Как ще плащат 40% от заплатите неработещи фирми?

Икономическите мерки на властта нямало да дадат резултат
68
Как ще плащат 40% от заплатите неработещи фирми?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"На теория икономическите мерки на правителството са много хубави, но практиката изглежда по друг начин. Не разбирам как ще борим кризата с кредити, които трябва да се връщат. Бизнесът трябва да вземе допълнително заеми – за какво обаче не е ясно". Това коментира Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията, пред bTV.

Още по темата

По думите му с тези мерки, които властта обяви вчера, няма да преборим кризата.

"Към този момент повечето служители в нашия бранш са пуснати в неплатен отпуск. По моя информация от април започва масово освобождаване в сектора“, допълни той.

Според Алибегов мярката 60 на 40 няма да работи за малкия и средния бизнес, защото той е затворен.

"Няма как малък и среден бизнес, който не работи, да плаща 40% от заплатите и осигуровките към тях“, каза той.

"Като свърши тази криза, започва икономическата криза. Тук някъде се къса нишката между това, което казваме ние, и това, което ни предлагат от държавата. Ако става дума за два-три месеца, ще отворят 50% от обектите, а другите ще са фалирали. Ако останат тези мерки и не дойде никакъв допълнителен пакет, извън кредитите, три месеца след отварянето ще отпаднат още 25%. Малкият и средният бизнес нямат никакви резерви, никакъв буфер", смята Ричард Алибегов.

Той прогнозира, че през следващите два месеца заведенията най-вероятно ще продължат да са затворени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХранилкатаПравилно! Всички лекари- на минимална заплата, а тези, които работят с инфектирани- да си плащат!
57
2
 
5
 
! Отговори
Хранилката преди 4 години
На държавна хранилката има много хора. Най-много са лекарите и учителите. Може да им отрежем заплатите, както се предлага тук. След тях са военните, МВР и останалите фуражки. На тях сега дават допълнителни пари за заплати вместо да им отрежат заплатите. Има и куп други на държавна хранилката - в пощи, в топлофикации, в АЕЦ Козлодуй, в държавните тецове, горски стопанства и т.н. Защо не им резнат заплатите и на тях?
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 19 (23)Пропуснал сте да обясните откъде идват парите за заплати на държавните служители.
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бизнеса.. де спа до сега? Години на ред бизнеса все е свикнал да иска, все някой му е длъжен. Всяка нормална фирма трябва да може да държи кадрите си на минимална заплата 2-3 месеца (без да взема кредити и) без да работи, иначе не е фирма. Негативите ги поемаме всички! Тва "ако не ни дадете пари - ще затворим" е рекет и нищо не гарантира, че тези пари ще стигнат до работниците. Да не забравяме - празно няма. Свободното место ще се заеме от друг.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Русия доценти и професори работят, докато могат. Моят бивш научен ръководител е на 90 и все още чете лекции в МГУ.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен ме интересува,тези безлихвени кредити до 1500 лв за човек,в неплатен отпуск..как ще стане,ако този човек има лошо цкр,има други заеми, и стари плащания. Това означава ли,че за този човек няма да бъде отпуснат такъв безлихвен кредит в извънредните обстоятелствената ?
52
1
 
1
 
! Отговори
Kugelblitz преди 4 години
51 - В СУ не е така. Навършиш ли възраст за пенсиониране - аут. Доцентите имат право на две, професорите на 3 години удължаване, но всяка година трябва да минаваш атестация и одобрение от съвета. И ако нямаш публикации в еврейски журнали с импакт фактор, си също аут. За хуманитарните науки това е почти невъзможна мисия.
51
4
 
14
 
! Отговори
ПРИХОДИ НЯМА преди 4 години
ИЗХОДА Е САМО ЕДИН - ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА!!!
50
4
 
5
 
! Отговори
Защо в БАН имат преди 4 години
такива възможности да остават "да работят" на хранилка, защото заплатата е по-висока от пенсията?Защото по времето на соца там можеше да се уреди само човек с големи връзки. После урежда там децата си и т.н. до наши дни.Не ги слушайте тези, които плачат как били експлоатирани от шефове или как напуснали след като взели научна степен, защото се възмутили от безобразията там. Щом е успял да влезе в БАН, значи е връзкар от класа. Ако не е напреднал бързо, значи другите са били с по-дебели връзки.
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А като панирахте пуяшка шунка и я продавахте за еленско месо? Като наливахте алкохола от тубите на цар Киря ? Като отчитахте,че работите на загуба? Като осигурявахте персонала на 4часа? Като претопляхте по 3 дена обедните менюта? Не се чуваше звук !
48
1
 
2
 
! Отговори
До Стефан- продърлж. преди 4 години
От тези научни съвети зависи членовете на администр. ръководство да получат следващите си научни степени.- Доцентите драпат да получат същата привилегия за по-късно пенсиониране. Навършват 65 г., но ги оставят до 66 г., после за още 2 г.- Във всеки институт има и асистенти, обикновени специалисти, че даже и помощен персонал, който остава "да работи" по няколко години след навършване на пенсионна възраст. Защо остават? Защото не вършат нищо или почти нищо. Който се уреди, чете лекции къде ли не
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтефанИди в БАН, за да се увериш, че това, което предлагаш е необходимо, но неизпълнимо:- Академиците имат право да останат на работа дотогава, докогато искат; заплатите и пенсиите им са сходни с депутатските. Ама не щат да сепенсионират.- Професорите отдавна си издействаха да работят до 68 г., а после със съгласие на ръководството още 2 г. След като те колят и бесят в научните съвети, ръководството на института им разбира се ще ги остави на работа до 70 г. Нали от тези научни съвети ....
46
3
 
15
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Кога ще премахнат на държавните хрантутници,да вземат заплата и пенсия.1
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като фалират едни, след време ще отворят други. Без кафета и ресторанти България няма да остане. Не е чак толкова лошо да изпофалират старите муцуни и да се появят нови лица. А за това кой няма резерви и кой има никой не им е виновен. Бели пари за черни дни.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А след градушка ако излезят земеделците и те да поискат !
43
1
 
16
 
! Отговори
мхм... преди 4 години
До Чиновник- Ти живееш в измисления си свят. Отиди в реалния сектор да правиш брутен продукт поне едни 5 г. както докторите специализират, оцелей при една такава или подобна криза при която да ти висят на главата едни 50-100 гърла и тогава ставай чиновник- тогава ще си говорим.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние в Смолян си работим...
41
0
 
7
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
До 36Тази сметка за служебните ви коли не е вярна!Защото:- първо вноската за такива автомобили не е толкова, ако ги ползвате само 2 години и ги връщате! За тези цифри, ако са в евро съм съгласен- при оперативен ЛИЗИНГ има 15-20% внесени в лизинговата компания,като гаранция- застраховките са поне още 10 000 на кола отгоре- обслужването е друг разход, който е допълнителен, но не мога да ти кажа колко е защото зависи от пробегаДа не продължавам, защото само от тези разходи се вижда,че сметк
40
4
 
7
 
! Отговори
До кика преди 4 години
Кикче,кой точно е виновен за житейския ти неуспех ? Защо не пробваш в друга сфера ? А на колко те осигуряваха шефовете ти,сервитьорке ? А бакшишите къде са , в айфон ???А далаверките на бизнеса ??
39
2
 
8
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
А когато пандемията отмине-назначени !Хайде,моля те,без драми !Хотилиерите ако бяха стока,нямаше да напълнят южното черноморие с украински работници !!!