В Украйна посрещнаха автобуси с евакуирани от Ухан с камъни

Евакуираните от Ухан ще бъдат поставени под карантина 14 дни
21 фев 2020 09:50,
39

Снимка: БГНЕС

В Украйна протестиращи нападнаха автобуси, които превозват евакуираните от Китай украинци, които бяха върнати в страната си, в опит да бъдат предпазени от коронавируса.

Вчера самолет с около 70 украинци и граждани на други страни пристигна в Украйна от китайския град Ухан, където избухна епидемията от новия коронавирус, предадоха „Франс прес“ и ТАСС.

Шест автобуса пристигнаха в селището Нови Санжани, където властите решиха да поставят изтеглените от Китай под карантина за 14 дни в местен санаториум, пише БНР.

Те обаче бяха посрещнати от демонстранти, които хвърляха камъни и палиха огньове.

Местните жители обаче не искат да допуснат евакуираните. Украинският премиер Олексий Хончарук и вътрешният министър Арсен Аваков пристигнаха в Нови Санжари, където  бяха разположени бронирани машини и полицейски сили.

Хончарук коментира, че отделни политически и обществени дейци са се опитали да се възползват от ситуацията, за да си направят реклама.

Десет полицаи са пострадали при сблъсъците, съобщи на брифинг директорът на националната полиция Игор Клименко. Ранена е и една жена, а 24 души са били задържани за нарушаване на обществения ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заковаване на врати, замеряне с камъни, всичко картини от чумата от 14 век. Това човечество не е мръднало оттам.
12
1
 
47
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
До: Анонимен (10)Ти номален ли си бе!Това са украинци отишли екскурзия с кораба!Айде първо да мислим и четем преди да коментираме!По определение Държава е група от хора с еднакви интереси, традиции и защитаващи се взаимно. Смятай тези каква измислена държава са, щом хвърлят камъни по собствените си хора които дори не е сигурно че са болни, аса под карантина!
11
16
 
37
 
! Отговори
АМЕРИКАНСКА ЗАПОВЕД преди 4 години
УМИШЛЕНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ЗАРАЗАТА ПОД ПРЕДЛОГ ЕВАКУАЦИЯ НА СОБСТВЕНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ .ПЛАНЪТ ЗЛАТЕН МИЛИАРД В ДЕСТВИЕ НО НЯМА ДА ИМ МИНЕ НОМЕРА НА ИЛЮМИНАТИТЕ ЗАЯОТО КИТАЙ ВЕЧЕ ЛЕКУВА ВИРУСА.....
10
16
 
33
 
! Отговори
Не разбрахте ли? преди 4 години
Освен украински граждани биват докарвани и ЧУЖДЕНЦИ. Тоест украинските политици са се съгласили да използват страната като карантинна зона. Тези са по-продажни и от нашите управляващи.
9
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е къв го търси автобус с китайци в Украйна????? Ново 5
8
2
 
37
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Тези не са селяни, селяните са 10 пъти повече в интелектуално отношение от тези демонстранти! Това е *** в най-чист вид! Уточнявам, че селянин не е обидна дума.
7
2
 
57
 
! Отговори
аа преди 4 години
Много може да си говорим, но преди 30 години хората и от изток и от запад бяха на светлинни години цивилизационно от това в което се превърнаха в днешни дни. Интелект - 0. Станахме животни някакви.
6
3
 
55
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Мани, мани !!!И тия искат да са държава!Хвърлят камъни по собствените си хора които са в беда!
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И там си имат сидеровци, събрали за няколко лева изметта с бръснати глави и гладки мозъци, които после да бъдат представяни по новините като "обществото".
4
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украйна след преврата, организиран от САЩ, се превърна бетер в маймунска държава.
3
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати първобитната държава !
2
4
 
42
 
! Отговори
Becker преди 4 години
Какво се скучва с интелигентната човешка цивилизация? Хора или в зверове се превръщаме?
1
9
 
24
 
! Отговори
Като преди 4 години
си знаят какво им е здравеопазването, прави са!