Майката на отнетото бебе в Германия: Ще мине време, докато се успокои

Раздялата се отразила на всички роднини
Обновена: 5 мар 2020 19:38 | 5 мар 2020 18:45, Нели Христова
15

След месеци на раздяла малката Катерина, която бе отнета от родителите си в Германия, отново е у дома. Как раздялата се е отразила на семейството й разказва нейната майка Мирена Славова пред Bulgaria ON AIR.

"Все още е наплашена от момента, в който я взеха, тя беше кърмаче. Не понася, когато не съм в стаята, иска да спи постоянно в прегръдките ми. Ще мине време, докато се успокои. Няма да има проверки, няма да има дело срещу нас. Съжалявам, че не ни провериха, преди да отнемат детето. Тази раздяла се отрази на всичките ни роднини, на нас, на детето и това са непоправими неща", каза Mирена Славова.

Районният съд във Винзен излезе с решение, че и детето, и майката могат да се върнат незабавно в семейното жилище. Съдът прецени, че няма доказателства, които да потвърждават насилие над момиченцето.

9-месечната Катерина беше прибрана от социалните служби в Германия заради подозрение, че е малтретирана. Родителите твърдяха, че са набедени, а травмите по детето са от катастрофа. Случаят стана известен в цяла България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 4 години
към другите неща за съда да прибавят че болницата не им е осигурила преводач, как точно смята болницата да окаже помощ без да разбира пациента?
13
0
 
2
 
! Отговори
true преди 4 години
всяка болница има зачислени преводачи което става по телефона на момента, това се прави защото след това осъждат болницата за милиони че е била неадекватна и нещо са се "пообъркали", това е закон, няма как заради език да не можеш да окажеш помощ или да си измисляш. В мултикулти никой не е длъжен да знае езика на другия,(нали искате ЕС защо не учите 27 езика че свободно да си ходите насам натам, на ви сега ЕС)така че на семейството не им е работа да учат унгарски или немски затова болниците са длъжни да имат преводачи. Съд до дупка това е единственото което са длъжни да направят.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прод 11. Ние отидохме в болниците. Детето ни беше със счупени и двете ръце след падане по време на игра, обяснихме какво е станало и не се стигна до такива драми, социални и т.н. Проблема е комуникацията, никой не си е превишил правата. Така че, не плюйте системата, а родителите които са много симпатични според мен, да сядат да учат език. Недоразуменията на които съм присъствала идват единствено и само от това.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея в Германия и познавам случай на отнети деца тук, наистина основателни. Направи ми впечатление в интервюто, че тя спомена незнание на езика и ни им повярвали, че е имало катострофа и никой не си е направил труда за превод от унгарски. Според мен са ги видяли, че не знаят език, видяли са състоянието но детето и предвид липсата на комуникации до изясняване на случая са защитили детето. Има протокол, док. от болницата в Унгария, снимки, но когато отидеш с наранено дете и не можеш да обясниш.
10
1
 
1
 
! Отговори
??? преди 4 години
на кое викаш "правила" бре, на извратените ценности ли, то лесно могат да се гласуват откачени правила, въпроса е може ли да спрем тия престъпници на разни постове, които са решили че могат да си правят каквото си искат.А тези младежи нека са си в Германия и да се борят да няма такива случаи и там и в целия ЕС. Това е добре за всички.
9
1
 
2
 
! Отговори
yes преди 4 години
това е много сериозна психологическа травма за семейството,не е справедливо тези лекари и социални да се измъкнат ненаказани, защото много добре са разбирали какво правят.Най-малкото не трябва да им се разрешава да упражняват тези професии за да не навредят на други семейства.Проблема е в либерастките "ценности" които налагат демократите като дават много власт на социалните.И по линия на ЕС го налагат лека полека във всичките държави.Нашия надупения само козирува и спуска на герберското НС да гласуват закончетата.Макар да не се даваме намират вратички да ги пробутват.
8
1
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
До БониЩото управляват ,,песоглавци" (от Библията). Там къдто грижата за кучетата е по-голяма от тази за децата - управляват ПЕСОГЛАВЦИ!!!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ви призная за истински ако се върнете в България. Иначе сте медийни звезди за мен. Социалните следват правилата. Дошли сте да си вадите рапорт от български лекари, от кога имате доверие на български лекари, които не правят нищо ако не им се плати под масата.
6
3
 
1
 
! Отговори
социален германец преди 4 години
до 1: ако имате предвид гениталната мутилация това е културна особеност която смятаме да въведем за задължителна скоро време в дойчистаня да се чувстват синовете на мутинка като у дома си. гответе се. и не забравяйте да бръснете малките 12 годишни госпожици от доле че брадатите козели тинейжъри ги обичат като котето на аиша - без косми.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мирена, извадете си медицинско от психолог и тримата и ги съдете до дупка социалните, може и поименно служителите, както прецените с адвоката. После след делото като го спечелите подайте иск с второ дело за морални щети в който лимит на иска не е ограничен.
4
6
 
9
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Що не се върнете в милата ви подредена родина, вместо да хленчите срещу държава където се спазват правилата. Хайде връщайте се, не сте в затвор, никой не ви държи насила там.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вършат си работата по правилата.
2
6
 
21
 
! Отговори
Бони преди 4 години
Виновни до доказване на противното. А уж в европа хората имали права. Само, джендарите, цветнокожире, кучетата и котките с с права. Нощо против тях, ама защо и белите хора да нямаме права поне колкото кучетата.
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко ли родители от третия свят има в Германия, които си тероризират децата, че сте тръгнали на български семейства да крадете децата. Швaби задръстени