"Цунами" от болни от COVID-19 в болниците в Лондон

Безпрецедентен е делът на разболели се от обгрижващия персонал
26 мар 2020 14:56, Елка Василева
73
"Цунами" от болни от COVID-19 в болниците в Лондон
Снимка: архив, БГНЕС

Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с "постоянно цунами" от тежко болни, заразени с новия коронавирус, а междувременно и с "безпрецедентния дял" разболели се хора от обгрижващия персонал. Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, цитиран от предаде Франс прес.

Още по темата

След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за приемане на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица се налага да издържат експлозивно нарастване на пациентите в тежко състояние, каза той.

Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е "30, 40, а на места дори 50 на сто", което е "безпрецедентно", заяви Хопсън.

По последни данни от вчера новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9529.

С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център, отбелязва АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 45цунами и то от глупост Стаден имунитет Боже Господи кой ляв *** го е измислил Пак добре че се осетиха И наложиха нашите мерки ..да му мислят шведите и холанците че там още са на стадния имунитет ..........Българските мерки няма да помогнат кой знае колко! Българите са пълни с недиагнозирани заболявания а вируса вече е достатъчно обширно разпространен че да се изолира човек. Не се заблуждавайте и не борете страха с празноглавие. Засилете имунитета чрез сън, диета, гимнастика!
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде скриха илюзията за стадния имунитет?
42
0
 
8
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 4 години
Следната история описва ситуацията там:Юнга към капитан на товарен кораб, който плава със стока:- Капитане, защо сложихме първо стъклопакетите, а след това металните профили върху тях?Капитанът:- Е 'айде де..:DТа и там така :)
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Tони 43Който преживее се отнася за всеки човек на тази планета! Да не си мислиш че в българското метро е много по-различно. Даваха кадри по българската телевизия и от него, почти същата картинка. Вчера църквите пък бяха пълни даже имаше много лумпоняви които целуваха кръста и иконите като преди това ги забърсваха. Който има здрав имунитет ще го мине, това е истината!
40
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Не се напъвай излишно да се правиш на умен като ти липсва капацитет за тази сложна човешка дейност. От това напъване най много да се испуснеш тук и да прогониш всички....Точно тук е мястото за испускане, гледаме и се наслаждаваме на изпуснатите български злобни лайнювци от държавата ***. Да ви прогона барем не се заразите!:)))))))))))
39
1
 
20
 
! Отговори
Tони преди 4 години
Едва ли има по-добър инкубатор за този вирус от Лондонското метро. Ама нали грухтящия Бо Джо им каза че така ще изградят обществен имунитет,само че им спести една малка подробност а именно - за който преживее.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко от вас носят заедно с маската и очила? Маската пази устата и носа! А очите?????Каналите до гърлото са носа, очите и устата! Мислите ли че ще се опазите чрез изолация ходейки с маски без очила?????На дали! :))))))))))))))))))))))))))))
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40 АнонименНе се напъвай излишно да се правиш на умен като ти липсва капацитет за тази сложна човешка дейност. От това напъване най много да се испуснеш тук и да прогониш всички
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37Приятна новина ! Коронавируса поздравява родината си. това на български е " с твоите камъни по твоята глава".....И аз това казвам съдейки по българските злобни коментари по-долу! И за радост винаги така става, жабуркат го българските лайнярци до трахея и се чудят защо съдбата им го нахлузва.:)))))))))))
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не зная в Англия,но тук ако дойде цунамито ще ни помете,както сме подготвени изолирани и всичко ни е наред.
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35Беше достатъчно да изсъскаш злобно в 1 ккоментар,защо бяха небходими цели 2?!Айде сега бил съм съскал.:)))))))))) Нали сте български лайнюве космически, вашата злоба и завист е коронна, пък аз само се забавлявам както съм го правил винаги на гърба на жалките и злобни български лайнювци. :))))))) По забавен момент на дали ще дойде занапред.:))))))
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приятна новина ! Коронавируса поздравява родината си. това на български е " с твоите камъни по твоята глава"
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 32 / 33Изолацията няма да спре вируса! Вирусът вече е достатъчно нашироко разпространен че да се прилага изолация! В момента има стотици хиляди които карат болестта на крак без дори и да подозират че им има нещо! Точно те са тези които разпространяват заразата и никой или нещо би могло да ги спре!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30-31Беше достатъчно да изсъскаш злобно в 1 ккоментар,защо бяха небходими цели 2?!
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е % на заболелите от 65 милиона население и колко ще бъде % при население 6 милиона? Колко е адекватно българското здравеопазване и колко английското? Задайте си тези въпроси преди да ви е помело цунамито.:)))))))))))))))))))))
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е заради тъпоти ята на Борис Джонсън,който искаше да придобият стаден имунитет вместо да обяви крантина,и да пожали лекарите,и здравната система.
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Доктор ИвановСоциалната изолация може не само да забави вируса, ами и да го спре и елиминира. В Китай до голяма степен успяха, но просто трябва минимум 90% от хората да вземат мерките насериозно. Ако дори 1/3 от хората продължат да си щъкат наоколо, вирусът няма да бъде спрян и пак ще зарази всички.
27
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Британският Титаник 2 започна да потъва. Има лодки само за първа класа. Работническата класа ще бъде заключена, за да не пречи на първата класа да спазва добрите маниери при евакуацията си........Ти гледай сега българския "Радецки" как "няма" да потъне!:)))))))Колко български лайнюве и *** ще запеят друга песен след няколко седмици. Вирусът изчаква, после пак захапва и накрая стряска и българския традиционен лайнюрко се накендзва до 9-то коляно.:))))))))
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 29В Англия за порязано и за ожилено от пчела, все парацетамол изписват. И много ходят на хомеопатия. Веднъж ми се наложи да ида на зъболекар.Селски зъболекар в малко градче покрай Норич. Ами кабинета му беше все едно в България през 80 те. Затова и си идват българите тук за зъболекари.........А какви бяха зъболекарските кабинети в държавата *** през 80-те? ЛЪжеш като *** в сос, в Англия има стандарт който се спазва безпорно така че кабинет от 80-те бива затворен веднага.
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Англия за порязано и за ожилено от пчела, все парацетамол изписват. И много ходят на хомеопатия. Веднъж ми се наложи да ида на зъболекар.Селски зъболекар в малко градче покрай Норич. Ами кабинета му беше все едно в България през 80 те. Затова и си идват българите тук за зъболекари