldu!
10
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Зад гръмките фрази всъщност стои нещо просто-замяна на едни работници с други,по-евтини.Колко ли работниците от Индия и Шри Ланка(които се канят да докарат) са по-квалифицирани?
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Пловдив на центъра джамията пее с всичка сила, туристите снимат и все едно са в Анадола. Държавата замира и вие сте бавно заменени от брадати, циклами и забрадки...Само се замислете
8
9
 
18
 
! Отговори
BG глупотия преди 4 години
Чета тези по-долу и не проумявам - всички българи ли са толкова *** или само тези дето коментират са безвъзвратно изглупели. Да обсъждаш една велика даржава при положение, че твоята, би трябвало и обичана държава загива и се погубва е, няма такава държава, няма и такъв народ - кухи ***, пробити туби и китайски чесън с химикал в повече.
7
23
 
8
 
! Отговори
Лондон преди 4 години
Страхотна новина. Тук се напълни със дрипави гащници от цяла Европа, направо не се диша от румънци, молдовци, украинци и нашенски ***.Да ходят да бачкат на баба им Меркел, не ги щем тук...
6
6
 
20
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 7Стефан Стамболов не е предател , *** ! Предател е Георги Димитров (Тарабата ) , на когото ти се кланяш !