Бундесполицията спря 10 германци, идвали за Луковмарш

Паспортите им са били временно отнети от властите
Обновена: 21 фев 2020 15:07 | 21 фев 2020 15:01, Боряна Павлова
49
Бундесполицията спря 10 германци, идвали за Луковмарш
Снимка: Twitter

Германската полиция е проверила 22 души, които имат връзки с крайнодесни групировки и са възнамерявали да пътуват за България, съобщи Twitter профила на бундесполицията в Северен Рейн-Вестфалия. На 10 от тях не е било разрешено да се качат на полет за България.

Всички те са се били отправили към летището в Дортмунд и са възнамерявали да пътуват към България, за да участват в Луковмарш.

Паспортите на 10 от тях временно са били задържани от властите, става ясно от публикациите на бундесполицията.

Става ясно, че хората, на които не е разрешено да се качат на полет за България, често са пътували в чужбина, за да взимат участие в подобни екстремни прояви.

В момента няколко души се разпитват на летището в Дортмунд и предстои да стане ясно дали ще им бъдат върнати паспортите.

В отделен пост полицията отговаря на въпрос защо са задържани паспортите с обяснението, че ако гражданин на ФРГ нарушава репутацията на страната, то личните му документи може да бъдат прибрани от властите. Това важи и когато германски гражданин извърши престъпление в чужбина или участва в събитие с екстремистка насоченост.

 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До SS

Не точно, защото държавата има и отговорности когато ти си неин гражданин. Ако стане нещо на чужда територия държавата се грижи за теб, и държавата има интерес да не се случи нищо, с което ще я въвлечеш в неприятности (вкл международни скандали). Явно не познаваш много добре законите, а и отношенията държава - граждани.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
луков от лук ли произлиза
сигурно им сълзят очите от многото лук
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това със сигурност е спуснато от немските служби. Идея си нямате колко са изострени в момента немците. Ако Меркел продължава да им вменява вина за всичко, нищо чудно скоро да изперкат и да я запукат. Дори бях свидетел на едно безумно изказване в медиите, как всеки немец трябвало да се извини за атентата от преди няколко дни.
36
1
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
душички бедни жертва на собственната си простоватост
характерно за млад слаб индивид е да се групирва с други подобни в нещо което да го накара да се почуства по забележим и значим малко по силен защото е във глутница
35
11
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 месец
Гражаданите на Германия отдавна осъдиха своите нацисти и преследват сегашните им прояви, а в раССия още честват "День победы"-тази победа която почерни половин Европа, защото "освобождавайки" я от фашизма, Червената армия колонизира половината от нея превръщайки я в бастион на комунизма и беляза съдбите на милиони граждани...за разлика от немските нацисти в раССия не преследват и "Вълците на путин"-руските нацисти които при последното си идване в България предизвикаха кървави мелета във Варана..
34
2
 
6
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
До излагаш се
Не са. По вина на ген. Луков са закупени на завишена цена остарели зенитни оръдия, които се оказват практически безполезни при по-късните бомбардировки над София. От тази сделка и още няколко подобни Луков натрупва милиони в холандска банка. Преди това е усвоил сериозна сума предназначена за подпомагане на инвалиди, сираци и вдовици.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук има нарушаване на човешките права, задържане на граждани без престъпление, забраняване на свободното движение в европейския съюз, Без да си извършил престъпление и без да си съден те задържат отнемат ти документите и не ти дават да пътуваш.. Германските власти са нарушили поне 30 закона от европейската конституция и хартата за правата на човека. Съд до дупка. Ако съм на мястото на тези германски граждани ще стана милионер от дела в съда
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи ако реша да отида на терористичния 9 май да честван ГИБЕЛТА и РАЗРУХАТА на Европа в една държава която продължава да окупира суверенни държави НЯМА ПРОБЛЕМ. Ако идват НЕЗАКОННИ ПРИШЪЛЦИ ЧЕРНА ЛУГА ОТ АФРИКА ДА УНИЩОЖАВАТ ЕВРОПЕЙСКАТА РАСА НЯМА ПРОБЛЕМ. Но ако едни ГЕРМАНЦИ се опитат да отидат в друга европейска държава да отдадат почит на един европейски герой като Христо ЛУКОВ е ПРОБЛЕМ. Германските власти които се управляват от ЦИОНИЗМА трябва да бъдат съдени. Това е нарушение на човешки
31
2
 
3
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 1 месец
До Анонимен
Масата, която участва в марша, не употребява наркотични вещества.
30
5
 
12
 
! Отговори
Да съдят Германия преди 1 месец
Това не е СВОБОДНА ЕВРОПА дами и господа. Това е ЕСССР... По време на желязната завеса нямаше такива репресии и диктатура. По лесно можеше да се пътува в Европа. Къде е питам свободата на пътуване сега? Нали ужким имаше свободно пътуване на стоки и услуги? За това ли унищожиха Комунизма? За да прокарат нов комунизъм? И с какво тези немски граждани уронват “престижа” на Германия? С дисциплина к отдаване на чест на героите на Европа ли ? Що за безочие и наглост? ЕВРЕИНА дами и господа управлява ев
29
4
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 месец
Не съм поклонник на "Луков марш", но ако ще се забранява той, да се забрани и честването на 9-ти септември, да се сринат и паметниците на Альоша и съвеЦката армия, да се завардят и партизанските пътеки към Бузлуджа и яз.Копринка, по които пъплят червените кхмери, за да се кланят на свастиките от Тошовия СОЦ и "Нерушимата българосъвеЦка дружба". Историята отдавна приравни Хитлеровия фашизъм със Сталиновия комунизъм, а и в България фашизъм никога не е имало, окупаторите тук бяха съвеЦките ***....
28
3
 
9
 
! Отговори
ivailo преди 1 месец
Ако бяха крайни ислямисти, никой нямаше да ги спре да ходят където си поискат...

И какво има за ***, а модераторско мишле ?
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еи кво, един марш и после марш по крьчмите и да се дрогирват. Мааа ви наркома... Ди яеба.
25
2
 
12
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 1 месец
Двуличието на "демократична европа" край няма.При всяко задържане на иноколтурен или просто с друг цвят на кожата бандит или терорист се надига хор от гневни протести на "защитници на правата"му,но щом е бял,етнически европеец същите тези права не значат нищо.Колкото до "репутацията",Германия имаше такава,докато беше силна и горда.Каква "репутация" могат да имат днешните "Das Schimmelen" в превод на анг.-Wimps.
24
10
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 месец
Аз ще организирам марш за Възродителният процес. Съз зорни, пехливани и кючек на убави ингета ако Сайбията ми даде знак. Ще збера ахрените от целите Родопи.Бисмиллях.
23
5
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Комунягииииииииииииии, заповядайте утре от 17,30ч. пред НДК!!!
22
7
 
11
 
! Отговори
излагаш се преди 1 месец
До vlady

Това са червени измишльотини!Комунистите вечно си търсят врагове с които да се борят "за полза роду"!Е,определено не забравят и себе си!Който не е с тях е "гад","фашист" и "предател"!Крайно противни хора!
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите професори по историчария са станали крайнодесни и омаловажават престъпленията на властта от 1923-1944 година. Говорят за някаква демокрация, а партиите са забранени и България е обявила война на САЩ и Великобритания, съюзник е на Хитлер, Мусолини, приела е антиеврейски закони. Националните медии им дават трибуна да разпространяват крайнодесните си идеи и оправдания на режимите от периода на фашизма.
20
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е че Боко Тиквата у Картофка си затварят очите за фашисткото сборище.
Все пак това са коалиционните им партньори.