Съпругата на Божков остава зад решетките. Не била обикновена домакиня!

Елена Динева заяви, че я е гнус да коментира обвиненията срещу нея
Обновена: 27 фев 2020 16:06 | 27 фев 2020 16:03, Нели Христова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Съпругата на Васил Божков, Елена Динева, остава за постоянно в ареста. Това наложи Апелативния специализиран съд преди минути, съобщават от "24 часа".  Динева можеше да излезе на свобода с гаранция от 1,5 млн, лева гаранция, но шефът на апелативния спецсъд Георги Ушев реши, че в настоящия момент най-удачно е "задържане под стража". Тя можела да повлияе на свидетелите, както имало достатъчно доказателства за обоснованото предположение, че Динева е част от организираната престъпна група.

Още по темата

Днес свидетели срещу Божков разкриха, че Динева му повлияла при покупката на бившата Телефонна палата и е имала изключително влияние върху мъжа си. Показанията на свидетели бяха цитирани от прокурор Тихомир Стоев.

"Елена Динева не е обикновена домакиня, тя е партньор на Васил Божков не само в живота, но и в бизнеса", посочи прокурор Тихомир Стоев. Той поиска тя да бъде върната в ареста. Адвокатите й Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов пък настояха на клиентката им да не бъде определяна никаква мярка или алтернативно огромната гаранция да бъде намалена.

"От 28 януари тя е в условията на квази-домашен арест. В жилището й постоянно се извършват претърсвания и изземвания", посочи адвокат Трендафилов. Той добави, че по делото има информация за банкови сметки, но не и за тяхната наличност.

"Кой здрав разум би казал: "тя знае за такива тежки притеснения, като убийства и изнасилвания" и ако има такова влияние върху мъжа си няма да му повлияе", обясни адвокат Людмил Рангелов.

Самата Елена Динева също говори в своя зашита пред съда, като тя предупреди, че ще бъде изключително емоционална. "Моите интереси са изцяло в културата, имам приятели писатели, спортисти, не съм се занимавала никога с "Националната лотария". Тя посочи, че е завършила икономика, след това ВИАС, занимавала се е с реклама и маркетинг в началото на кариерата си, но никога не и с лотарийните игри.

"Днес разбрах, че съм обществено опасна, защото съм се ползвала с авторитет и доверие, но това може само да ме ласкае". Преди делото съпругата на Божков помоли да прочете някои от разпитите на свидетелите. Пред съдиите тя каза, че единият от тях е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на ул. "Московска", които даже не познавала. Разпитаният за пореден път тази сутрин Цветомир Найденов, който е основен свидетел по делото, Динева не била виждала от повече от 3 години. По повод на неговия разпит тя каза, че много мръсно и гнусно я е квалифицирал като човек. Със съпруга й били женени от много дълго време и влиянието можело да е и уважение. В семейството те нямали практиката да коментират бизнес ангажиментите на Васил Божков през деня. Динева се възмути от това, че в показанията си Цветомир Найденов едва ли не твърдял, че тя била организирала убийство. Това даже и няма да го коментирам, посочи Динева.

"Гнус ме е и да кажа твърдението, че едва ли не съм знаела за някакви изнасилвания". По повод на разпитите тя каза, че това, което видяла, излизало извън всякакви граници. Това били доноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
4
 
! Отговори
ако ДНК несъвпадне преди 4 години
че то Божков от гидини не живее с тази жена. по-скоро арестуването прилича на изнудване на самия Васил, макар че той живее със съвсем други жени/а.второ около вестивала наБарцелонската милициа и прокуратура арестът наБожкова е отвличане на общественното внимание от скандала за ББорисков че е разследван за пране на пари. покупката на вила, и скъпотии които се водят на красотката с 6 годишната й дъщеря,от която цела сурии разузнавачи дебнат за матерял с нейно днк и да го сверят с това на Бобко
120
0
 
7
 
! Отговори
Koe преди 4 години
Арабаджиев, с крадените пари на нашите баби и дядовци, трябваше отдавна да е в затвора. Божков също. Баневите също. Това са само ярките примери, има доста по-тъмни елементи. Мамито им!
119
3
 
4
 
! Отговори
БатБулгар преди 4 години
Божков, както и всички касички на БСП трябва да влязат в затвора. Целите им родове занулени. Цялото им имущество конфискувано и ако не искат да работя за България, да бъдат пратени на остров Лесбус.
118
1
 
6
 
! Отговори
емо преди 4 години
Да се готви и фризьорката му и учителката в детската градина на внук му!***- не могат да вкарат Божков, дай жена му да приберат!
117
0
 
0
 
! Отговори
edna преди 4 години
До Стефания - w internet njama nisto sa jenata, ako imate nesto -spodelete.
116
5
 
