Германия от утре забранява събирания на повече от двама души

Ангела Меркел е също под карантина, имала контакт със заразен
22 мар 2020 20:25,
62
Германия от утре забранява събирания на повече от двама души
Снимка: БГНЕС

Германия ще забрани публичните събирания на повече от двама души като част от мерките на нацията за справяне с COVID-19, съобщи премиерът на Северен Рейн-Вестфалия.

Политиката няма да се отнася до хората, които живеят в едно домакинство, отбеляза канцлерът Ангела Меркел.

22 000 души в Германия са заразени с коронавирус, но страната отбелязва 84 жертви - много по-малко от останалите страни.

"Опасността е в директния социален контакт", заяви Армин Лашет и добави, че федералното правителство и регионите са се съгласили за по-стриктните правила.

Публичните пространства бяха опразнени още в събота след като редица федерални провинции приложиха мерките за карантина и призоваха гражданите си да останат у дома възможно най-много.

Die Welt пише, че нарушенията на забраната са били относително малко. В Саарланд например е имало едва 20 инцидента за вчерашния ден.

Междувременно говорителят на канцлера Ангела Меркел заяви, че тя ще остане под домашна карантина в продължение на 14 дни след като стана ясно, че в петък тя е имала контакт със заразен с коронавирус лекар.

"Дори и от домашна карантина канцлерът ще продължи делата си", потвърди Щефен Зайберт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 59 АнонименТой вече се е надрусал с двойна доза и няма да те прочете поне до обяд
42
0
 
8
 
! Отговори
Един преди 4 години
Транспорта работи, ходим на работа в нашата провинция.Каквото и да забраняват по повече от 2 души има навсякъде.
41
9
 
1
 
! Отговори
краят на БКП настъпи преди 4 години
До АнонименНие кога ли сме били свободни и кага не е било извънредно положение????????????Заради червените болшевишки бълхи се запали целия свят!Дойде ли ви края комунисти,
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците без групови ,,събирания''.Товаочаква целият свят.
39
1
 
4
 
! Отговори
нама вече свобода преди 4 години
Робство без окупация и войни по света и у нас в комунизма! ВКП не е вече на власт
38
2
 
6
 
! Отговори
Хммм преди 4 години
Баба Меркел изперкалата трябваше вчера да обяви карантина или поне затварянето на фабриките, вместо това забрани събирането на повече от 2 човека на публични места?! Хората все още се събират на работа, в метрото, или по път на работа? Копае гроба на цяла Германия с неадекватните си мерки. Умрелите са малко благодарение на добрата система за бърза помощ. Но държавата на 4то място в света по брой болни отдавна трябваше да е под карантина!
37
1
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 4 години
Замълчи бе луд.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ като ви казваше да се не ,,мешате'' вие защо не слушахте. и То беше 5360 години мпреди Христа.А сега му яжте попарата.Италия,испания Мисландия.....яжте му попарата.то е било писани,но кой да го чете.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доказа се коя нация е най-успешна и с най-добрата здравна с-***,естествено е,че това е ГЕРМАНИЯ.При над 23хил.заразени, смъртните случаи са ..93 което е 0,38%!!!В Италия при 53хил.заразени починалите са 4825 което е 9,2%.Не ми се мисли какво ще става в България при масово заразяване ,единственото спасение е да внасяме германски лекари и сестри!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
думата май*ка не е употребена като цинизъм за да цензурирате
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бях в Германия да помагам ,болен член на семейството,запасих щерката с най-нужните храни и тоал.принадлежности,зет ми чистокръвен германец се възмущаваше от моята параноя,а сега. "добре,че дойде *** за да имаме какво да ядем".да не говоря за т.н.НЕМСКО превъзходство,сега се е свил и мълчи ..безпомощност и тишина.Това е цялата ЕС в момента.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
точно приди 9 дни имаха карнавал в Кьолн,то не бяха костюми,бира,прегръдки,целувки....пир по вриме на чума,а сега броим заразените,боже какво стана с Германия?що за неадекватност.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъкмо навреме.Преди да измрат.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вика онея сирийските "доктори" да я лекуват. Не й пожелавам да умира, но дано това да я махне от престола, щото тая крава съсипа цяла Европа.
29
6
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
Това прочете ли го оня нашият червен ***?
28
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роби !Взеха ни свободата заради един грип !Илюминатите на бесилката !
27
3
 
6
 
! Отговори
отмухатаслон преди 4 години
при дебата на полит.партии в Германия(дебатът беше по интернет заради вируса) партиите решиха да няма забрани защото това противоречи на Конституцията на Германия . бяха издадени препоръки които гражданите изпълняват .
26
1
 
9
 
! Отговори
Antinwo преди 4 години
А важи ли за любимците на баба Мути т е докторите ,инжинерите и майките с деца от близкия изток
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже някой Или няколко ииддиоти са се помислили за господ и си правят експерименти Които не могат да държат под контрол Сега цялото човечество е пред колапс
24
1
 
15
 
! Отговори
Смях преди 4 години
До мишо бирочетоМишо,котао обяснявам такива неща не немците не ме мислят за луд.Знаеш ли,че според тях те ни дават милиарди,за да ни хранят,защото ние не искаме да работим.Не пресилвам,това е буквално,което мислят и то интелигентни хора.Фразата АКО НЕ ВИ ПРАЩАМЕ ПАРИ ЩЕ УМРЕТЕ ОТ ГЛАД съм я чувал няколко пъти.