Мицотакис: Анкара срина споразумението за бежанците!

Не сме тези, които ескалират конфликта, рече гръцкият премиер
31
Мицотакис: Анкара срина споразумението за бежанците!
Снимка: БГНЕС

Важното споразумение, подписано между Турция и Европейския съюз през 2016 г. за ограничаване на нередовната миграция в блока през Гърция се срина заради тактиката на Анкара, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в интервю за Cи Ен Ен.

"В момента, нека бъдем честни, споразумението е мъртво", каза Мицотакис. "И то е мъртво, защото Турция реши изцяло да наруши споразумението заради случилото се в Сирия", смята той.

Мицотакис посочи “съзнателен опит на Турция да използва мигранти и бежанци като геополитически пешки, продължавайки да насърчава собствените си интереси”. Мицотакис също така каза, че хората, преминаващи в Гърция, не са от Сирия, а живеят в Турция от дълго време и се подпомагат от турски органи.

“Те систематично помагат както на сушата, така и в морето, хората в усилията им да преминат в Гърция", каза Мицотакис. По думите му Европа няма да бъде изнудвана с този проблем от Турция.

Мицотакис призова турския президент Реджеп Ердоган "да спре да бъде подбудител на фалшиви новини”, имайки предвид “напълно неверни твърдения за случващото се на границите". "Ние не сме тези, които ескалират този конфликт, но имаме пълно право … да защитим нашите суверенни граници. Успяхме да го направим и ще продължим да го правим в бъдеще".

На въпрос за разпространението на коронавируса, Мицотакис каза, че е важно да се обмисли как фискалната политика може да ни помогне да облекчим натиска върху растежа, който неизбежно ще възникне в резултат на това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Гърция преди 4 години
До ХА-ХА-ХАААААТо Турция толко добре си пази границите, че се напълни със *** от целия свят.Отиди на доктор и си взимай хапчетата често.
27
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 4 години
Мицотакис, ти какво очакваш от турчин?За тях дадената дума пробит грош не струва!То се и видя!
26
4
 
7
 
! Отговори
Мицоглупакис преди 4 години
Българинът когато се разгневи е най-страшният войн на Земята. Ние потомците на Никифор помним отлично това и знаем колко лошо и рязко ни падат кратуните. Затова не смеем да си казваме наздраве, а викаме ямас, тоест чуем ли дрънкане на чаши значи вече сме в ямата.
25
3
 
5
 
! Отговори
6 преди 4 години
Не знам дали това "приятелско " устно споразумение на Боката с Едоганоглу дали няма повече да ни навреди отколкото мигрантите .Струва ми се ,че това сепаративно споразумение от типа байганьовски келепир , без ЕС ще настрои някои страни към нас ,каквито гласове се чуват вече . Нали трябва да имаме общоевропейско солидарно решение , а не всеки да се спасява сам .Защо сме обединен съюз !?Каракачанката се дърли зад оградата , но ако тръгнат към нас ще ги разстрелва ли ?Не това е решението,а цалосте
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мицотакис не е като предишния послушен ***! Този няма да мигне и ще се постарае Султанчето да падне скоро след неистови санкции! Европа ще бъде свири по свирката на Мицотакис, а не на любовника на Меркел! Ердоган ще бъде отнесен след брутални санкции, а с него и цялата ислямистка османистка прослойка!
23
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да кажа, че Мицитакис е на светлинни години над Боко мутрата! Нашето добииче може само да мечтае да се доближи до класическите гръцки политици!
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААКакво стана с покупката на С 300 ракетите от Русия, кога ще ги инсталирате?
21
21
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Мицотакис иска Ердоган да му пази границите , Да си Ги Пази Сам, Какъв му е Проблема, граница ли не може да пази, толкова ли е закъсала ГърцияХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците започнали да разпространяват слух, че всеки преминал на тяхна територия ще бъде депортиран в България.Чудото подействало мигновено и цели групи започнали да се оттеглят от граничната зона от страх да не бъдат изпратени в най-бедната страна на Европа България.
19
6
 
21
 
! Отговори
МИЦОТАКИС Е ПРАВ преди 4 години
ТУРЦИЯ СЕ ОПИТВА ДА НИ ПРЕХВЪРЛИ , СВОИТЕ НЕУДАЧИ ОТ ВОЙНАТА И ПУТИН , ЗА НАША СМЕТКА!ИЗОБЩО НЯМАМЕ ВИНА ЗА ГЛУПАВИТЕ ДОГОВОРИ НА ЕРДОГАН С ПУТИН!НЕКА САМ СИ НОСИ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ РЕШЕНИЯ!НАРОДА ВЕЧЕ ГО Е КАЗАЛ:/...и турската лисица е хитра--АМА НЕ Е УМНА../
18
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция сама си е виновна като не си пази границите и е приела милиони мигранти, а сега реве и се чуди как да предаде товара си на Европа. Ердоган е хитър турчин-рекетьор, опитва се да изкара Европа виновна за собствените си грешки.
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците и българите се потят, а на сърбина му дреме на шапката, хапва плeскавица и гледа сеир.
16
5
 
10
 
! Отговори
ИСТИНА преди 4 години
До Анонимен 17 Ес само обещава и не изпълнява.Ако не се лъжа нас Българите ни вземат за 2 категория хора в ЕС
15
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре ние да приемем всички бежанци и да точим пари от Ес. Глупавите турци вместо да харчат милиардите на Ес с лека ръка се отказват от всичко като гонят горките бежанци.
14
5
 
14
 
! Отговори
николай преди 4 години
Не разбрахте ли, че парите вървят със създаването на мигрантски центрове. Гърция и предишния път взе пари, затова е задължена да прави центрове. България не е взимала, затова задълженията ни не са същите. Да не се хвърляме на големите суми, после ще искат от нас да приемаме хиляди мигранти.
13
16
 
5
 
! Отговори
ИСТИНА преди 4 години
До Анонимен 2 Само Гърците да не се запознаяят с характеристиката на Турски дронове,както направиха Сирийците
12
6
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Е аз непознавам държавник който да не мисли за собствените си ( тези на държавата и народа си ) интереси. Всъщност има едно изключение и политическо недоразумение - банкянски съединител, който не мисли нито за страната си, нито за народа който му е повярвал, но той трудно може да се нарече държавник!
11
2
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Добрата дипломация не се води с уведомителна писма, а в пряк диалог от касаещите страни. С положителна настройка, с рационално(а не емоционално) мислене, с взаимни компромиси.Гуруто на алкашами Ирина Бокова е казала: "Силата на научната дипломация е да сближава хората и да укрепва основите на МИРА"
10
10
 
14
 
! Отговори
Валентин преди 4 години
Ей болен народ и правителство, давайте като Англия да се махаме от Евросъюза!!!! Не ни трябват ***, нито ислям или терористи!!! На който не му харесва това което казвам за религията ще кажа следното: имате си държави в които да ходите, а аз поне, не ви желая да ми цапате държавата !
9
19
 
18
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Този вместо да помоли Ердоган за прошка продължава да дрисока върху главата му. Явно не го познава достатъчно добре или си мисли, че държи ... за шлифера. Колкото повече го обявяват, толкова повече го настройват против тях. Сделката е от 2016 г., всеки ден влизаха в Турция нови бежанци, условията се променят. Трябваше напълно нова сделка с активното участие на Русия.