Съпругата на Божков остава зад решетките. Не била обикновена домакиня!

Елена Динева заяви, че я е гнус да коментира обвиненията срещу нея
Обновена: 27 фев 2020 16:06 | 27 фев 2020 16:03, Нели Христова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Съпругата на Васил Божков, Елена Динева, остава за постоянно в ареста. Това наложи Апелативния специализиран съд преди минути, съобщават от "24 часа".  Динева можеше да излезе на свобода с гаранция от 1,5 млн, лева гаранция, но шефът на апелативния спецсъд Георги Ушев реши, че в настоящия момент най-удачно е "задържане под стража". Тя можела да повлияе на свидетелите, както имало достатъчно доказателства за обоснованото предположение, че Динева е част от организираната престъпна група.

Още по темата

Днес свидетели срещу Божков разкриха, че Динева му повлияла при покупката на бившата Телефонна палата и е имала изключително влияние върху мъжа си. Показанията на свидетели бяха цитирани от прокурор Тихомир Стоев.

"Елена Динева не е обикновена домакиня, тя е партньор на Васил Божков не само в живота, но и в бизнеса", посочи прокурор Тихомир Стоев. Той поиска тя да бъде върната в ареста. Адвокатите й Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов пък настояха на клиентката им да не бъде определяна никаква мярка или алтернативно огромната гаранция да бъде намалена.

"От 28 януари тя е в условията на квази-домашен арест. В жилището й постоянно се извършват претърсвания и изземвания", посочи адвокат Трендафилов. Той добави, че по делото има информация за банкови сметки, но не и за тяхната наличност.

"Кой здрав разум би казал: "тя знае за такива тежки притеснения, като убийства и изнасилвания" и ако има такова влияние върху мъжа си няма да му повлияе", обясни адвокат Людмил Рангелов.

Самата Елена Динева също говори в своя зашита пред съда, като тя предупреди, че ще бъде изключително емоционална. "Моите интереси са изцяло в културата, имам приятели писатели, спортисти, не съм се занимавала никога с "Националната лотария". Тя посочи, че е завършила икономика, след това ВИАС, занимавала се е с реклама и маркетинг в началото на кариерата си, но никога не и с лотарийните игри.

"Днес разбрах, че съм обществено опасна, защото съм се ползвала с авторитет и доверие, но това може само да ме ласкае". Преди делото съпругата на Божков помоли да прочете някои от разпитите на свидетелите. Пред съдиите тя каза, че единият от тях е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на ул. "Московска", които даже не познавала. Разпитаният за пореден път тази сутрин Цветомир Найденов, който е основен свидетел по делото, Динева не била виждала от повече от 3 години. По повод на неговия разпит тя каза, че много мръсно и гнусно я е квалифицирал като човек. Със съпруга й били женени от много дълго време и влиянието можело да е и уважение. В семейството те нямали практиката да коментират бизнес ангажиментите на Васил Божков през деня. Динева се възмути от това, че в показанията си Цветомир Найденов едва ли не твърдял, че тя била организирала убийство. Това даже и няма да го коментирам, посочи Динева.

"Гнус ме е и да кажа твърдението, че едва ли не съм знаела за някакви изнасилвания". По повод на разпитите тя каза, че това, което видяла, излизало извън всякакви граници. Това били доноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
14
 
! Отговори
Нинова кога ? преди 4 години
А другарката приватизаторка Нинова кога ?
80
13
 
14
 
! Отговори
гнуслив преди 4 години
Гнус ме е, че е избягвала с мъжа си да плащат данъци в особено големи размери и са ощетявали клетите български пенсионери.
79
3
 
10
 
! Отговори
факт преди 4 години
палки и ток ще има ли!?
78
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е спецзвеното на Темида, създадено за разследване и осъждана на набелязания за жертва човек. Арестуват го по скалъпени/недоказани обвинения, тикват го в мизерията на следствения арест и през седмица-две го викат за разследване. И така, докато нещастникът се пречупи. Следва съдебен процес в Специализирания наказателен съд, СНС, където му залепват 15-20г.затвор. При обжалване го поема АСНС, намаляват присъдата с 3-5 г. и оттам в затвора. Това спецзвено е дисципът на Темида. Излизаш жив труп.
77
5
 
17
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Сега ще искат женицата да пропее ,и тази песен ще е композирана от гешевите милиционери.Същите методи като от времето на Тато и Сталин.Целта е ясна-всеки в тази държава трябва да се страхува от гешефтатурата.Абсолютно всеки.От такива доноси никой не е защитен.
76
3
 
