Каролев се самокомандировал към Разлог с декларация

Прокуратурата счита постовете му в ФБ за незачитане на правилата
Обновена: 25 мар 2020 16:37 | 25 мар 2020 16:36,
97
Каролев се самокомандировал към Разлог с декларация
Снимка: БГНЕС

Икономистът Владимир Каролев е освободен от ареста в Благоевград, но веднага след това е конвоиран към София, съобщава БГНЕС.

В 11:15 часа икономистът беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград.

Каролев беше задържан вчера в Разлог за нарушаване на извънредното положение. Той смята да съди държавата и определя действията й като неправомерни.

Още по темата

От Софийската районна прокуратура уточниха, че за това разследващите са научили от публикации на Каролев в социалната мрежа. 

Вчера в два поста във Фейсбук Каролев разказа, че е издирван от служители на МВР в офисите му в София. С него се е свързал, за да разбере къде е, и служител на МВР. Под публикациите си сам обяснява, че е в Разлог и даже и направил планински преход, в което не виждал нищо незаконно, пише БНР.

Според прокуратурата обаче Каролев е предприел пътуване до друга област в нарушение на заповедта на здравния министър за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

След проверка на декларацията, която той показал на съответния КПП, станало ясно, че е подписана от самия Каролев и с нея той се самокомандирова в хотел в Разлог без неотложни причини.

От публикациите и коментарите му във Facebook пък прокурорите правят извод, че той демонстративно е проявил незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест.

От Софийската районна прокуратура предупреждават, че ще реагират и занапред по същия начин на всеки случай на безотговорното отношение и нежелание да спазват въведените в страната ограничения и мерки в условията на извънредното положение.

С влизането вчера в сила на Закона за извънредното положение за нарушение на карантина в условия на пандемия наказанието е до пет години затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
15
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо не го конвоираха до Белене?
29
1
 
20
 
! Отговори
защо преди 4 години
Анонимен 30Като слезеш на летището в София след полет от Лондон, подписваш 2/ две/ декларации, че 14 дни няма да напускаш посочения лично от теб адрес.Та те оттам!!!
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравления за полицията и прокуратурата!
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз влязох от Германия със самолет още когато Германия не беше в рисковата група,но спазвам карантина без никой да не е накарал с декларация,този е подписал и нарушава,а ако е болен и някой се зарази и умре заради разходките му?
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев е отвратителна личност,*** на Симеончо,веднъж го засякох по самолетите,пърхутеста мазна немита коса!Ужасно нечистоплътен във всяко отношение
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каролев ми е неприятен, да си призная, но чак толкова, че да го искам 8 години в затвора заради наглостта му. като гледам коментарите обаче, как са се озлобили всички, нищо чудно след 2 месеца да имаме гражданска война. и конкретно не е срещу каролев, а срещу цялата политическа пасмина и държавичката в сегашния и пречещ вид. дано поне скоро се свърши с този вирус.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой плаща разходите за транспорт от Разлог до София ??Аз ,ли ??
23
0
 
16
 
! Отговори
КГБ преди 4 години
За мишоците забрана няма
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правите ли разлика в това да имаш декларация за друга община и това да си под карантина? Половината тък сте същите тъъпунгери като тоя Каролев... Тоя е за Пазарджишкият директно!
21
6
 
8
 
! Отговори
Пак да попитам преди 4 години
Частната работа не е ли работа господа фуражки?Как да се преместя в мой нов имот в друг град,сега на улицата ли да спя бе на снега!?
20
2
 
13
 
! Отговори
Antrazit преди 4 години
Колко *** трябва да си за да си подписал декларация за 14 дни карантина и въпреки това да отидеш в Банско и да се снимаш във Фейса. И щял да съди България. Наглост без граници .
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29Защо мислиш ,че декларацията е издадена след затвора?Как мислиш е стигнал до Разлог,нали е трябвало да показва документ на КППтата!Просто Каролев е хитър направи си реклама във Фейса ,а полиция и прокуратура я направиха още по-голяма!
18
3
 
6
 
! Отговори
ханонимен преди 4 години
Някои служби от Родната милиция слухти и кибичи в Интернет по цял ден,вместо да работи. Щата им е силно раздут и данъкоплатците нямат думата,те са виновни до доказване на противното
17
2
 
11
 
! Отговори
от щаба преди 4 години
Според българския календар, 2020-та ще бъде годината на наглия селски тарикат. Ако си нагъл селски тарикат, годината ще е много успешна за теб.
16
3
 
14
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Този какво работи, та има време да се разхожда по планините ?
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Малко вероятно е да го осъдиж за разнасяне на вирусВ София има по-голяма вероятност Каролев да пипне вирус и да ти го лепне , отколкото да се зарази в планината и да го донесе в София!С този довод ,ще обори всякакав иск срещу него ,ако някой реши да го съди.
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе не съм му фен, но ако има фирма, а той има и е шеф с какво е нарушил разпореждането кой да му разреши да се командирова??? По този начин е показал безумието на тези хвърчащи бележки за пътуванията.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На джуджето Джамбазко му изветря алкохолната проба по пътя, а този сега намери декларация след затвора. Големи циркове.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук повечето са по служба.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как кой? Агент "Камен", вярно в други условия. После е бил в Канада да учи и сега ни пълни главите с акъл от тИливизора.