Ердоган: В ЕС да зачитат конвенцията за правата на човека

Турският президент припомни, че Сирия е приемала гръцки бежанци
4 мар 2020 14:17, Елка Василева
102
Ердоган: В ЕС да зачитат конвенцията за правата на човека
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент прикани всички държави от ЕС начело с Гърция да се придържат към Конвенцията за правата на човека и да се отнасят с уважение към мигрантите, предаде Анадолската агенция.

Това изказване Реджеп Ердоган направи по повод на събитията на турско-гръцката граница, където гръцките сили използват сълзотворен газ и други средства, за да отблъснат масови опити на мигранти да влязат в страната.

Още по темата

Ердоган напомни, че Сирия е приела гръцки бежанци, след като страната им е била окупирана от нацистка Германия през Втората световна война, и показа снимка от вестник, свидетелстваща за приема, който гърците са получили.

"Може едно от децата на тази снимка, едно от гръцките момичета и момчета, на които се раздават храна и облекло, да е дядо или баба на Мицотакис", посочи той, визирайки гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

"Гърците не бива да забравят, че някой ден те също може да изпаднат в нужда от такъв вид съчувствие", каза турският лидер.

В изказването си пред парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Ердоган заяви още, че досега Турция е похарчила 40 милиарда долара за нуждите на сирийските бежанци и ако се налага, ще изхарчи още толкова.

"Ако европейските страни искат да разрешат този проблем, то те трябва да подкрепят нашите решения за Сирия", добави Ердоган, цитиран от ТАСС.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
половината гръцки острови, а до турските курорти за "бежанците" достъпа е отрязан- защо ли?!
87
4
 
5
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
Тоя да говори за права на човека!!! Те, че турците са си големи лицемери е ясно, ама това вече гони върха! Вчера гледах едни клипове, в които редовни турски военнослужещи обезглавяват ПЛЕНЕНИ кюрдски бунтовници! В цялата провинция Идлиб, където се водят бойните действия, преди войната са живели около 1млн.д. Сега със сигурност не са и наполовина. Откъде ще се вземат толкова сирийски бежанци- не е ясно! Султана лъже ли, та лъже. С тези "бежанци" една от целите му беше да съсипе туризма на...
86
4
 
4
 
! Отговори
*@* преди 4 години
......трето поколение турчин отива на доктор в германияЖали се , не може да спи..апетит няма..Доктора го прегледал...физиологически всичко му е наред!!!Комшуто пита..дай церДоктора му вика..всяка сутрин...се мажи с ....л@-на..Изпълнява....комшуто...След месец отива щастлив..да благодари..Докторе...от какво бях болен???--- от....носталгия , казал немеца..
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пфу! Су 35, имаше и два 57 принадлежат на руската военна база. Асад покани руснаците, като военни съветници и им разреши да изградят военна база. През 2018, тройката Русия, Турция и Иран си разпарчетосаха Сирия с мълчаливото съгласие на Асад. Всичко по мед и масло, докато сирийската армия съставена главно от иранци не реши да вземе Идлиб. Ердоган смяташе, че това е негова зона, пострадаха и турски военни наблюдатели и скандала стана. Накрая ще се договорят.
84
7
 
13
 
! Отговори
1212 преди 4 години
До Анонимен 77. Турция се изпокара с всички, и ще бере ядове. Асад, добър или лош е президент на независима държава и има право да защитава страната си. Каква работа има Турция в Сирия, нали уж борбата беше против кюрдите, е, те се изтеглиха. Сега Турция защо се бие срещу армията на независима държава без никой да и е давал право на това.
83
6
 
12
 
! Отговори
1212 преди 4 години
Това е тотална перверзия. Точно тоя да говори за спазване на човешки права. Това идва вече твърде много.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има военна база, както има и в Сърбия. Официално въведени войски няма. Трудно е да се въведат, защото Сирия е във състояние на война с Израел.Джорко в Сирия има Су-35, а Сирия никога не е закупувала такива. Пилотите на въпросните в изтребителите ли спят?Айде изсмучи си още веднъж пръстите!
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Turtite zastitavat tsoveskite prava!!!napravo anekdot za goliam smiax.te sa zakolili vsitskiti okolo tiax
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има военна база, както има и в Сърбия. Официално въведени войски няма. Трудно е да се въведат, защото Сирия е във състояние на война с Израел.
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган: В ЕС да зачитат конвенцията за правата на човека--------------Тиранът се бори за "правата на човека"???????-)))))))))))))Майтапчиятоз Ердоган, ве!-)))))))))
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сирия официално няма руски войски. Има оръжие и обучаващ персонал. Има и много руснаци с договори за земемери, озеленители и интериорни дизайнери.Стреля ли се по военно-въздушна база. Сега ако ми кажеш, че и руски самолети няма в Сирия, печелиш приза "Дълъг нос".
77
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От студената война насам Запада въоръжава Турция до зъби срещу руското и персийското влияние и това е много мъдра политика. Ердоган получи шамар от Путин и (надявам се) разбра, че трябва да бъде с НАТО, а не с Русия.
76
10
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
ЕС предадоха ТурцияАБСОЛЮТНО точно!
75
5
 
9
 
! Отговори
334 преди 4 години
Крайно време е ЕС да затвори устата и претенциите на диктатора Ердоган. Той използва като слабост демократичността на западните цивилизации. И си отмъщава на Гърция, която не му клекна като нашия клоун и не му върна политическите затворници, които щяха да бъдат съдени и осъдени от фесаджията.
74
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително важно е Турция да остане силна и стабилна за да служи като щит срещу агресията срещу Европа и Балканите от страна на Русия, Асад и Иран. Тук пишат много гърци, а те са заслепени от омраза към Турция и не мислят трезво. С турците проблеми нямаме, имаме с Русия.
73
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сирийския народ не е канил Русия и ислямистите от Иран, диктатора Асад ги покани, а и те самите се самопоканиха. Турция нямаше как да стои безучастно и да гледа как Русия иска да й подпали чергата с кюрдите и да използва това като инструмент срещу Турция и НАТО. Турция не може да приема повече бежанци. Турция има икономика, но не е най-богатата държава на света да изхранва беженци с население колкото една България. ЕС не ги подкрепи нищо за бежанците, нито по въпроса с Русия. ЕС предадоха Турция
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 74 В Сирия официално няма руски войски. Има оръжие и обучаващ персонал. Има и много руснаци с договори за земемери, озеленители и интериорни дизайнери.
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мигрантите са благодат божия. Те почти всичките са млади и здрави момчета, идеални за военна служба. Чудесни са за създаване на мощни прокси-армии. Ние можем да ги въоръжим прекрасно и почти без пари, а ако нещо не достигне, може да се достави като скраб от Китай, който се отказа от Калашников. Тогава може да искаме милиарди от Ердо, Путин и аятолясите за да ги държим изкъсо.
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Войната почна!!!Днес турските сили са обстрелвали сграда в която имало руски войници. Предупредили са руската страна, но войниците не са могли да се изтеглят. Не се споменава за жертви!
69
6
 
8
 
! Отговори
аха преди 4 години
турция и международно право са малко несъвместими неща. Защо била Турция в Сирия според Ердоган: защото така пожелал сирийския народ. Да, ама сирийския народ е поканил там само Русия и Иран, черно на бяло по договори.Защо Турция напада сирийската армия. Защото това е предвидена от ООН самозащита, след като сирийската армия ликвидира 35 турски войника. Е, малко изпуска, че Турция е нахлула в сирийска територия и войниците им са убити там, при опит да бъдат изгонени. Но излиза, че са нападнати.