Съпругата на Божков остава зад решетките. Не била обикновена домакиня!

Елена Динева заяви, че я е гнус да коментира обвиненията срещу нея
Обновена: 27 фев 2020 16:06 | 27 фев 2020 16:03, Нели Христова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Съпругата на Васил Божков, Елена Динева, остава за постоянно в ареста. Това наложи Апелативния специализиран съд преди минути, съобщават от "24 часа".  Динева можеше да излезе на свобода с гаранция от 1,5 млн, лева гаранция, но шефът на апелативния спецсъд Георги Ушев реши, че в настоящия момент най-удачно е "задържане под стража". Тя можела да повлияе на свидетелите, както имало достатъчно доказателства за обоснованото предположение, че Динева е част от организираната престъпна група.

Още по темата

Днес свидетели срещу Божков разкриха, че Динева му повлияла при покупката на бившата Телефонна палата и е имала изключително влияние върху мъжа си. Показанията на свидетели бяха цитирани от прокурор Тихомир Стоев.

"Елена Динева не е обикновена домакиня, тя е партньор на Васил Божков не само в живота, но и в бизнеса", посочи прокурор Тихомир Стоев. Той поиска тя да бъде върната в ареста. Адвокатите й Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов пък настояха на клиентката им да не бъде определяна никаква мярка или алтернативно огромната гаранция да бъде намалена.

"От 28 януари тя е в условията на квази-домашен арест. В жилището й постоянно се извършват претърсвания и изземвания", посочи адвокат Трендафилов. Той добави, че по делото има информация за банкови сметки, но не и за тяхната наличност.

"Кой здрав разум би казал: "тя знае за такива тежки притеснения, като убийства и изнасилвания" и ако има такова влияние върху мъжа си няма да му повлияе", обясни адвокат Людмил Рангелов.

Самата Елена Динева също говори в своя зашита пред съда, като тя предупреди, че ще бъде изключително емоционална. "Моите интереси са изцяло в културата, имам приятели писатели, спортисти, не съм се занимавала никога с "Националната лотария". Тя посочи, че е завършила икономика, след това ВИАС, занимавала се е с реклама и маркетинг в началото на кариерата си, но никога не и с лотарийните игри.

"Днес разбрах, че съм обществено опасна, защото съм се ползвала с авторитет и доверие, но това може само да ме ласкае". Преди делото съпругата на Божков помоли да прочете някои от разпитите на свидетелите. Пред съдиите тя каза, че единият от тях е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на ул. "Московска", които даже не познавала. Разпитаният за пореден път тази сутрин Цветомир Найденов, който е основен свидетел по делото, Динева не била виждала от повече от 3 години. По повод на неговия разпит тя каза, че много мръсно и гнусно я е квалифицирал като човек. Със съпруга й били женени от много дълго време и влиянието можело да е и уважение. В семейството те нямали практиката да коментират бизнес ангажиментите на Васил Божков през деня. Динева се възмути от това, че в показанията си Цветомир Найденов едва ли не твърдял, че тя била организирала убийство. Това даже и няма да го коментирам, посочи Динева.

"Гнус ме е и да кажа твърдението, че едва ли не съм знаела за някакви изнасилвания". По повод на разпитите тя каза, че това, което видяла, излизало извън всякакви граници. Това били доноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нено Димов го държат в ареста, защото не е упражнявал контрол, а финансовия министър, който живее без наем и е пряко отговорен за контрола над хазарта ?
100
25
 
13
 
! Отговори
Възмутена преди 4 години
До Анонимен 101За какво да се срамуват прокурори и полицаи??? Защото изпълняват задълженията си??? Как определихте, че тази е невинна??? По стъпките, по погледа или по прическата??? Плачете, че няма прокуратура и българите били подложени на тормоз, убийства, измами и други престъпления и прокуратурата е миновна защото пази престъпниците, а когато прокуратурата си върши работата престъпници - искате прокурорите да се засрамят??? Вие трябва да се засрамите защото защитавате престъпници.
99
4
 
30
 
! Отговори
чудо преди 4 години
а любовницата в барселона гешев кога ще задържи тя има повече пари за гаранция
98
3
 
