Около 60-70% от хората ще изкарат COVID-19 на крак

Минава им с лека кашлица, температура и изграждат имунитет
53
Около 60-70% от хората ще изкарат COVID-19  на крак
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 60-70% от хората ще изкарат COVID-19  на крак,  с лека кашлица, с температура и ще изградят имунитет. Нашите усилия са насочени към останалите, които ще са в по-тежко положение. Това заяви главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по БНТ.

Още по темата
Той обаче не скри, че 10-12 пъти е по-голяма смъртността при него, отколкото при грипа, при който тя е 0,2. При новия вирус леталитетът е между 2 и 3 процента.

Това е струпване на страшно много случаи в кратък период от време. Аз продължавам да твърдя, че това, с което се сблъскваме, надали ще продължи повече от 2-3 месеца. Ние сме вече в подстъпите на много сериозното разпространение, на огромния натиск върху здравната система и върху това трябва да се съсредоточени усилията, а не да тестваме всеки, който кихнал или кашлял, каза доц. Кунчев по повод настояванията на здравня щаб за скрининг с бързи тестове.

Главният здравен инспектор обясни, че това, което можем да направим е да не осъществяваме контакти с други хора, защото 100% някои от тях са носители на вируса.

Важно е да изкараме заболяването леко, важно е да не го предадам на други и ако има нужда от лечение, да се лекуваме, подчерта доц. Ангел Кунчев.

Той изрази надежда, че пощенските клонове в страната са направили графици така, че да не се струпват много възратни хора на едно място в предстоящите дни, когато ще се изплащат пенсиите.  Той посъветва семейства, където родителите са заразени, най-добре е детето да отиде при баба, дядо, близки.

Ако е невъзможно, не е казано, че това дете, ако се зарази, ще изкара заболяването по някакъв тежък начин, каза доц. Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На сайта на СЗО пише 80%. Кой ни лъже?
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези 60-70% си изкарват всяка година грипа на крак. Миналата година едва ли е имало по-малко смъртни случаи. Побъркаха хората, а след това ще ги уморят и от глад. Тая простотия се нарича Made in Bulgaria.
46
1
 
2
 
! Отговори
Мерки преди 4 години
Освен взетите мерки до сега и това, че си стоим вкъщи всички, или поне повечето, да се започне ПЪЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НАВЪН, освен градски транспорт и подлези, дезинфекция на улиците и на всички публични места, НАВСЯКЪДЕ! Само стоенето вкъщи и миенето на ръце не са достатъчни!И не се хвалете с резултатите досега, много е рано, много време има докато се докаже, че опасността от биологичното оръжие е отминала или поне овладяна!
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия досега 11,4% от регистрираните със коронавирус са починали, 14,4% са се възстановили и за 74,2% изходът не е ясен. Досега регистрираните със заразата са 101739. Какво ли щеше да бъде там, ако заразените бяха 40-50 милиона?
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През последния час в България са умрели 14 души. Нито един тях от смешния ви вирус. След час ще са още между 6 и 15. След час още толкова и след час още толкова. Ама иначе мишата родна душа говори за умрели в съседната стая, моргите не стигат, интубирани, кастрирани мозъчно...
43
0
 
0
 
! Отговори
доктор преди 4 години
До Анонимен НЕ СА 20 А--37 ВИДОВЕ КОРОНОВИРУСИ НЕ КОРАНОВИРУСИ
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
60-70% на крак от тези с положителен тест.Два пъти толкова няма да разберат за вируса. Но няколко баби ще умрат. С пъти по-малко от грипа.Нооооо ще гладуваме в тоталитарна държава още десетилетие.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ви е страх, български робчета.Глад ви чака, глад. Я маските веднага!Скоро един апартамент в София ще покрие глобата от 5000лв.
40
1
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКА ПРЕКАЛИ !!! преди 4 години
Как ги смяташ тези проценти като не знаеш реалната бройка на заразените ?
39
0
 
6
 
! Отговори
ядосан преди 4 години
престанете със спекулата, няма как да знаеш каква е смъртността при не пълни данни, за да знаеш трябва да си намерил всички заразени, или да е минала година и да направиш анализ на данните. тези хора които умират СЪС вируса не показват каква е смъртността ОТ вируса, писна ми да ни правят на ***
38
2
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Процента достига дори и повече .Всичко зависи какъв ти е гена. Български ген е кален. Половината население са Гербаджийски пар.азити С годините сме придобили имунитет към тях .Другата половина се хранят с бок.луци .Организма ни е свикнал с мокробите. Затова и сме от най -незасегнатите страни !Covid -19 скоро ще хване вирус Булгарикус-20 и ще загине много бързо !
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готини, смъртността може да е 1 %, ама ако тоя 1 % си ти ...за теб е 100% .Не си въобразявайте , че сте вечни! Колкото до маските и ръкавиците, в много страни се повтаряха същите думи.....щото просто няма откъде да вземат за всички , няма внос, така смятат че няма да предизвикват паника и дефицит. НО БЕЗСПОРНО Е ЧЕ ПОМАГАТ АКО ВСИЧКИ ГИ НОСЯТ. Е да, ако един ги носи а всички заразни и кихащи около него , е няма да помогне. Тогава е нужна професионална защита.Бъдете здрави и ПАЗЕТЕ ДРУГИТЕ
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Процентите са за общи сметки на професори и за медии. Скучаещата публика да се навива.Отнесено към индивида, никой не знае, от кои проценти ще се окаже.
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бяха 80%, докато вярвахме на лъжливата фалшифицирана информация от китай. Сега като имаме истинска информация, и се оказа, че били 60-70%. Ама че 15 и повече процента са на кислород или интубирани, за по 7-14 дена, и после белите им дробове са със значително намален капацитет, за това никой не пише.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали бяха 80 %? Числата за нищо ги нямате, как да ви вярваме.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, но вирусоносителите при тази болест са често по седмица без симптоми, затова има смисъл маска да се носи от всички, и е проверено, южна Корея имаха вируса първи след Китай, и благодарение до голяма степен на носенето на маски от всички, в момента имат 10 пъти по-малко случаи от Итлия.
32
0
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
До Анонимен 34Ами, готин, нали затова спецовете казват, че ако маската въобще има някакво значение, то е да бъде носена от вирусоносители, за да минимизира (но не и да премахне) мотивите, които ти изтъкваш, но тя не предпазва здрав човек от заразяване. Може да намали броя, но досега не е доказано с колко точно. Иначе благодаря за оценката, която ми даваш. И си мноо праф, шъ знайш!
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига сет разпространявали измислици дето стимулират хората да не спазват карантинатакъде го каскетов да вземе мерки това си е жива провокацияили обслужвате тия дето им се иска едно част от населението да изчезне и така де си подобри възрастовия състав дето ще остане за експлоатация
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пянгъ, батка, ти наистина не си интелигентен човек, щом не можеш да осмислиш елементарна концепция. Като плямпаш, хвърчат капчици навред, и остават къде ли не. Да не говорим за кашлица. А когато се изкашляш В МАСКАТА, повечето, забележи, пянгъ, ПОВЕЧЕТО от това се задържа, и това значително намалява разпространението. Мисли, пянгъ, а не пиши.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме много у нас . Рисковите да се пазят , но другите защо да седят вкъщи , работа трябва .