"Цунами" от болни от COVID-19 в болниците в Лондон

Безпрецедентен е делът на разболели се от обгрижващия персонал
26 мар 2020 14:56, Елка Василева
73
"Цунами" от болни от COVID-19 в болниците в Лондон
Снимка: архив, БГНЕС

Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с "постоянно цунами" от тежко болни, заразени с новия коронавирус, а междувременно и с "безпрецедентния дял" разболели се хора от обгрижващия персонал. Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, цитиран от предаде Франс прес.

Още по темата

След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за приемане на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица се налага да издържат експлозивно нарастване на пациентите в тежко състояние, каза той.

Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е "30, 40, а на места дори 50 на сто", което е "безпрецедентно", заяви Хопсън.

По последни данни от вчера новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9529.

С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център, отбелязва АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
17
 
! Отговори
Алкохолик отАнтоново преди 4 години
Дано да не пострадат шотландците че после кой ще ми прави уискито.
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британският Титаник 2 започна да потъва. Има лодки само за първа класа. Работническата класа ще бъде заключена, за да не пречи на първата класа да спазва добрите маниери при евакуацията си.
22
1
 
13
 
! Отговори
William Shakespeare преди 4 години
А принц Чарлз Височеството как е? Дали ушите ще му щръкнат още повече от ковид-19 или кротко ще опъне петалата? To be or not to be, that is the question.
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естественият отбор за реализиране на груповия имунитет започна. Трябва да се понесе с гордост и непреклонност от британското стадо.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доктор Иванов, скъсайте си дипломата. Вие сте позор за докторската гилдия.
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия,които са се покрили у тях си от страх да не се заразят,вече наистина са заразени. За Лондон- много е малък шанса да не се заразиш.Особено ако ползваш метрото и градския транспорт.А повечето го правят.
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Англия има по-високи класи и аристокрация, и плебеи. Разделението е такова, че първите ще могат да се лекуват в по-добри болници и повечето ресурс ще отиде за тях, а на вторите живота е много по-евтин. Спомнете си как в Титаник спасителните лодки не стигнаха за трета класа...
17
2
 
7
 
! Отговори
Владимир Путин преди 4 години
След брекзит е време инцестните наглосакси да извършат и животекзит.
16
3
 
37
 
! Отговори
ЛЕЛЯ преди 4 години
Това ли е "стадния имунитет" на Борис Джонсън ???? Да сте чули някой да му иска оставката ???? Представям си, това да става тук какъв вой и рев ще е срещу правителството, да пази Господ, но всеки ден четете какво става по света и спрете с глупостите и заяжданията...смирете се !!!!
15
2
 
40
 
! Отговори
stiling преди 4 години
Наложи ми се веднъж да посетя болница преди 2 години в Лондон за дребна процедура. Смея да твърдя че около 50% от персонала там са наемници от бившия соц. лагер. Доктори, сестри санитари от Румъния Полша и Българи има не малко. Като стане напечено имам предчуствието, че първи ще се разбягат те по родните места да се спасяват. Тогава какво ще правят надутите англичани не знам. Лошото е, че като тръгнат да се връщат насам ще докарат още коронавирус.
14
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на Мутафчийски паметник трябва да му направят.Паметник на глупостта ли? Ти вече си издигна такъв.
13
11
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
И принц Чарлс е болен и всички,Само където - късно разбраха,Че Вирусът вече има 40 мутации,И имунитетът е само за 1 -та за около 300 дена,Ще трябва да боледуват 40 пъти, а до тогава ще се появят още 200 мутации на ВирусаХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
12
2
 
33
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Подигравайте се на англичаните, но ако погледнете сайта на летище София ще видите, че днес има 4 полета от/до Лондон. Отделно може да има и други от Пловдив и Бургас...Та, ето как едни 600-800 човека всеки ден си циркулират насам-натам. Правете си сами сметката за последствията!
11
3
 
14
 
! Отговори
глухар преди 4 години
Отцепиха се от цивилизования свят и започнаха с глупостите накуп и по едно и също време. Толкоз за интелекра на британците и британската полит аристокрация. Отидоха в третия свят където им е мястото.
10
6
 
42
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Късно е чадо, мандалото хлопна. Ние тук ако се задържим на 10 болни на ден, на Мутафчийски паметник трябва да му направят.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сети се Мара ,да се побара
8
2
 
19
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Че то няма по-големи инкубатори за болести от болниците, не само за заразни болести, а всякакви болести, неслучайно от време оно е максимата за болниците: ''здрав влизаш, болен излизаш'', ако разбира се въобще излезеш жив!
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези британски шопари на чело с БоДжо нали бяха много ербап?
6
4
 
39
 
! Отговори
Борис Джонсън преди 4 години
Англичаните като "по-умни" решиха да не се съобразяват с предупрежденията и продължиха да си живеят в стил - Яжте, пийте и си носете новите дрехи. За съжаление, за някой от поданиците на кралицата това изглежда ще бъде последното , което ще направят.
5
3
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АНГЛИЧАНИТЕ СА СТУДЕНИ ХОРА КОЙТО ПРЕДИМНО МИСЛЯТ ЗА СЕБЕ СИ И ОТКРИТО ЗАЯВИХА, ЧЕ НЕ СА СЕМЕЙСТВО С ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕС !!!ПОВЕЧЕТО ОТ ПЕРСОНАТА В АНГЛИЯ СЕ КРИЯТ БЕЗ ДА СА РЕАЛНО БОЛНИ ОТ КОРОНА ВИРУС 2019 ИЛИ КОРОНА ВИРУС 2020 ПРО