26
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Онази Борислава Йовчева ,дето някакъв премиер и подарил къща в Барселона ,не е ли арестувана?Ясно е че къщата е от Баце Боко ,ама охранява ли се ,че да не вземе да избяга?
97
2
 
4
 
! Отговори
новини преди 4 години
е значи до вчера го торирахте божков днес вече не какво ще проват вече лавките държавната лотария ???
96
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат ли срам тези "мъже" прокурори и съдии участващи в този отвратителен цирк? Те имат ли майки, съпруги, дъщери и знаят ли какво е достойнство на жена?
95
9
 
23
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Ей ,тоя Гешефтаро е гоУема сила , ей.Скача на жени ,на бабички , на дечурлига.И с тая капа ,направо стряска.Да се чудиш къде се е крила до сега тая чудна сила. Направо надскача Боку и Цвъко в най-страшните им години.Ама отзад едно кафяво милиционерско петно.Смърди ,смърди та не се трае.
94
7
 
37
 
! Отговори
срам преди 4 години
този гешев ни е докарал дотам да симпатизираме на божков , като да кажа отдавна съм против билечетата , но тойли е виновен , къде спа горанов , лобиските закони кой ги пропусна и тая жена за каво я задържат ? милиционерщини от симеоново пази боже
93
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като чета - чного борци срещу мафиятаама май са на издръжка на гербавата мафия защото за банкянския комунист и дема не обелвата това че са подляри и гнусари си личи като немогат да хванат божков погнали жена мупърво той голкова години е играл с тях и им е пълниб гушителогарията е на личен контрол на министъра на финансиите и той има за това помощен орган подчинен само на него- комисията по хазарта- не са видели че липсват половин милиард данъци е гонят дребните търговци за за 20 лева
92
4
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
той черепаков щото па не си е изплел кошницата и нема няколко тира с компромати срещу цялата пасмина, че сега те първа хакери ще търси.
91
4
 
19
 
! Отговори
еха преди 4 години
Много са смели нашите обвинители и стражари,особенно когато се касае до жените, дъщерите и майките на заподозрените.
90
6
 
29
 
! Отговори
Например , аз.. преди 4 години
Ако съм на мястото *** Божков, ще впрегна един ресурс от един милион ,за да платя на частни детективи и хакери ,за да изровят всичките кирливи ризи и сметки на Гешев, Цацата и разни други оргнизатори и свидетели-той си ги знае и ще им спретна едно международно разследване -за чудо и приказ.Това е първото. Има и второ и трето.
89
10
 
9
 
! Отговори
Човек от народа преди 4 години
Върнете си ни мафиота! Искаме си го! До сега и без правосъдие бяхме добре и на хляб и сол можем да живеем, ама без Божков и билетчетата от лотарията сме за никъде! ВРЪЩАЙТЕ ГО ВЕДНАГА!
88
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много стражарско.Каквото съм чел покниги ,история,много долно."Клаха ги,както турчин не ги е клал".В 21век ,дасе унижава жената.Има и нещо сходнос Иванчева.Значи ,Мисирко бърка и тук.
87
7
 
18
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
И до няколко дни ще се появи нов свидетел.Някоя съкилийчница ще разкаже какво е чула лично от Динева в килията.Това е коронния номер на блестящата Гешефтатура.Като няма доказателства ,започват да никнат "свидетели" като гъби.
86
10
 
29
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Елена Динева ми се струва интелигентна жена! Опитват се да я омаскарят! Типично БГ правосъдие по български! Я се загледайте в момата от Барселона майката на детето на Бойко Борисов и приятелките и, а? Нещо?!? Нещо?!?
85
16
 
13
 
! Отговори
Черепна трепанация преди 4 години
Таман в пaндeлaта ще ограмотява щерката на цар Киро. И тая голема дама се докарва, а си е една алчна крадла.
84
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така като гледам на нея ще и повдигнат обвиненния за изнасилване....
83
5
 
13
 
! Отговори
Щази преди 4 години
Мис бикини -испанска кога ?
82
4
 
27
 
! Отговори
наивен преди 4 години
Нещо за Цветелина Бориславова да сте чули?Някой съмнява ли се ,че най-богатата българка и приятелка на Тиквения е образцова?