Караниколов: Нормалният живот ще продължи и след вируса

Важното е да запазим производството в кондиция
Обновена: 1 апр 2020 13:13 | 1 апр 2020 12:24,
24
Караниколов: Нормалният живот ще продължи и след вируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Вчера финансовият министър анонсира актуализация на Бюджет 2020. Той очерта вариант на спад на икономиката с 3%. "Това е най-негативният сценарий. При всички положения ситуацията е коренно различна от всички сценарии, които познаваме", каза министърът на икономиката Емил Караниколов.

В момента, дори в България да няма коронавирус икономиката щеше да спре и с всеки изминал ден тя се забавя, обясни министърът. Колкото са повече в кондиция основните предприятия у нас, толкова по-бързо ще се възстанови икономиката ни, каза той.

Още по темата

Магазини и аптеки работата и това трябва да е така. Наложи се някои от бизнесите у нас да спрат, на според Караниколов така или иначе при тези извънредни мерки хората е нямало да ходят по хотели и ресторанти.

"Като изчезне вирусът, нормалният живот ще продължи. България трябва да търси от всяко зло - добро", заяви Караниколов пред БНТ.

Темата за общата индустриална политика беше поставена още по време на българското европредседателство и министърът е сигурен, че тя ще се върне.

Министърът съобщи и добра новина за икономиката ни. Въпреки тежката ситуация у нас ще сертифицираме проект за 120 милиона. Според Караниколов важното в момента е за запазим производството в кондиция.

Вече има съкращения на служители, а в бюрата по труда се записват и хора, върнали се от чужбина. Министър Караниколов обясни, че се очаква нивото на безработица у нас до края на годината да достигне 6%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 лв. Маска !Обаче Държавата те задължава да я купиш
16
0
 
1
 
! Отговори
Маргинал преди 4 години
Прав е нормалния живот за някои си е нормален а за други си е все така и преди и сега
15
0
 
6
 
! Отговори
Да преди 4 години
Нормален живот: излизам на лов в гората да хвана нещо за ядене хахаха
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
6% безработица!?!?! Буахахахаха.
13
1
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Но ГЕРБ няма да са на власт!
12
0
 
7
 
! Отговори
Нещо преди 4 години
не е вярно очакването за 3% в най-лошия случай. Съсипват се цели сектори от икономиката, които създават над 20% от БВП, а тук се надяват на 3% спад. Не е ясно и какви ще бъдат последиците за агробизнеса и преработващата промишленост.Може би Караниколов се надява на износа от маски и защитни облекла към Австрия и Германия...
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е целта на този цирк, който ни се налага?? В момента доказано болни са 0,005% от българското население.Ако до 2-3 месеца има жесток бум и го изкарат цели 0,1% от населението - това ще ни направи ли по-устойчиви към вируса, който ще идва отвън с пътуващите, или затваряме границите завинаги? Или ще сме под карантина... Още около 100-150 години? Мангъров ви го каза, че единствения вариянт да приключи това нещо е да се разболее поне 70% от населението. А генералът няма никаква ясна цел!
10
2
 
10
 
! Отговори
просперитет ГРОБ преди 4 години
Кога ще е НОРМАЛНИЯТ живот?!
9
1
 
10
 
! Отговори
1234 преди 4 години
ЖАН Виденов ще бъде даван за пример като справянeс кризата за месеци. А тази ще е с години..... Херб си нямат идея какво да правят, всичките им номера се изчерпаха, торбата с лъжите е празна, следват гладни бунтове и брутална безработица
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БатманТи пък направо си фантазираш все едно си напyшен...Икономиката отива на кино. Ще се почва от 1989 година отново ...
7
4
 
8
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
салатки по 700 лева нали караниколов мекеренце малк зализано. за тебе и шайката иде бесилка другата седмица. гладът е по силен от всичко.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хора не осъзнават, че в живота се случват неща на които не можем да влияем и не винаги има ...Хепиенд...Празни приказки за намаляване на напрежението са това. Почти всички ще се трябва да почнат от нулата след тази пандемия.Всъщност, само тези които я преживеят.
5
1
 
5
 
! Отговори
MKII преди 4 години
До ПотърпевшОсвен от собствената си глупост, от друго не си потърпевш.
4
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЯ ГОДИНА?????????????
3
2
 
17
 
! Отговори
Потърпевш преди 4 години
Какво имате на предвид нормалния живот ще продължи и след вируса за управляващите начело с вожда ще станат още по заможни а Българина още по бедни стоите си вкъщи
2
1
 
22
 
! Отговори
Икономистерия преди 4 години
К'во стана с излишъка и растежа?
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със свеж полъх ще продължат надеждите че капитализма ще се срине и СССР ще се върне