Тръмп почва чистка на свои опоненти в администрацията

Искал да разбере кои са "политически назначените" в администрацията
22 фев 2020 20:40,
31
Тръмп почва чистка на свои опоненти в администрацията
Снимка: БГНЕС

Обкръжението на Доналд Тръмп започна активна чистка на идеологическите противници сред чиновниците в администрацията, които представляват политически назначения, съобщи новинарският портал Axios.

По негови данни новият кадрови ръководител на Белия дом Джон Макинти е привиквал в четвъртък на опознавателна среща служителите, отговарящи за поддържането на връзките с всички министерства и ведомства на американското правителство. На това съвещание Макинти е разпоредил да бъдат открити в цялата администрация онези политически назначени лица, които са настроени срещу държавния глава, пише БГНЕС.

Axios се позовава на трима неназовани източника на информация, запознати със съдържанието на проведената среща. От публикацията става ясно, че Макинти не е призовавал чистката да бъде разпространена и върху кадровите служители на министерствата и ведомствата.

Макинти дал също да се разбере, че не трябва да се очакват големи кадрови промени до президентските избори през ноември. Той заявил още, че чиновниците, разкрити като идеологически врагове, няма да получат служебни повишения.

„Тръмп е възложил на Макинти, когото смята за абсолютно предан човек, да осъществи чистката, за да изгони „дълбоката държава” (от администрацията)”, пише Axios.

Републиканецът Тръмп се сблъсква не само с откритата политическа опозиция на Демократическата партия и близките до нея либерални медии, но и с тайната бюрократична съпротива в държавния апарат (т.нар.Deep State, „дълбоката държава”).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чисти тая ***, г-н Президент. Източвай блатото което е създавано вече 50 години. В затвора онези които го заслужават. Тръмп е спасението на света от прокажната либерастия.
27
0
 
8
 
! Отговори
axa преди 4 години
когато демократите смачкаха всичко по пътя си вече десетилетия и разбира се медиите не гъкваха нали са техни,та сега републиканеца Тръмп не ги слуша и взе да ги изритва и взеха да ***, нека им е.
26
4
 
8
 
! Отговори
Угрюм река преди 4 години
Точно така бай Дончо ! Така се прави! Повсеместна чистка.Взимай пример от др. Сталин. Всички кадри на "дълбоката държава" да се поучат от колежката си Рада Дълбоката.Ако ли не....в Сибир,....на Колима....на полуостров Чукотка...или на о. Сахалин. Ама чакайте..това е в Русия!!!! Няма нищо,нали и без това ония от "дълбоките" твърдят,че Дончо е руски шпионин.Все ще се разбере с В.В. как да стане депортацията!!!!!!!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До exeeКак ще е единственият бай Дончо? Путин започна първи преди 50 дни със смяната на правителството и промените в конституцията.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само Тръмп се сблъсква с откритата политическа опозиция на партии, медии и с тайната бюрократична съпротива в държавния апарат. Така е и в Русия и в други страни. Само в Тикволандия не е така. Тук са безгласни рoби с наведени глави.
23
2
 
7
 
! Отговори
exee преди 4 години
Най после една хубава новина, тия демокрасти се надпреварваха 3г да работят срещу него, как издържа толкова време, дано не са празни приказки ама да ги праща в затвора направо да ги в продажните ***, демократските метастази за съжалениъ са навсякъде по света, вече от 30г са се вмъкнали навсякъде. Единствен Тръмп направи първата стъпка да ги спре а ако и ги разчисти ще го славим вечно.
22
1
 
6
 
! Отговори
true преди 4 години
няма никакво "европейско" правителство. Това което има ЕС са едни марионетки на демократите в сащ, НА демократите да повторя който не е разбрал. А който не е разбрал какво са те, какво е килъри, обонго, сорос гейтс и бесос които ги финансират значи че няма шансове за вас. Та освен демократите в сащ и "европейското" правителство също саботира постоянно Тръмп.Затова Тръмп още много има да ви сритва щото сте соросолиберасти.
21
6
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Mдааааа...Ясно е, че вече никъде по света няма демокрация и е изродена в нещо много страшно. Диктатура под формата на демокрация. Путин - едноличен диктатор и сатрап, който трови и убива всички неудобни опоненти. Сега и Тръмп с чистките, За Китай и Северна Корея, даже не искам да говоря. Ердоган в Турция, Асад в Сирия. Мадурко във Венецуела. Изобщо май в скоро време няма да има страна, в която наистина да има демократично избран лидер
20
3
 
4
 
! Отговори
Доктор Ох Боли 2020 преди 4 години
Тръмп никога няма да направи това за което го списвате,защото в Америка има Конституция пред която всички са се заклели.Това са фалшиви ноивини.
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми левите *** искат да свалят това правителство!Ако падне това правителство,загиваме геройски,в никакъв случай не трябва да пада и при никакви обстоятелства!
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ момента управлява европейско правителство,ако падне това правителство на Бойко , ще стане по-зле,а не по-добре,ако падне Бойко,ще дойдат Coросоидите ,управлението ще е англо-американско,но и ще се опитат да ни изкарат от ЕС,не допускайте падането на това правителство в никакъв случай,нашето място е в ЕС!
17
6
 
0
 
! Отговори
Бледоликият Джон преди 4 години
Тръмп трябва да създаде американско НКВД.И да отстранява неудобните с куршуми в главата в канавки накрая на градът.Джовани Букачи написал Декамерон(никога не съм го чел и ме боли фра ) бил хуманист а Сталин не е.Вие кой ще предпочетете самозван италиански пеерзд или Сталин.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом са политически назначения е съвсем нормално да ги разкара! Те реално служат на друг!
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ИлюзионистИ какво трябваше да направи комуниста Борисов бе мишок ? Е как да пипне комунистите като той самия е такъв ,11 тодини разиграват цирк за пред хората и има още заблудени които им се връзват.
14
15
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
Няма ли вече,да го покоси инфарк тоява бозаво старче зад океана? Та да се свършва вече тази "еуфория"? То нашите американофилчета.Не се вълнуват толкова от нашият президент,От колкото от този задокеанският!! Ми така де! След 30 годишна работа на "демократите" след 1989 г до днес.Има "видими резултати"!-:)
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи нашия президент може да вземе пример от Тръмп и да разчисти своите опоненти комунистите от ГЕРБ.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам откъде намира смелост Тръмп, защото опонентите са му са най-силните и мощни на Земята хора.Но му се възхищавам за смелостта!
11
3
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- А в България кога най- сетне ще започне повсеместна чистка от дъртите и несменяеми комунисти в Държавната Администрация?! Какво чакат?!
10
12
 
7
 
! Отговори
Рашка - Говняжка преди 4 години
Тръмп е пич - работи за издигането на страната си и не е руска по.д.лога за разлика от нашите комуноиди - независимо от коя партия са.
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расистите в Германия са тези от източния блок които са били под "рускокомунистическо" робство!!!