Мъже се биха с жени на 8 март в Мексико

65 души са пострадали, някои от тях са с изгаряния
9 мар 2020 15:49,
40
Мъже се биха с жени на 8 март в Мексико
Снимка: БГНЕС

Група жени влязоха в сблъсъци пред основната катедрала в Мексико сити с мъже, протестиращи срещу абортите, които отправили нацистки поздрави. Това е само един от сблъсъците, в които пострадаха десетки в града в Международния ден на жените, предаде Ройтерс.

Още по темата

По данни на местните власти около 80 000 души са излезли на шествие през историческия център на града.

Въпреки че много от демонстрантите се обявиха против насилието, градските власти съобщиха, че поне 65 души са пострадали, някои от тях с изгаряния.

По официални данни 10 жени биват убити всеки ден в страната.

Миналия месец стотици жени протестираха срещу убийството на 25-годишната Ингрид Ескамила, която бе намушкана и осакатена от партньора си.

Седем души са задържани вчера за атака срещу група демонстранти. Мексико има малко ултрнационалистическо движение, което споделя идеологията на глобалните крайнодесни организации, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Павка преди да преписваш статии дори от Ройтерс, проверявяй фактите. Ройтерс отдавна не е това което беше.А туй лепнатото, с нацистките поздрави - изби рибата:)
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...и 60 мъже биват убити на ден.Много мъже са убивани от жените си...Защо не го написах те? Ясно защо!
35
0
 
1
 
! Отговори
Чумавия преди 4 години
То това там традиция,национален празник в Мехико
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 28 АнонименГоворим без да сме наясно - голяма част от убийствата на жени в Бразилия се извършват от жени.
33
3
 
2
 
! Отговори
До 28 Анонимен преди 4 години
От друга страна обаче, нещо ми подсказва, че в Бразилия на ден умират повече мъже от колкото жени. Така че ако протестират за тия 10 жени, убивани на ден, това го разбирам, че протестират за ОЩЕ.Вие мъжете, че се избивате помежду си не е проблем на жените. Умирали повече мъже? Тези мъже от жени ли са избити?! Когато жените започнат да ви избиват - тогава би трябвало да ревете и да тръбите по колко от вас на ден са избити!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 32Ами не, Бразилия е близко до стандарта на живот в България, само че разликата е че са 200 милиона, и ако не се лъжа са 5-та по големина държава в света.Разбира се и няма такава престъпност у нас, може би през 90-те сме ги доближили....
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗнам знам, в Бразилия живота е по-евтин дори от Сомалия, макар и далеч да не са толкова зле. Такива неща стават там, дето по западните медии никога няма дори и цензурирани да ги дадат.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С красивите латиноамериканки трябва да правиш само любов, а не война.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28В Бразилия има много банди, а тези банди имат оръжие.Напук за представата на повечето българи, Бразилия е много опасно място за почивка.Не на празно федералната им полиция дава най много жертви в СВЕТА, там да си федерален полицай, значи или некролог или престиж.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието създава впечатление, че мъжете са атакували жени, а от статията - обратното.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От една страна, хубаво да се види най после равноправие при половете - да ги бият, какво значение има пола?От друга страна обаче, нещо ми подсказва, че в Бразилия на ден умират повече мъже от колкото жени. Така че ако протестират за тия 10 жени, убивани на ден, това го разбирам, че протестират за ОЩЕ.Колкото до аборта за удобство - който го подкрепя би трябвало да е ОК и с това самият той да бъде абортиран. Никога не е късно!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Мексико още са на принципа за силата!Българските жени могат да плюят мъжете на воля, но не могат да не им признаят че са им дали пълната свобода.Естествено има бай *** които са спрели във времето, но това са изключения.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 21 век време е да се разделим!Женският фактор вече не е задължителен.
24
1
 
4
 
! Отговори
Не ревете преди 4 години
Жената избира с кой да си ляга и кой да е бащата на децата. Това, че жената не може да избере подходящ мъж си е неин проблем. Мъжете могат да надуват кореми и да бегат на далеко, ама жената си е закована с детето. Това е една разлика между половете, така че не се сърдете. При положение, че един пирон не могат да забият на стената, все мнения дават жените.Смешници.
23
1
 
2
 
! Отговори
14 преди 4 години
До 22това че единия родител (има случаи когато това е майката, а не бащата) не го/я освобождава от законовото задължение да плаща издръжка. Познавам далеч повече бащи които се грижат за децата си след работа, отколкото майки които са способни да издържат самостоятелно семейство.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво ги топлят мъжете абортите?! Те не правят такива все още ( макар, че опитите продължават ;)))Католицизмът е и той една простотия...
21
3
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Кой е казал, че трябва? Безброй са случаите на мъж, който " не е издържал на напрежението"и си е тръгнал. Особено в случаите на деца с увреждания. А и колко случая познаваш на семейство изцяло издържано от мъж?Майките работят и заедно с това гледат деца. А мъжа след работа не го търси.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжете не протестират срещу абортите, а срещу безразборните аборти. Левундерите го докараха до там, че да искат жената да има право да прави аборт дори в 9-ти месец. Това е откровено безумие! У нас тпроблема с абортите е нормално регулиран. До средата на 3-ти месец доброволно, след това само и единствено по медицински причини.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се разбира група подивели ултралеви феминистки нападна консервативни граждани мирно протестиращи срещу абортите. :-) Идиотията с крайнодесните не се ли изрърка вече? :-)
18
2
 
3
 
! Отговори
от 14 преди 4 години
До Бобиправиш се на разсеян сега. Знаеш много добре как седят нещата законово - мъжа няма никакво право да реши какво става с плода. Жената го износва 9 месеца и после мъжа трябва да го "износва" 18 години.