Пулмолог: Коронавирусът ще изчезне през април!

Вирусът става все по-слаб, епидемията в Китай върви към край
27 фев 2020 11:28, Елка Василева
55
Пулмолог: Коронавирусът ще изчезне през април!
Снимка: архив, БГНЕС

„Като Бог ви моля, живейте живота си. Всичко ще дочакаме месец април, а през април ще излязат слънчевите UV лъчи, вие ще имате достатъчно витамин D в организма си, това ще помогне на имунитета, вирусът ще загине“, заяви сръбският пулмолог проф. Бранимир Несторович.

„Не мога да повярвам, че народ, който е преживял санкциите, бомбардировките, всякакво малтретиране, се е уплашил от най-смешния вирус в историята на човечеството“, каза д-р Несторович, който е началник на пулмологията и алергологията в Белград.

На среща при президента Александър Вучич професорът обясни, че е бил против страната да поръчва маски.

Още по темата

„Това е напълно безсмислено. Ако нямахме тест, нямаше и да знаем, че има епидемия. Не знам доколко съзнавате, че по време на грипната епидемия, която току-що приключи, имахме изключително тежки случаи. Имаме момиченце, което остана парализирано след грип, мускулите й са напълно унищожени. Имахме много тежки пневмонии. Това не беше никак интересно и сега изведнъж някакъв коронавирус“, каза Несторович.

Той подчерта, че няма абсолютно никаква причина за паника.

„Призовавам хората да не вярват на непроверена информация. Хора, епидемията в Китай е към края си. Тя започна на 7 декември. Вече се знае, че спада вирулентността на вируса. Вирусът е все по-слаб. А и иначе е слаб. Жените имат по-слаби форми на този вирус, защото ги защитава естрогенът. Така че спокойно си ходете на шопинг в Италия, чувам, че ще има намаления, защото никой не иска да ходи там. Шегувам се, но наистина съм изненадан как започна всичко това. Коронавирусът е най-слабият в сравнение със SARS и MERS“, каза пулмологът.

По думите му затварянето на границите и отмяната на полети е пълна безсмислица.

„Френският министър на здравеопазването каза едно феноменално изречение – Вирусите не показват паспорти и не спират на границата, вирусите се разпространяват“, каза д-р Несторович, цитиран от сръбската преса.

Той добави, че няма да носи маска. „Аз няма да нося маска, никога не съм носил. Ще си мия ръцете, както и досега съм си ги мил“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде, хайде, бил слаб вирус пък събори Китай. Ако не бяха взели драконовски мерски, сега щяха да са болни 100 милиона. А и този безобиден вирус взе в пъти повече жертви за някакви си два месеца. Учените трябва да разработват ваксини за подобни вируси, а не да бърборят по медиите.
23
3
 
26
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Той е най-слабият вирус, но е най-бързо разпространяващият се такъв. Утре може да се появи някой нов вирус с по-висока смъртност от тази на Птичия грип, но разпространяващ се със скоростта на короната. Тогава какво правим? Затова трябва да почнат да се взимат мерки още сега, докато ни атакуват такива по-безобидни вируси. Друг е въпросът, че още няма достатъчно инфо за короната, че да може да се определи като безобиден вирус.
22
20
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Този професор ще е първата жертва на коронавируса в Сърбия !!! Ще видите!!
21
8
 
24
 
! Отговори
Браво - коментар 1 преди 4 години
Пак ще се изкажа, за някои хора. Аз тези дни се прибрах от Тайланд. Наблюдавах нещата там и по летището в Истанбул. Даже на летищата вече почти няма хора с маски. Вярвам, че всичко това е някакъв експеримент. Жалко, че хората се поддават на внушения и на медийни атаки толкова лесно. Но, в това се състои и част от експеримента също. Колкото повече психясваме, толкова по-податливи ставаме на вируси. Срива ни се имунитета, само от притеснения дори... Отделно, че има и някакъв план за Китай..
20
16
 
23
 
! Отговори
pul преди 4 години
Не бях чел по-лекомислено мнение. Тоя човек е някакъв хипер оптимист. Предполагам Китай и Корея са балъци, че вземат драстични мерки. Трябваше да оставят да се разпространи навсякъде и да не измислят тестове. После да се чудят от какво боледуват хората, но да няма паника. Гениално! Как не се сетих. Изобщо защо има медицина. Хората просто може да си се чудят и да си умират и да са щастливи, че няма болести.
19
5
 
8
 
! Отговори
няма такова нещо преди 4 години
Появи ли се болест,тя е за винаги!
18
6
 
38
 
! Отговори
Спекулант преди 4 години
Момент! Още не е време за такива статии. Сега зареждам с ТИРове нови маски по 5 лв. (купих ги по 3 ст.) Айде моля ви внимавайте с такива окуражаващи статии ... А и трябва да се сринат още пазарите за да си дозаредят спекулантите с акции и фючърси петрол портфейлите и после всичко по старому.
17
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай може и да отслабва ама в Европа мутира и се разраства балгодарение на безхаберните жабари.
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,ама той повтаря...Няма гаранция за нещо неизяснено и без лекарства против него..Нормално да се притесняват хората.
15
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
според мен хората не се плашат толкова от самия вируса ,колкото от явната неспособност на правителствата да ги защитят, в подобна извънредна ситуация.
14
15
 
28
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Простолюдието се побъркахте с тоя вирус. Невероятно е, колко сте глyпави и колко е лесно да ви манипулират по най-елементарния възможен начин.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13 е за 1-ви комнентар
12
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще видим утре сутринта ще викаш ли "браво"! Това е психотерапия, някакъв пулмулог казал (една жена каза), всичко е за успокояване на масите!
11
11
 
45
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
"Коронавирусът ще изчезне през април!" - да, бе, а ракът - през май и спинът през юни...
10
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам на никой и на никого.Мисля,че нарочно се успокоява населението за да се прикрие факта,че страната е по бели ***.
9
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бравоедин здравомислещ човек най-после, мийте си ръцете стойте си повече в къщи и всичко ще е наред
8
7
 
9
 
! Отговори
Септември ще бъде преди 4 години
май.Ще бъде !!
7
5
 
36
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ДАЙ СЕГА ОТ СТРЕСТ ПОКРАЙ ВИРУСА ДА РАЗВИЕМ ДИАБЕТ
6
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоя на бюрото в офиса, гледам колежката и усещам че ме е поразил курунавирус.
5
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна ни от стрес!