Съпругата на Божков остава зад решетките. Не била обикновена домакиня!

Елена Динева заяви, че я е гнус да коментира обвиненията срещу нея
Обновена: 27 фев 2020 16:06 | 27 фев 2020 16:03, Нели Христова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Съпругата на Васил Божков, Елена Динева, остава за постоянно в ареста. Това наложи Апелативния специализиран съд преди минути, съобщават от "24 часа".  Динева можеше да излезе на свобода с гаранция от 1,5 млн, лева гаранция, но шефът на апелативния спецсъд Георги Ушев реши, че в настоящия момент най-удачно е "задържане под стража". Тя можела да повлияе на свидетелите, както имало достатъчно доказателства за обоснованото предположение, че Динева е част от организираната престъпна група.

Още по темата

Днес свидетели срещу Божков разкриха, че Динева му повлияла при покупката на бившата Телефонна палата и е имала изключително влияние върху мъжа си. Показанията на свидетели бяха цитирани от прокурор Тихомир Стоев.

"Елена Динева не е обикновена домакиня, тя е партньор на Васил Божков не само в живота, но и в бизнеса", посочи прокурор Тихомир Стоев. Той поиска тя да бъде върната в ареста. Адвокатите й Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов пък настояха на клиентката им да не бъде определяна никаква мярка или алтернативно огромната гаранция да бъде намалена.

"От 28 януари тя е в условията на квази-домашен арест. В жилището й постоянно се извършват претърсвания и изземвания", посочи адвокат Трендафилов. Той добави, че по делото има информация за банкови сметки, но не и за тяхната наличност.

"Кой здрав разум би казал: "тя знае за такива тежки притеснения, като убийства и изнасилвания" и ако има такова влияние върху мъжа си няма да му повлияе", обясни адвокат Людмил Рангелов.

Самата Елена Динева също говори в своя зашита пред съда, като тя предупреди, че ще бъде изключително емоционална. "Моите интереси са изцяло в културата, имам приятели писатели, спортисти, не съм се занимавала никога с "Националната лотария". Тя посочи, че е завършила икономика, след това ВИАС, занимавала се е с реклама и маркетинг в началото на кариерата си, но никога не и с лотарийните игри.

"Днес разбрах, че съм обществено опасна, защото съм се ползвала с авторитет и доверие, но това може само да ме ласкае". Преди делото съпругата на Божков помоли да прочете някои от разпитите на свидетелите. Пред съдиите тя каза, че единият от тях е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на ул. "Московска", които даже не познавала. Разпитаният за пореден път тази сутрин Цветомир Найденов, който е основен свидетел по делото, Динева не била виждала от повече от 3 години. По повод на неговия разпит тя каза, че много мръсно и гнусно я е квалифицирал като човек. Със съпруга й били женени от много дълго време и влиянието можело да е и уважение. В семейството те нямали практиката да коментират бизнес ангажиментите на Васил Божков през деня. Динева се възмути от това, че в показанията си Цветомир Найденов едва ли не твърдял, че тя била организирала убийство. Това даже и няма да го коментирам, посочи Динева.

"Гнус ме е и да кажа твърдението, че едва ли не съм знаела за някакви изнасилвания". По повод на разпитите тя каза, че това, което видяла, излизало извън всякакви граници. Това били доноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бих си впил устните в нейната и бих стоял там един месец! Жестока е!
40
10
 
51
 
! Отговори
Реално преди 4 години
Пълен смях.... Значи кво излиза може да решиш и да наговориш 1 тон глупости на в прокуратурата и после другия да доказва , че няма сестра ?! Тея показания на цеката са меко казано фантазьорски....Пълен смях и цирк...А и другото нещо....Значи не признават адвокатите на Божков за легитимни негови защитници, които са упълномощени и му назначили някакви служебни от кол и въже....СМЯХ И ТРАГЕДИЯ!
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 40Ами не е. Демокрацията е за хора, които са минали през истинско въраждане (ренесанс), имат друга мисловна настройка. Ние сме си комуно-азиатци. Някой трябва да ни тъпче. Сами за нищо не ставаме, освен да гледаме сеир, да злобеем, и ако ни падне да крадем. Поетът го е казал: Не народ, а ***!
38
12
 
56
 
! Отговори
до 36 преди 4 години
Наистина прекаляват вече! И то най-вече с жените, може ли така варварски да се отнасяш с жена?! Като почнем с Иванчева, държаха момичето часове без да е виновна, ами директорката на басейновата, че белезници че тежковъоръжени полицаи, чудо! За съжаление са, не могат да хванат мъжете и тръгнали мускули да показват на жените! Точно като мафиоти! Едва ли не взимат заложници!
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35щото 30 години демокрация ни оправиха нали !явно демокрацията не е за българина .....!
36
4
 
12
 
! Отговори
Мераклия преди 4 години
Има веждите на Никол Кидман!
35
7
 
36
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Вземането на заложници е стара практика.
34
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно може да се признае на Божков, че има вкус! Готина мацка със стил, характер и хладнокръвие!
33
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се ли прекалява вече?
32
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да е, този прокурор е съвсем изтрещял, или изобщо не е учил, не, не е чувал за право. Недопустимо е да рзделяш хората на престъпници и "обикновени хора, без влязла присъда. Ако беше някакъв политик - да. Ама това е главен прокурор. Малко по-малко се приближаваме отново към тоталтарана държава. Причината е, че хората съзнателно или подсъзнателно това си искат. Някой да ги дои, да ги милва и наказва. Демокрацията е за съвсем други хора, а българите не са сред тях.
31
26
 
22
 
! Отговори
да бе да преди 4 години
Ни лук яла, ни лук мирисала. Само яко се облажила от сладкия живот на съпруга на гангстер.
30
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е яка, искам да ми направи един златен дъжд!!
29
2
 
2
 
! Отговори
Бай Ваню преди 4 години
До 1214С какво?
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оххх ако набара свинаря от панаира сега ще гласувам за него за президент
27
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая преди 25 години може и да е била яка цепеница.
26
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май скоро ще разберев дали каскета е противокрушумен. Стана време вече..
25
9
 
30
 
! Отговори
Болярин преди 4 години
Е сега, срещу черепа са само обвинения, но не са доказани на ниво съд. То всеки може да говори каквото си иска...не казвам че е света вода, но ми се струва и че този Найденов може да е опасен. За тази жена, вземат първо парите за гаранция, после я задържат - няма никаква последователност. То ако е искала, да е избягала. Божков ще ги финтира тези будали
24
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата тази кула от карти на обвинението се крепи на показанията на Цеките. Иванчева 2. Колко обещетения ще плащаме заради каскета на Пеевски
23
14
 
5
 
! Отговори
Черепа преди 4 години
Ленче, след седмица излизаш. С каската...пардон с г-н Гешев сме "гъсти", нали знаеш?!
22
8
 
31
 
! Отговори
така де преди 4 години
Прокуратурата по стар (мутренски) навик си взима заложници. Както направиха с 21-годишният син на Арабаджиеви, докато бяха в чужбина.