Бунтове в италианските затвори отнеха 6 живота

Затворниците негодуват, забранили са свижданията
10 мар 2020 07:25,
10
Бунтове в италианските затвори отнеха 6 живота
Снимка: БГНЕС

При безпрецедентни затворнически бунтове в Италия са загинали най-малко шестима души в Северна Италия, пише английският вестник Daily Express.

Появиха се и информации, че правителството възнамерява да забрани посещенията в затворите в опит да спре разпространението на вируса.

Това провокира безредици в редица италиански затвори, довели до смъртта на шестима затворници в затвор в Модена.

Още по темата

Организация за човешките права на затворниците излезе с изявление, в което призовава за незабавни мерки за намаляване на напрежението

В изявлението се казва: „Вече предупредихме, че напрежението нараства в затворите и се страхувахме, че може да завърши с трагедия.

„Трябва да се вземат всички необходими мерки, за да се осигурят пълните права на затворниците, като се спре това ескалиране на напрежението и се предотврати смъртта на други (затворници).

Безредиците в затвора в Модена предизвикаха огледални бунтове в затворите в Салерно, Неапол, Алесандрия, Верчели, Бари, Палермо, Фоджа и Фрозиноне.

Полицията е била призована да възстанови реда във Фрозиноре, южно от Рим, когато 100 затворници са се барикадирали в част от затвора.

Затворниците направиха списък с искания, включително правото на посещения от своите близки и се опитаха да се договорят с ръководството на затвора.

Решението за въвеждане на блокада в Северна Италия бе изтекло в пресата в събота, което доведе до масова паника. Хиляди се втурнаха към гарите в опит да избягат от региона, след като подробности за постановлението бяха разкрити от Corriere della Sera късно в събота следобед.

Други се качиха на колите си в отчаян опит да избягат от посочените региони.

Пътуващите, пристигащи с нощните влакове от Ломбардия, бяха посрещнати от десетки полицаи и медици, носещи маски и костюми в Салерно, Кампания, като властите се опитаха да спрат хората да разпространяват вируса на юг.

"За съжаление някои от избягалите ще бъдат заразени от болестта."

В изпълнението на указа на правителството ще бъдат включени полицията и въоръжените сили, които патрулират в точките за достъп в Ломбардия, като железопътни гари и входове и изходи на магистралите, както и граничните райони на 14 провинции, които са в режим на карантина.

Мерките засягат провинциите Модена, Парма, Пиаченца, Реджо Емилия, Римини, Пецаро и Урбино, Алесандрия, Асти, Новара, Вербано-Кусио-Осола, Верчели, Падуа, Тревизо и Венеция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барикадирали се като "Петте сестрички" и искат права, пари и дворци.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализмът бие и не признава човешки права.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
страх ги е че ще им спрат дрогата и за това негодоуват
6
2
 
6
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
Да се вкара коронавируса в затворите не е от най-лошите идеи ...
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започват да се реализират всякакви сценарии от фантастичните антиутопии...Лошо.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.Италия трябва да се стегне иначе няма да оцелее ако продължават да се лигавят. При извънредно положение такива се отстрелват и точка
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В изпълнението на указа на правителството ще бъдат включени полицията и въоръжените сили, които патрулират в точките за достъп"------------------Правителствата сигурно са убедени, че полицията, жандармерията и въоръжените сили са желязни дървосекачи (роботи), които не могат да се заразят с короната и да изпопадат на работните си места.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А военно положение, де! И отстрелвй! Гледах ги на живо вчера по Ютуб, наклякали по покрива на затвора и си пуснали някаква музика, която не беше италианска, още малко и гюбеци щяха да танцуват, наглеците. Не са италианци в никакъв случай!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бунтовете са защото искат да ги пуснат от затворите, както са направили в Иран, а не заради някакви си свиждания, на които на повечето от тях никой не им ходи на свиждане.