Хиляди почетоха жертвите на терора в Ханау

Призиви към правителството за още усилия срещу екстремизма
21 фев 2020 07:58, Елка Василева
29
Хиляди почетоха жертвите на терора в Ханау
Снимка: БГНЕС

Хиляди хора в Германия почетоха с бдения жертвите на атаката в град Ханау, при която крайнодесен откри стрелба и уби деветима.

В Берлин също хората спонтанно се събраха, за да запалят свещи и да положат бели рози, предаде БНТ.

Още по темата

Разследващите определиха нападението като терористичен акт. Към германското правителство бяха отправени призиви за още усилия в борбата с екстремизма.

„Трябва да поемем своята отговорност - да обърнем внимание на езика в политиката, в медиите и навсякъде в обществото. Нека се противопоставим на лишаването от достойнство на отделни хора или малцинства в тази страна“, каза Франк-Валтер Щайнмайер, президент на Германия.

Всички жертви са имигранти, сред тях и българин. Петима от убитите са от турски произход, но се смята, че има и кюрди.

Подобна трагедия е нетипична за град Ханау. Но в Германия са налице расистки и ксенофобски прояви. Преди дни бяха арестувани членове на екстремистка група, планирала атентати срещу мюсюлмани в страната.


 


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 22

Шофьор, араби, турци, наргелета - съгурно кара суджук от България и го продава скришом в наргиле бар.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми да всички преселници, като отидат някъде не спазват никакви правила, жиевят си като у пустинята, не се съобразяват с установения обществен ред. Даже съм чувал, че в някои германски градове си променят и правилата за движение по пътищата :Д Нормално е местните да не ги искат! Властите да налагат контрол и да ги затварят общественоопасните, а не само да ги коткат и да са политически коректни
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баси, тия в коментарите са копия на извършителя. Само в едното заведение изобщо е имало някакви наргилета и будка отпред, другото е било най-обикновен ресторант на турци. Убиецът ги е познавал, защото е живеел при родителите си на 150 метра от тях. Българската жертва е бил шофьор, което предполага да е имал много колеги турци, с които е излязъл да яде. Изкараха човека престъпник, защото се намирал в заведение.
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Българина

Между вход с мигранти и такива като тебе, аз бих избрал мигрантите.
Поне няма да има чалга, пияндурски запои, наркосборища и палежи, извършвани от мало умни фат маци!

Достатъчно ясно ли се изразих?
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 18

Този уж нашенец, ама само на лична карта е бил трафикант на хора или наркотици или простатаки за да се спотайва в заведение с араби и наргелета. Оговарял е трафика за някой лев. Иначе няма за какво друго, едвали тези са му фенове или аверчета. Не тъжи толкова, получил си го е...
19
3
 
13
 
! Отговори
Българина преди 1 месец
Сигурен съм че всеки един истински германец ако трябва да избира в кой вход да живее в този с мигранти или този с немци, ше избере немския!!! Т.е. Проявява расизъм, ВСЕКИ Е РАСИСТ В ДЪРЖАВАТА СИ, което е нормално! Стига с това лицемерие в тоя скапан ЕС. Тия дето са на снимката половината са мигранти другите са лицемерни германци!
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези, които пишат че убиецът е направил добре, забравят че загина и нашенец. Той каква вина имаше? Умират невинни!
17
3
 
14
 
! Отговори
Българина преди 1 месец
Ами всички фесове вън и расизма някак си ще изчезне отсамосебе си
16
1
 
2
 
! Отговори
до Българин преди 1 месец
А, ти си скърби! Кой ти пречи?
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Миналата година докато бях в германи 30-тина скинари бяха влезли в една жилищна мизерна сграда с ***. Бяха ги почнали от първия етаж до последния и обратно. В резултат бяха изпратили пресрочно 4-ма при Алах и още 10-тина в болницата. Тази новина никъде не беше отразена в български медии. Има много други подобни случаи. Та това не е за сефте. От години е! Войната е започнала. Хриси Авги - Гърция. В Чехия, Франция, Англия, Испания, Италия, България. Почва да става лошо за килимчетата.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво става тук?!!! Ако жертвите са турци и кюрди (чужденци) За какво са се събрали германски граждани на бдение. Или пак куртуазия. Ако тук някой застреля 5 роми, дали булгарите ще се съберат на бдение...Чуеш ли у...
13
5
 
12
 
! Отговори
Лайбщандарт Ади преди 1 месец
Германофилите и бранниците в България фенове на Луков и тн. си мислеха че немците ще възстановят нацизма.А то кво са оказа ахахаха. Германците всъщност убиха Европа като избиха всички бели в двете световни войни.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно добро начало!
11
3
 
18
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Ако германците не спрат това безумие,в най-скоро време ще има нов Хитлер. Друго начин няма, спомнете си как е дошъл Хитлер на власт и сравнете положението. Единствената разлика е, че тогава е било на икономическа основа, сега ще е на етническа, причините са различни, но резултата ще е същият. Докога германците ще бягат от историята си!
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 10

Ще си говорим пак когато 10-тина първобитни начепят щерка ти в стойка от а до я! Или ти ръгнат една ножка в гърлото за Бог да прости!
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Злото няма етнос, раса или религия.
Има добри хора, има зли хора.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до Юнал Джемилов

Гледайте бледоликия да не откачи, че пак с вас мюслитата ще се мият улиците ;)
7
19
 
0
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 1 месец
Жертвити са мюсулманци сига ште става много лошо ми се струва май май
6
4
 
22
 
! Отговори
гггг преди 1 месец
германци продължават усилията си да си отгледат едно човече с мустачки. баба меркел е начело на това дело.
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами това е резултат от прикриване на престъпленията на мигранти, в резултат на което хората взеха в свои ръце нещата. Когато държавата не си върши работата, настъпва анархия.