Манчестър Сити матира Реал и поглежда към 1/4-финал в ШЛ

Лион пък победи Ювентус с 1:0 във Франция
27 фев 2020 08:50, Красимир Ангелов
9
Манчестър Сити матира Реал и поглежда към 1/4-финал в ШЛ
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити направи много важна крачка към четвъртфиналите в Шампионската лига, след като надигра с 2:1 като гост Реал Мадрид. Това бе първа победа на "гражданите" над испанския гранд в петте мача помежду им.

Хората на Пеп Гуардиола изпуснаха доста положения, но след час игра Иско възпламени трибуните с хубав гол.

Англичаните реагираха като попарени и с два гола в рамките на пет минути стигнаха до обрата. В 78-та минута Габриел Жезус се възползва от грешка на Серхио Рамос и изравни, а в 83-та Кевин Де Бройне реализира дузпа. В края Серхио Рамос спря с цената на червен картон възможност за трети гол за Сити.

Така англичаните взеха страхотен аванс преди реванша на “Етихад”, а Реал Мадрид продължава колебливото си представяне в последно време.

В другия мач от снощи Ювентус изигра трагичен мач при гостуването си на Олимпик Лион в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига и загуби с 0:1.

Единственият гол на "Групама Стейдиъм" отбеляза Лукас Тусар в средата на първото полувреме. Преди това домакините уцелиха и греда, а през първите 45 минути изпуснаха и още няколко добри положения за гол.

Хегемонът в Италия пък не създаде нито едно опасно голово положение и отправи само един точен изстрел. Той беше много слабо изпълнение на Кристиано Роналдо с глава, при което звездата поиска и дузпа, но претенциите му бяха подминати.

Реваншът в Торино
ще се играе на 17 март.

Всичко за снощните мачове в Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.