Съпругата на Божков остава зад решетките. Не била обикновена домакиня!

Елена Динева заяви, че я е гнус да коментира обвиненията срещу нея
Обновена: 27 фев 2020 16:06 | 27 фев 2020 16:03, Нели Христова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Съпругата на Васил Божков, Елена Динева, остава за постоянно в ареста. Това наложи Апелативния специализиран съд преди минути, съобщават от "24 часа".  Динева можеше да излезе на свобода с гаранция от 1,5 млн, лева гаранция, но шефът на апелативния спецсъд Георги Ушев реши, че в настоящия момент най-удачно е "задържане под стража". Тя можела да повлияе на свидетелите, както имало достатъчно доказателства за обоснованото предположение, че Динева е част от организираната престъпна група.

Още по темата

Днес свидетели срещу Божков разкриха, че Динева му повлияла при покупката на бившата Телефонна палата и е имала изключително влияние върху мъжа си. Показанията на свидетели бяха цитирани от прокурор Тихомир Стоев.

"Елена Динева не е обикновена домакиня, тя е партньор на Васил Божков не само в живота, но и в бизнеса", посочи прокурор Тихомир Стоев. Той поиска тя да бъде върната в ареста. Адвокатите й Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов пък настояха на клиентката им да не бъде определяна никаква мярка или алтернативно огромната гаранция да бъде намалена.

"От 28 януари тя е в условията на квази-домашен арест. В жилището й постоянно се извършват претърсвания и изземвания", посочи адвокат Трендафилов. Той добави, че по делото има информация за банкови сметки, но не и за тяхната наличност.

"Кой здрав разум би казал: "тя знае за такива тежки притеснения, като убийства и изнасилвания" и ако има такова влияние върху мъжа си няма да му повлияе", обясни адвокат Людмил Рангелов.

Самата Елена Динева също говори в своя зашита пред съда, като тя предупреди, че ще бъде изключително емоционална. "Моите интереси са изцяло в културата, имам приятели писатели, спортисти, не съм се занимавала никога с "Националната лотария". Тя посочи, че е завършила икономика, след това ВИАС, занимавала се е с реклама и маркетинг в началото на кариерата си, но никога не и с лотарийните игри.

"Днес разбрах, че съм обществено опасна, защото съм се ползвала с авторитет и доверие, но това може само да ме ласкае". Преди делото съпругата на Божков помоли да прочете някои от разпитите на свидетелите. Пред съдиите тя каза, че единият от тях е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на ул. "Московска", които даже не познавала. Разпитаният за пореден път тази сутрин Цветомир Найденов, който е основен свидетел по делото, Динева не била виждала от повече от 3 години. По повод на неговия разпит тя каза, че много мръсно и гнусно я е квалифицирал като човек. Със съпруга й били женени от много дълго време и влиянието можело да е и уважение. В семейството те нямали практиката да коментират бизнес ангажиментите на Васил Божков през деня. Динева се възмути от това, че в показанията си Цветомир Найденов едва ли не твърдял, че тя била организирала убийство. Това даже и няма да го коментирам, посочи Динева.

"Гнус ме е и да кажа твърдението, че едва ли не съм знаела за някакви изнасилвания". По повод на разпитите тя каза, че това, което видяла, излизало извън всякакви граници. Това били доноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Артисти..пуснаха го да избяга и то с самолет ,и децата знаят че без разрешение няма излитане и на другия ден го търсят за арест..а жената да плаща кво се чуди
60
1
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
а щерка ти, като и гепи помпео именийцето за 300 мелеона в онази дупка лос анжелис и остане на улицата, ще се чуди чии мръвчок да налапа да храни малките порковци.
59
2
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
порко, след неколко месеца ше подкарат твоите парантйници, от дръжките с микрофончета с мезонетчета в затворени комплекси, през виличките в давос и барцилона, през авиоотряда буби ли е муби ли е там, че чак до постклимактериумните лелки дето се подмокрят пред твои снимки по селските организации на ГЕРБ. че ти се смеем, а малките кьопленца че лигавят мръвчока като онова петно унучето на живков.
58
5
 
33
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Ето това е жена! Черепа ми се издигна в очите
57
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе любовницата на черепа мнпгп прилича на млада версия на тази госпожа. Има си тип явно
56
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Притискат го да се върне просто, и то през жена му. Геройска постъпка. Отново ще повторя как за обикновенния българин не е проблем античната колекция на Черепа, нито майбаха му, нито офиса му на Московска. Гешката да бори битовата престъпност по селата като иска да е герой - там има издевателства колкото искаш. Ама е по-удобнп да ковне един милионер, отколкото 500 000 крадци на буркани, нали?
55
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малиий, като арстуват Шиши, ше погнат ли и Цветелина Янева, че е вземала пари от концерти...
54
7
 
12
 
! Отговори
баси прокурорите преди 4 години
Работят с "предположения"!Щото не знае Божков да прати една "мокра" бригада,и цяла България ще се размирише на войнишки ***!
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лафка затвори. Хора останаха без работа.
52
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков нали плащаше малко данъци?Е ся и тез данъци не плаща!
51
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен винаги ме е удивлявало отношението на държавните служители към частния бизнес в България.Затова свестни инвеститори валяло.
50
7
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Прилича ли ви на Иванчева?
49
8
 
24
 
! Отговори
х преди 4 години
Оставете женицата бе...
48
5
 
39
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"...както имало достатъчно доказателства за обоснованото предположение, че Динева е част от организираната престъпна група.".....?!?!?!?!?!?!Може ли да има "доказателства" ЗА..ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ?!?!..Такава УНИКАЛНА ДИВОТИЯ може да излезне САМО от устата на същество,което нито знае на кой свят се намира,нито отдава някакво значение на думите си!Или имаш ДОКАЗАТЕЛСТВА за тезата си,или имаш САМО ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ!!!!..Дамата я е гнус да коментира това,а мен ме е гнус дори да го прочета..
47
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сичко се опира само на топачи доноси и клевети едно доказателство нямат.
46
5
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Много измъчена изглежда. С тези белите коси не ми прилича на човек дал 1.5 млн. лева за гаранция.
45
8
 
30
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Ами то вече всички жени не са обикновени домакини. Ще бъдат арестувани ли, какво? А танкове и спец частите ще бъдат ли пращани?
44
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета статията оставам спечатление, че ако някоя жена не е обикновена домакиня това е основание за арест, а реално не е така, арестувана е за участие в организацията с престъпна цел.
43
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на нея не смеят,като на иванчева да сложат пранги на ръцете и краката.От погледа и личи,че е човек със силен характер и добър интелект,допреди 5-6 години е била и красавица,досега не съм я виждал в публичния ефир,като излъчване прилича на банкерка,нищо чудно да се е грижела за финансовите потоци
42
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бих си впил устните в нейната и бих стоял там един месец! Жестока е!Мяза малко на Крокодила Дънди