Бежанците подминават България, прекалено е бедна

Напрежението по границата между Гърция и Турция не стихва
6 мар 2020 10:58, Ния Христова
52

България се оказа по средата на словесната война между Гърция и Турция. Неясната ситуация държи в капан хиляди мъже, жени и деца. Ще намери ли трайно решение този път Европа на новата бежанска ситуация и ще успеят ли да свалят напрежението политическите совалки на държавните лидери? 

"Вчера Ердоган и Путин са си говорили това, което ги е интересувало тях. Съдбата на бежанците до някаква степен ще е - ще висят, ще висят и накрая ще се приберат. Турция отдръпна армията си. Европа все още не може да вземе решение какво да прави с хора, които са бедни, имат нужда от храна, които са по-различни", коментира журналистът Мадж Алгафари в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Пари, дадени преди време - 3 млрд. евро на Турция, се падат по 50-60 евро на човек. Какво точно да направи Ердоган? Той ги използва най-вече за лагерите, но тези, които са във вътрешността на Турция...? Мигрантите минават транзит през България, защото нямаме какво да им предложим, много сме бедни. Към момента нямаме нужда от пари за справяне с бежанци. Германия и Западът са заплашени от НПО-тата, които защитават правата им", допълни журналистът.

Алгари напомни, че всяко търпение си има граници, визирайки реакцията на Ердоган.

"Той каза довиждане, в Германия ще ви посрещнат. Това са хора, които са живели в Турция години наред. Всичко са копчета и как боравиш с тези копчета, за да балансираш политиката в държавата, както е сега в Гърция", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Прекрасно преди 4 години
Нека ни подминават, мъчно ми е ама ще го преживея :))
41
3
 
3
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Диваците се докарват в Европа от евреите в плана им по унищожаването на бялата раса. Разчитат както винаги на пасивността на тълпите и оттам е на въоръжение Демокрацията. И както винаги нещо невидимо ще им попречи, но този път е финала на присъствието им!
40
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 4 години
Тези бежанци кожата ли си спасяват или търсят охолен живот ?!
39
4
 
5
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Да не мислиш, че гърците с перце ги галят. Виж какво става на границата. Газ, шокови гранати,гумени куршуми.Просто ердо ги тика именно към Гърция. Тук Бойко с раболепното си поведение в услуга на султана е приет за полезен *** и не искат да го тормозят
38
2
 
3
 
! Отговори
да бе,бедна преди 4 години
Щото нашите ги пердашат на границата като стой та гледай!И на всичкото отгоре им прибират парите и телефоните!Разправяха,че за да станеш граничар те ръсят 20 бона!
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то България си е нежелана от мигрантите. Ако богатите в ЕС не си затваряха границите тук нямаше да имаме проблем. Сега трябва да се възползваме да си населим селата да им дадем поминък. Знаете че къща на село струва 2000лв а наемаът е без пари. Липсва ни работна ръка навсякъде. А от опит мога да ви кажа че сирийците са къде по възпитани и интелигентни от нашите роми. И имат хъс да се борят за своето, за разлика от нас дето си продаваме къщата заради съседите роми.
36
1
 
15
 
! Отговори
Б.Б. преди 4 години
Полагам всички усилия да направя България още по-нежелана от мигрантите.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне пиши на Български неграматнико, че и с главни букви. Това е то *** да дава мнение.
34
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долни мазни поми яри не пишете повече глупости за мигрантите селата ви са празни децата ви бягат на запад, политиците ви са бита карта и скоро тая територия ще е населена само с роми.
33
4
 
5
 
! Отговори
Отец Петър Гарена преди 4 години
ГЪРЦИЯ ЩЕ СВИКА ПЕТТЕ ВЕЛИКИ СИЛЛИ В ООН, И ЩЕ ОСЪДИ ТУРСКО-МОНГОЛО-РОМЛЯНСКАТА ДЕРЗАВА В И ИМЕННО В ООН...САМО ГЛЕДАЙ , ерМалък Догане .ПО УСТАВЪТ НА ООН , ТУРКИЯ Е ДЛЪЖНА **ЗАДЪЛЖИТЕЛНО** , ДА ДЕПОРТИРА ВСЕКИ ЧУЖДЕНЕЦ .ТУРКИЯ УМИШЛЕНО ОТ ПОНЕ 20 години пълни и става склад за -- МАЛИИЦИ, НИГЕРИИЦИ , ПАКИСТАНЦИ, ИРАНЦИ, АИГУРИ , ИНДИИСКИ ШВЕДИ, И ВСЯКАКВИ ДРУГИ МИЛЛИОНИ АИЛЯЦИ ПО ДУША .ИМА УСТАВ НА ООН. КЪДЕТО ТУРКИЯ Е ЗАДЪЛЖЕНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО -- ДА ДЕПОРТИРВА ТЕЗИ .ТЯ ИМА МНОГО САМОЛЕТИ .
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всякакви пакистанци , африканци и зелени нямат право да влизат или минават нелегално през България. Щом искат в Германия си купуват билет за самолет .
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 34 , Изнасяй се щом не ти харесва.не си забравяй килима тука, никога не сме те канили. Дошъл си и ти като навлек , нежелан и неканен.
30
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бедна, с лоши хора - алчни богохулници, които мразят ближния си заради нещо което той има а те нямат. Население което не уважава нищо и никой. Такава държава е България. Ако не ви се налага да пребивавате в нея НЕ ИДВАЙТЕ!
29
5
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Знаят, че тук ще работят за червени капиталисти, което е = на рoбуване на чорбаджии-изедници.
28
4
 
21
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До До БауСериозно ли си мислиш, че си ходят където си искат и тези бедни хора са си казали "Няма да ида в България, защото е бедна! Ще ида да спя в палатка или на земята, защото МОЖЕ да вляза в Гърция и там веднага ще ме приемат с отворени обятия!" Турция контролира точно къде отиват мигрантите ...
27
8
 
15
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Е как така бе, нали според банкянският бай *** , България е в цветущо икономическо и финансово състояние :)
26
6
 
20
 
! Отговори
българин преди 4 години
Вие не ги пускайте в България тия *** А дали сме бедни е друга тема! А влязат ли.Гаранция че една част ще останат тук! А иначе да не се правят на " бежанци" А да си се прибират и стягат държавата си!
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А мазнякът Каламарис така и не се яви в студиото. Явно го е хванал зарганавирусът.
24
7
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Мигрантите знаят, че България е фалирала страна.Много българи обаче, ще го узнаят по лошия начин !
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е подминават защото е бедна, а защото здраво е пазат нашите момци. Вече доста се оплакаха, какво ги чака на Българската граница :) те реално само преминават... Дали България, Гърция, Турция итн. се там