Пулмолог: Коронавирусът ще изчезне през април!

Вирусът става все по-слаб, епидемията в Китай върви към край
27 фев 2020 11:28, Елка Василева
55
Пулмолог: Коронавирусът ще изчезне през април!
Снимка: архив, БГНЕС

„Като Бог ви моля, живейте живота си. Всичко ще дочакаме месец април, а през април ще излязат слънчевите UV лъчи, вие ще имате достатъчно витамин D в организма си, това ще помогне на имунитета, вирусът ще загине“, заяви сръбският пулмолог проф. Бранимир Несторович.

„Не мога да повярвам, че народ, който е преживял санкциите, бомбардировките, всякакво малтретиране, се е уплашил от най-смешния вирус в историята на човечеството“, каза д-р Несторович, който е началник на пулмологията и алергологията в Белград.

На среща при президента Александър Вучич професорът обясни, че е бил против страната да поръчва маски.

Още по темата

„Това е напълно безсмислено. Ако нямахме тест, нямаше и да знаем, че има епидемия. Не знам доколко съзнавате, че по време на грипната епидемия, която току-що приключи, имахме изключително тежки случаи. Имаме момиченце, което остана парализирано след грип, мускулите й са напълно унищожени. Имахме много тежки пневмонии. Това не беше никак интересно и сега изведнъж някакъв коронавирус“, каза Несторович.

Той подчерта, че няма абсолютно никаква причина за паника.

„Призовавам хората да не вярват на непроверена информация. Хора, епидемията в Китай е към края си. Тя започна на 7 декември. Вече се знае, че спада вирулентността на вируса. Вирусът е все по-слаб. А и иначе е слаб. Жените имат по-слаби форми на този вирус, защото ги защитава естрогенът. Така че спокойно си ходете на шопинг в Италия, чувам, че ще има намаления, защото никой не иска да ходи там. Шегувам се, но наистина съм изненадан как започна всичко това. Коронавирусът е най-слабият в сравнение със SARS и MERS“, каза пулмологът.

По думите му затварянето на границите и отмяната на полети е пълна безсмислица.

„Френският министър на здравеопазването каза едно феноменално изречение – Вирусите не показват паспорти и не спират на границата, вирусите се разпространяват“, каза д-р Несторович, цитиран от сръбската преса.

Той добави, че няма да носи маска. „Аз няма да нося маска, никога не съм носил. Ще си мия ръцете, както и досега съм си ги мил“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
57
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ВАЖНО Е СВЕТЪТ ДА ЖИВЕЕ В СТРАХ ТАКА ИСКАТ ГОСПОДАРИТЕ
3
13
 
38
 
! Отговори
Преял ГЕРБ-ав преди 4 години
ЕЙ АКО ИМА БОЛНИ, САМИ ДА СИ ПЛАЩАТ КАРАНТИНИТЕ. НИЕ ДЪРЖАВАТА ДА НЕ СМЕ ВИ БАЩИНИЯ, ЩЕ ИЗТОЧИТЕ НОИ, ПОСЛЕ НЯМА КВО ДА КРАДЕМЕ...
2
22
 
30
 
! Отговори
аха преди 4 години
Много ясно, че върви към край като китайците през 2 дни променят методологията си за диагностицирането му. След 2 дни може да кажат, че никой не е заразен при тях. Междувременно в Южна Корея вече има повече нови случаи дневно отколкото в Китай. В останалия свят също заразени се увеличават. Определено изглежда, че върви към своя край, много мъдър специалист. Тоя пулмонолог явно цитира гениалния Тръмп.
1
19
 
63
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Браво, едно здравосмислено изказване!!!