5
 
! Отговори
Възмутена преди 4 години
До До 105А, кой доказа , че динева не е виновна? Дали е виновна, или не, може да реши само съда, същото важи и за определяне мярката за неотклонение.... Защитниците на динева съд ли са? Имат ли право да оневинят, или да съдят? Защо всички обвиняеми, по Закон, може да бъдат в арест, а жената на божков да не може? Къде остава равенството пред Закона.....Или олигарсите, техните жени, деца, роднини и приятели са "свещени крави" и са над Закона??? Не съм другарка, не съм била и няма да бъда.
115
0
 
0
 
! Отговори
edna преди 4 години
До Анонименsestrata na bojkov ne se kasva elena.
114
0
 
5
 
! Отговори
edna baba преди 4 години
mnogo to4no! umna! stilna! znae kakvo da kaje! zagada4na!
113
1
 
7
 
! Отговори
До 105 преди 4 години
Другарко "възмутена", кой доказа, че госпожа Динева е виновна?
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата е следната,много шум и приказки,играе се някаква игра с години,защото се проточват дела свидетели доказателства и така годините минават и тези,които са виновни остават на сухо,а народа загрижен за собственото си оцеляване или замрял вече хич не обръща внимание на случилото се.Всичко е хвърляне на прах в очите на хората. В затвора се вкарват не малко невинни хора до доказване на противното и всички за сметка за народа.
111
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Доста обвинения се тиражират,а само кой какво казал достатъчно ме като доказателство и кога ще се покажат въпросните за да имат вече тежест и основа тези обвинения? И защо не се търси отговорност и няма обвинения за държавни служители и институции, които явно са замесени,след като става въпрос за големи суми неплатени данъци? Ако не сте си платили 100лв на държавата ще ви остави ли без да си търси парите?
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква излезе: изпуснаха Божков и тикнаха в ареста жена му.... Очевидно някои прокурори и съдии се изявяват като потомци на Вишински. Завръщат се в БГ 50-60-те години, а сме 2020.
109
3
 
17
 
! Отговори
ЧеКа преди 4 години
До АнонименТова спецзвено го създадоха преди години и в него привлякоха такива прокурори, че пред тях тези на Вишински ряпа да ядат. Не обвинения, а доноси на екземпляри като Цеки. Съпругата на Черепа, завършила УАСГ участвала в изнасилвания и била свидетел на смъртта на бизнасмен?! И всичко това спецпрокурор го скалъпва като обвинение и жената я задържаха в ареста.. Т.е. изпуснаха мъжа и цялата си злоба и отмъстителност изляха на жената.Такива спецпрокурори и спецсъдии не ни трябват..
108
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не успях да разбера защо преследват Божков,може и да имат причина,но и разбрах,че е събирал и пазил ценни български колекции,което си е геройство.Искал е дори да построи музей и всеки да може да види ценностите,но не са му разрешили.Защо?За презастрояване има пари,за музей няма разрешение.
107
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България учени, умни, силни и красиви не виреят!Българите ги пращат при Тангра, който не избяга.Остават едни 80%.
106
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красива жена, излъчва класа и интелект. Младите мутреси могат пасти да ядат...
105
11
 
10
 
! Отговори
ОПАСНО ЛИ Е УЧЕНЕТО преди 4 години
"Съпругата на Божков остава зад решетките. Не била обикновена домакиня!"ПОСТОЯННО СИ МИСЛЯ ЧЕ ОТ УЧЕНЕ ФАЙДА НЯМАЕТО ПОТВЪРЖДЕНИЕ:ЕСТЕСТВЕНО С НЕЙНОТО ОБРАЗОВАТЕЛНО НИВО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НА СВОБОДА.ЗА ТОВА ЩЕ Е В ЗАТВОРАВИЖ АКО БЕШЕ УЧИЛА САМО ДО 4-тиКЛАС КАКТО ГЛАСИ ЗАГЛАВИЕТО ЩЕШЕ ДА СИ Е В КЪЩИ А НЕ "ЗАД РЕШЕТКИТЕПРАВИ СА РОМИТЕ-УЧИШ ДО 4 -ти КЛАС И НА 10 ГОДИИ СИ "МАЛКА БУЛКА"КАКВИ СА ТЕЗИ УНИВЕРСИТЕТИ-СЛЕД КАТО СИ ТОЛКОВА УЧЕНА СИ ЗАСЛУЖАВАШ ДРАНГОЛНИКАПРАВ ЛИ СЪМ ?
104
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербери,спрете да тормозите народа!Божков,Овчаров,Ковачки,Радев, нищо лошо не са направили на народа,прекалявате!След като си изкарате мандата,може да не сте в управлението вече,защото за вас не съществуват правата на останалите българи,а само правата на герберите!
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Goranov koga ychte go raskedvat sa apartsmdnti uj na kuma ala bala
102
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Neka da kaje elena kolko sa bluski s zekite kuponi v garza franzia bg maha bojkova jenata na bojkov snae mnogo parva drujka s sestrata ba bojkov ekena i vasil ne baha na svadbata na iva sofiabska i sina na zerepini