16
 
! Отговори
Джепето преди 4 години
А,Найденови кога?
75
6
 
24
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Такива са методите на Гешефтаро и бандата престъпници около него.А основните "свидетели" Цеките са не по-малко виновни от Божков.Ако въобще Божков е виновен за нещо.Защото истинските виновници са около Владко Горанов.Цели 6 години /а сигурно и повече/ ,тези измамници са си пълнили бездънните джобове.В нормална държава Владко щеше да е в килията.А той се шири в безплатен апартамент за 1.5 млн.
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте в Тубата:"Капитал и смърт" - един филм за арсен, смърт и пари (full movie)https://youtube/watch?v=94lrVb69GZo
73
6
 
19
 
! Отговори
Гоше преди 4 години
Като слушах прокурора си представих че дамата е нещо като като доктор Лектър и с фибата ще натръшка всичко що мърда. Ало прокурора, защо не сте сложилили намордник на тази общественоопасна жена?!
72
7
 
10
 
! Отговори
медик преди 4 години
не е ли време да се разболява? много се бави.
71
9
 
29
 
! Отговори
ЖАЛКО преди 4 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АРЕСТА НА ТЪЗИ ЖЕНА Е ДОЛНА ИСТОРИЯ.НИКЪДЕ В ЦИВИЛИЗОВАНО И КУЛТУРНО ОБЩЕСТВО НЕ СЕ ВЗИМАТ ЗА ЗАЛОЖНИЦИ ХОРА ОТ СЕМЕЙСТВОТО.ДО ТУК НЕ РАЗБРАХ И НЕ ВИДЯХ ФОРМУЛИРАНИ РЕАЛНИ ОБВИНЕНИЯ ОСВЕН ЧЕ ЮРИДИЧЕСКИ МУ Е ЗАКОННА ЖЕНА.ЧЕТОХ ЧЕ ИМАЛ МНОГО ЛЮБОВНИЦИ-ЗАЩО НЕ СА АРЕСТУВАНИ И СЪДЕНИ .ИЗОБЩО ВМЕСТО ТЪЗИ ЖЕНА В СЪДА ТРЯБВА ДА ИМА МНОГО "ДЪРЖАВНИ ДЕЯТЕЛИ" КОИТО ЧРЕЗ ДЕЙСТВИЕ И БЕЗДЕЙСТВИЕ СА ПОДПОМАГАЛИ "ЧЕРЕПА"-ОТ ПРЕЗИДЕНТ,МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ДО ДАНЪЧНИ СЛУЖИТЕЛИОБЕСЕТЕ ЧЕРЕПА
70
6
 
14
 
! Отговори
ша дигнат шум преди 4 години
ша размиришат медиите, па шъ забрайът, както забрайха за източването на КТБ. Той мутрата Бойко Борисов затова е поставен от началниците му в БСП/БКП да затулва всички отверстия от където са изтовани парите на държавата - комуниститу като я почнаха от 1975 г. та досега не са се спряли, точат народната пара, точат и трупат външни заеми за идните поколения българи, а матряла дреме и мрънка, но нищо не прави.... негоден матрял, както се изрази мутрата от ДС/ГРУ Бойко Борисов, кучкарят на Путински.
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът не забогатява, но и на другите не дава!
68
8
 
15
 
! Отговори
Стефания преди 4 години
До ИвановПо какво съдите? Знаете ли биографията на "читавата" жена??? Ами потърсете инфо. Прави впечатление, че в България след всеки арест има защитници на арестуваните, без значение дали са убийци, крадци, измамници...с аргументи от рода на: изглежда читава жена, това е тормоз, ами ако утре арестуват и тебе.
67
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй ще е таз дупка, моята родина, докато българите не искат на тях да им е добре, а им е кеф другите като са зле.И се радват как Гешев подгонил Божков и му подсказват кой друг да подгони.Баси утрепаните 80%!
66
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаранция 1.5 милиона.Една жена за пример.Спестявала пари за закуски.лишавала се от какво ли не.
65
2
 
10
 
! Отговори
R преди 4 години
До АнонименНе е трябвало изобщо да започват работа в лафка..... То колко завода затвориха , та лафка било проблем
64
12
 
26
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Изглежда стойностна жена. Каквито рядко има в тази държава.
63
3
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
иначе:-Дамата има наистина силно,спокойно и интелигентно излъчване..И не е случайно:-Все пак е завършила ВИАС!!..А ние,неговите /на ВИАС/ възпитаници, знаем НИВОТО.....както и да е..Колегата долу написа:-"Нема пранги за Динева,като при Иванчева"....Е,уважаеми,зад Иванчева стояха неколкостотин недоволни граждани,а зад тази дама стоят неколко МИЛИАРДА!..Така че "полирания Боздуган",както се изрази един колега тук,първо требе да му прибаят против уплах а после,ако има смелост,да тура прангите.
62
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подло и подчертаващо безсилието на гламавия прокурор да измисля ОПГ-та и арестува жени!, но тази клика това може.