Стрелецът от Ханау е имал расистки и крайнодесни подбуди

Десният екстремизъм все повече отравя германското общество!
20 фев 2020 18:40, Елка Василева
49
Стрелецът от Ханау е имал расистки и крайнодесни подбуди
Ангела Меркел. Снимка: БГНЕС

Има много признаци, че заподозреният стрелец в германския град Ханау е действал, воден от расизъм и крайнодесен екстремизъм, заяви канцлерът Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

Меркел каза, че властите ще направят всичко възможно да изяснят причините за нападението.

"Към момента има много индикации, че действията на извършителя са продиктувани от крайнодесен екстремизъм, расизъм и омраза към хора с различен произход, религия и външен вид", каза пред журналисти Меркел.

"Расизмът е отрова, омразата е отрова и тази отрова съществува в обществото и е причина за много престъпления", допълни тя.

Още по темата

Германският външен министър Хайко Маас призова да се засили борбата с десния тероризъм, който според него отново е станал заплаха за Германия, предаде ТАСС.

"Ако подозренията се потвърдят, то жестокото престъпление в Ханау ще стане третото дясноекстремистко нападение в Германия през последната година. Десният тероризъм отново представлява опасност за нашата страна. Тук не трябва да омаловажаваме нищо", написа той в Тwitter.

"Демокрацията трябва да се защитава от враговете на свободата. това касае правовата държава, но и всички нас. Скръбта и ужасът трябва да станат за нас стимул още по-решително да защитаваме нашата демокрация", подчерта Маас.

Анегрет Крамп-Каренбауер, лидер на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, каза, че десният екстремизъм все повече отравя германското общество", а президентът Франк-Валтер Щайнмайер нарече случилото се в Ханау "терористичен акт на насилие". "Убеден съм, че мнозинството от жителите на Германия осъждат това престъпление и всякакви форми на расизъм, омраза и насилие. Няма да отслабим усилията си за гарантиране на мирно съвместно съществуване в нашата страна", заяви Щайнмайер, цитиран от Ройтерс.

Френският президент Еманюел Макрон също изрази дълбоката си скръб и пълната си подкрепа за Германия пред лицето на трагичната атака, предаде Франс прес.

"Нашите мисли са с жертвите и с почернените им семейства. Заставам до канцлера Меркел в борбата за нашите ценности и защитата на нашите демокрации", заяви Макрон в послание в Тwitter.

