Каролев се самокомандировал към Разлог с декларация

Прокуратурата счита постовете му в ФБ за незачитане на правилата
Обновена: 25 мар 2020 16:37 | 25 мар 2020 16:36,
97
Каролев се самокомандировал към Разлог с декларация
Снимка: БГНЕС

Икономистът Владимир Каролев е освободен от ареста в Благоевград, но веднага след това е конвоиран към София, съобщава БГНЕС.

В 11:15 часа икономистът беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград.

Каролев беше задържан вчера в Разлог за нарушаване на извънредното положение. Той смята да съди държавата и определя действията й като неправомерни.

Още по темата

От Софийската районна прокуратура уточниха, че за това разследващите са научили от публикации на Каролев в социалната мрежа. 

Вчера в два поста във Фейсбук Каролев разказа, че е издирван от служители на МВР в офисите му в София. С него се е свързал, за да разбере къде е, и служител на МВР. Под публикациите си сам обяснява, че е в Разлог и даже и направил планински преход, в което не виждал нищо незаконно, пише БНР.

Според прокуратурата обаче Каролев е предприел пътуване до друга област в нарушение на заповедта на здравния министър за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

След проверка на декларацията, която той показал на съответния КПП, станало ясно, че е подписана от самия Каролев и с нея той се самокомандирова в хотел в Разлог без неотложни причини.

От публикациите и коментарите му във Facebook пък прокурорите правят извод, че той демонстративно е проявил незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест.

От Софийската районна прокуратура предупреждават, че ще реагират и занапред по същия начин на всеки случай на безотговорното отношение и нежелание да спазват въведените в страната ограничения и мерки в условията на извънредното положение.

С влизането вчера в сила на Закона за извънредното положение за нарушение на карантина в условия на пандемия наказанието е до пет години затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
16
 
! Отговори
Интересноо преди 4 години
Между градовете неможе да се пътува,а в метрото с общ климатик може!На Кой корумпиран чиновник му хрумват тези неадекватни терористични мерки спрямо Българите това не ми е ясно!?
9
10
 
16
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Нека съди! Ние пък ,всички спазващи мерките за ограничаване на заразата,ще съберем средства за колективен иск ,да го осъдим,че ни е изложил на опасност с неговите действия и повярвайте по 5 лв. да съберем ще обиколим всичките съдилища на земята!
8
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. Да е жив и здрав.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да съдиш държава обявила извънредно положение е като да се оплачеш на атменския попняма ли кой да му забърше 2 шамара на това момченце
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре,че се раздуха историята за да знаят и други тарикати,че "нема лабово"!
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самокомандировал се е неотложно в хотел с две леки жени. Нашльока ли ви го, шyшyмиги карантировани!
4
1
 
6
 
! Отговори
Antrazit преди 4 години
Да го спукат от бои в районното да му дойде акъла. И той се почуства за велик.
3
2
 
9
 
! Отговори
Пак нашенска работа преди 4 години
Мъжът ми два пъти го връщаха и никакви декларации не признаха, докато след 4 дни не му изпратиха документ от личния лекар на майка му, че жената е в тежко състояние и се нуждае от 24-часови грижи. А тоя как са го пуснали да се самокомандирова, и при това в хотел в Банско. Нашите и вашите пак са с привилегии и законите за тях не важат.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Командировайте го сега в Централния софийски затвор за 1 година
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затвор.....