Бундесполицията спря 10 германци, идвали за Луковмарш

Паспортите им са били временно отнети от властите
Обновена: 21 фев 2020 15:07 | 21 фев 2020 15:01,
49
Бундесполицията спря 10 германци, идвали за Луковмарш
Снимка: Twitter

Германската полиция е проверила 22 души, които имат връзки с крайнодесни групировки и са възнамерявали да пътуват за България, съобщи Twitter профила на бундесполицията в Северен Рейн-Вестфалия. На 10 от тях не е било разрешено да се качат на полет за България.

Всички те са се били отправили към летището в Дортмунд и са възнамерявали да пътуват към България, за да участват в Луковмарш.

Паспортите на 10 от тях временно са били задържани от властите, става ясно от публикациите на бундесполицията.

Става ясно, че хората, на които не е разрешено да се качат на полет за България, често са пътували в чужбина, за да взимат участие в подобни екстремни прояви.

В момента няколко души се разпитват на летището в Дортмунд и предстои да стане ясно дали ще им бъдат върнати паспортите.

В отделен пост полицията отговаря на въпрос защо са задържани паспортите с обяснението, че ако гражданин на ФРГ нарушава репутацията на страната, то личните му документи може да бъдат прибрани от властите. Това важи и когато германски гражданин извърши престъпление в чужбина или участва в събитие с екстремистка насоченост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSНе точно, защото държавата има и отговорности когато ти си неин гражданин. Ако стане нещо на чужда територия държавата се грижи за теб, и държавата има интерес да не се случи нищо, с което ще я въвлечеш в неприятности (вкл международни скандали). Явно не познаваш много добре законите, а и отношенията държава - граждани.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
луков от лук ли произлизасигурно им сълзят очите от многото лук
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това със сигурност е спуснато от немските служби. Идея си нямате колко са изострени в момента немците. Ако Меркел продължава да им вменява вина за всичко, нищо чудно скоро да изперкат и да я запукат. Дори бях свидетел на едно безумно изказване в медиите, как всеки немец трябвало да се извини за атентата от преди няколко дни.
27
1
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
душички бедни жертва на собственната си простоватостхарактерно за млад слаб индивид е да се групирва с други подобни в нещо което да го накара да се почуства по забележим и значим малко по силен защото е във глутница
26
11
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Гражаданите на Германия отдавна осъдиха своите нацисти и преследват сегашните им прояви, а в раССия още честват "День победы"-тази победа която почерни половин Европа, защото "освобождавайки" я от фашизма, Червената армия колонизира половината от нея превръщайки я в бастион на комунизма и беляза съдбите на милиони граждани...за разлика от немските нацисти в раССия не преследват и "Вълците на путин"-руските нацисти които при последното си идване в България предизвикаха кървави мелета във Варана..
25
2
 
8
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До излагаш сеНе са. По вина на ген. Луков са закупени на завишена цена остарели зенитни оръдия, които се оказват практически безполезни при по-късните бомбардировки над София. От тази сделка и още няколко подобни Луков натрупва милиони в холандска банка. Преди това е усвоил сериозна сума предназначена за подпомагане на инвалиди, сираци и вдовици.
24
2
 
4
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 4 години
До АнонименМасата, която участва в марша, не употребява наркотични вещества.
23
4
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Не съм поклонник на "Луков марш", но ако ще се забранява той, да се забрани и честването на 9-ти септември, да се сринат и паметниците на Альоша и съвеЦката армия, да се завардят и партизанските пътеки към Бузлуджа и яз.Копринка, по които пъплят червените кхмери, за да се кланят на свастиките от Тошовия СОЦ и "Нерушимата българосъвеЦка дружба". Историята отдавна приравни Хитлеровия фашизъм със Сталиновия комунизъм, а и в България фашизъм никога не е имало, окупаторите тук бяха съвеЦките ***....
22
3
 
10
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Ако бяха крайни ислямисти, никой нямаше да ги спре да ходят където си поискат...И какво има за ***, а модераторско мишле ?
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еи кво, един марш и после марш по крьчмите и да се дрогирват. Мааа ви наркома... Ди яеба.
20
2
 
13
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Двуличието на "демократична европа" край няма.При всяко задържане на иноколтурен или просто с друг цвят на кожата бандит или терорист се надига хор от гневни протести на "защитници на правата"му,но щом е бял,етнически европеец същите тези права не значат нищо.Колкото до "репутацията",Германия имаше такава,докато беше силна и горда.Каква "репутация" могат да имат днешните "Das Schimmelen" в превод на анг.-Wimps.
19
10
 
2
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Аз ще организирам марш за Възродителният процес. Съз зорни, пехливани и кючек на убави ингета ако Сайбията ми даде знак. Ще збера ахрените от целите Родопи.Бисмиллях.
18
5
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Комунягииииииииииииии, заповядайте утре от 17,30ч. пред НДК!!!
17
7
 
12
 
! Отговори
излагаш се преди 4 години
До vladyТова са червени измишльотини!Комунистите вечно си търсят врагове с които да се борят "за полза роду"!Е,определено не забравят и себе си!Който не е с тях е "гад","фашист" и "предател"!Крайно противни хора!
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите професори по историчария са станали крайнодесни и омаловажават престъпленията на властта от 1923-1944 година. Говорят за някаква демокрация, а партиите са забранени и България е обявила война на САЩ и Великобритания, съюзник е на Хитлер, Мусолини, приела е антиеврейски закони. Националните медии им дават трибуна да разпространяват крайнодесните си идеи и оправдания на режимите от периода на фашизма.
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че Боко Тиквата у Картофка си затварят очите за фашисткото сборище.Все пак това са коалиционните им партньори.
14
5
 
23
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ДО ГРОБ преди 4 години
За мен не е важно какъв е бил пенбен, червен, крайно десен, зелен, щом е оставил отпечатък в историята като български герои - той трябва да пъде почитан! Сам е праснал сърболята и е върнал изконно български земи към България!
13
8
 
12
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Съвременните управляващи достойно следват заветите на ген. Луков - закупуват остаряло въоръжение на завишени цени и усвояват пари. Явно и германците харесват подобни подвизи.
12
0
 
1
 
! Отговори
КОЗЛОД преди 4 години
До Solar Powerа А ТИЗНАЕШ ЛИТВОЙ РОД ИСТОРИЯ
11
5
 
14
 
! Отговори
не е честно... преди 4 години
А на червените *** и розовите пиперудки как им позволяват парадите?