Крайнодесният италиански опозиционен лидер и бивш вътрешен министър Матео Салвини заклейми атаката в Ханау като "кърваво безумие". "Ужасна касапница в Ханау, в Германия. Моля се за невинните жертви, а мислите ми са с ранените и семействата на загиналите в това кърваво безумие, прегръщам в израз на солидарност германския народ", написа Салвини в Тwitter, цитиран от ДПА.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова не обвинявам мюсюлманите, те си имат своите цели от хиляда години насам - да разпространят исляма в Европа и цял свят. Обвинявам хора като Меркел, тази двулична змия предизвика всичко това като отвори вратите за милиони друговерци. Дедите ни които от векове са бранели с кръвта си континента от исляма се въртят в гроба. Ами естествено че хората се побъркват и почват да стрелят, не го одобрявам, но ще става и по-лошо. Това е сблъсък на цивилизациите. Омразата ражда омраза.
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога в Геемания не е имало крайнодесни.Германците бяха и в повечето случаи са много приятни хора.После либерастите атакуваха.То не бяха терористи,то не бяха африкански клошари,арабски клошари,всякакви пропаднали престъпници под формата на бежанци,нуждаещи се от закрила измамници от цял свят.Колко деца изнасилиха?Колко хора заклаха?Колко съдби унищожиха завинаги с животинско-първобитните си вярвания и поведение?И когато нормалните хора започнаха да се събуждат ги нарекоха нацисти и расисти.
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички крайно десни са малтретирани като малки израснали със шамари без обич фашита не мрази само други етности той мрази всичко и самия себе си който не е здобрен със себе си няма как да е здобрен със другите
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая обвинява германец с десни убеждения,интересно ако убиеца беше джихадис с немско гражданство да убие германци как ще коментира тая жена Коста напълни ЕС с ненормални хора от кл и въже
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе крайноляв мюсюлманин, ако направи нещо подобно тогава е инцидент е той е бил в амок.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко действие води до равно по сила противодействие.За това което се случва в Германия е по вина единствено и само на госпожа Меркел.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мюсюлманите не разбирате, че ви използват като оръжие в пъкления план на евреите и комунистите по съсипването на Европа под мантрата на мултикултурализма. Позволяват ви да дойдете в Европа със стотици хиляди и да се заселвате, размножавате, да разпространявате словото на Алаха ви, да налагате порядките и културата си и да колонизирате Европа. Използват ви защото вие никога няма да се интегрирате и тайничко мразите белия човек ще разрушите и промените Европа като древен Египет - мюсюлмански.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D.Всъшност имате известно право, както всички знаят, национал-социалистите са от партията на чичкото с мустачетата!Национал-Социалисти!Набийте си го в кратуните
13
4
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Изразът "десен екстремизъм" е оксиморон. Отново разчитат на нашата неосведоменост. Явно и на германците вече им е писнало социалните им фондове да са достъпни само за неплащащите осигуровки и недостъпни за плащащите.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма да отслабим усилията си за гарантиране на мирно съвместно съществуване в нашата страна", заяви Щайнмайер, цитиран от Ройтерс.===Всъщност, до момента не сте положили никакви усилия. А и да положите, няма да постигнете нищо - опитвате се да смесите масло с вода, а до момента всички опити в тази насока са се провалили.
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляващата върхушка в Германия, начело с болшевичката Меркел искат да унищожат християнска Германия и белите етнически немци и за целта вкарват стотици хиляди хора от третия свят. Германия няма независима политика, всичко й се диктува от евреите в Америка. Разни *** като Сорос ще съсипят Европа. В някои страни в Европа след няколко десетилетия белите ще са малцинство. Това НЕ Е нормално. Европейците от десетилетия ги промиват, че са най-лошата раса на земята и трябва да търпят всичко.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Десният екстремизъм все повече отравя германското общество!"===А да обясним ли отново какво разпали десният екстремизъм в германското общество? Няма нужда, колкото и да се обяснява на Меркел и останалите левичари около нея, те просто се правят, че не чуват.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел има не малка да не кажа основна вина за положението в Германия.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТАЗИ СТАТИЯ Е НАГЛЕДЕН ПРИМЕР ЗА ТОВА КАК ЕВРЕЙСКО-ГЕЙСКАТА ГЛОБАЛИСТКА МЕДИЙНА ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА УМИШЛЕНО ЗАБЛУЖДАВА ХОРАТА .ТОЯ КАЗВАТ .БИЛ*ДЕСЕН) ЕКСТРЕМИСТ,САМО ДЕТО ЗАБРАВЯТ ДА СПОМЕНЪТ ТОЯ СЪЩИЯ Е БИЛ ТУРЧИН И Е СТРЕЛЯЛ СРЕЩУ КЮРДИ.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко удобно. Човека е имал психични проблеми. Тези които напълно съзнателно взривяват църкви и убиват невинни беззащитни хора и гонят да изнасилват момичета по площадите могат да бъдат само ислямисти или комунисти (света Неделя). Меркел я хванаха да цитира Ленин, комунистите и ислямистите се обичат защото и едните и другите искат да унищожат държавата.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдим, че сме демократи и имаме различно мислене от мюсюлманския свят. Но такива ще поставят знак на равенство между нас и радикалните ислямисти - това е по-опасно от самия акт. Ще имат основания да ни кажат "вие сте същите като нас".
5
2
 
14
 
! Отговори
По-леко на завоя преди 4 години
ДПА ли се е изцепила или вие се проявихте с това "крайнодесния Салвини"? Хайде да си укротите агресивната либерастия - всеки, който не е готов да облизва интимните части на мигрите, вече е крайнодесен, а? Престарайте се още малко и ще видите още колко "крайни" ще се развъдят.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел защо е учудена? Има ли държава където мулти-култи върви мирно и спокойно? Босна? Косово? Каталуния? Ирландия? Украйна? Сирия? Турция? Пакистан-Индия? Чечня?Когато смесваш хора от различни култури (език, религия и т.н.) винаги има кръвопролития. Обаче Меркел просто не пожела да повярва, че Светът не е една утопия и че хората не са идеални и не могат да живеят мирно в мулти-култи и направи монокултурната държава Германия в балкано-арабско-немска федерация. И сега е учудена, че има кръв
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До град КозлодуйИ ти не си!
2
5
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Стрелецът е бил против пушенето на наргилета, защото това води до замърсяване на околната среда и климатични промени. Според мен е бил екоактивист, зелен и природозащитник .